Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-NR 579 opinie i dobór kolumn

perlik_osse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie amplitunera ONKYO TX-NR 579. Ktoś go testował, ma go? Na necie jest bardzo mało opinii na jego temat a wydaje się całkiem fajnym sprzętem. Zastanawiam się nad jego zakupem do tego myślałem nad kolumnami jamo s 608 hcs3. Całość ma służyć 60% film 40 % muzyka, a czasami jak żony nie będzie to tylko do muzyki głośniejszej. Sprzęt ma ogarniać pokój 30m2. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam.

Witaj,

Podana przez Ciebie konfiguracja z kolumnami Jamo jest optymalna. Ewentualnie można posłuchać jeszcze systemu opartego na kolumnach Dali Concept oraz Boston Acoustics.

Co do amplitunera to dobrze brzmiące w swoim przedziale cenowym i świetnie wyposażone urządzenie. Dodatkowo aktualnie oferowane jest w cenie identycznej jak TX-NR509 z możliwością dokupienia za około 100 zł. modułu wi-fi.

Zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na dokonanie optymalnego wyboru

W przypadku pytan służę pomoca

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Może jednak ma ktoś jakieś info o tym sprzęcie ?

Mogę go mieć "parę" złotych taniej niż normalnie chodzi ale tylko do jutra więc zależy mi na czasie.

No teraz Onkyo poszlo do przodu i linie 57x zrownalo wlasnie z Denkiem 19xx i yamaszka 667. Pytanie jaka jest obecnie ronica w cniee pomiedzy 579 a 609 z teco co pamietam niewielka.

Różnice w cenie między tymi modelami nie są znacząco duże,

Yamaha RX-V667 - od 1475,00 zł

Onkyo TX-SR608 - od 1489,00 zł,

Onkyo TX-NR579 -od 189,.00zł ten model mogę mieć za 1600 zł.

Więc chyba 579 w cenie 1600 zł wypada dobrze na tle tych dwóch i jest warte zakupu ?

Napisano dziś, 22:01

to chyba nie z polskiej dystrybucji :> uwazaj pozniej na gwarancje

Z Polskiej właśnie, normalnie ze sklepu, mam na to paragon.

Ogólnie już wybór zapadł i kupiłem właśnie Onkyo tx-nr579. Bardzo ładnie się prezentuje, teraz pozostaje mi wybrać kolumny do niego.

Na razie zastanawiam się nad jamo s608 hcs3, może ktoś coś innego zaproponuje w podobnym przedziale cenowym ?

ps. właśnie przedłużyłem gwarancję na 3 lata. :)

no to cena faktycznie dobra, zdradz gdzie kupiles. a czyTy tych glosnikow slyszales? JAmo sa kategorycznie glosnikami ktore musisz posluchac !! bo moga ci sie bardzo poodbac albo mozesz stwierdzic po 3 sekundach ze to wogole nie glosnik dla ciebie. w tym przedziale cenowym quadral 5000/6000 uzywki klipsch F1, jamo 506, wharfedale vardus 300/400

Na razie zastanawiam się nad jamo s608 hcs3, może ktoś coś innego zaproponuje w podobnym przedziale cenowym ?

Tonsiowskie Maestro II 180 lub Fiesta - znacznie lepsze od festyniarskich Jamo z serii "S".

Amplituner kupiłem na tej stronce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ogólnie sklep bardzo dobry i pomocny, fachowa obsługa, dobre doradztwo i możliwość negocjacji ceny. Polecam.

Jamo nie słuchałem tylko widziałem sporo pochwał na ich temat na necie. Co do inny kolumn poczytam troszkę o nich i mam nadzieję że uda mi się umówić gdzieś na jakieś odsłuchy, ale w mojej okolicy nie ma bardzo gdzie albo nie znalazłem jeszcze takiego sklepu.

Ewentualnie sklep w Białymstoku (bo jestem z okolic białegostoku)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może coś mi pomoże, udam się tam na dniach i zobaczę co mają na stanie i jak się da z nimi dogadać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na stronce jes za 2000 zeszli Ci do 1600?

Tak dokładnie na 1649.

Jest do niego Polska gwarancja dystrybutora?

Tak jest. Przedłużyłem nawet gwarancję do 3 lat na stronce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.