Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic DVD RV-60 do odtwarzania CD lub tuningu

Beat

Rekomendowane odpowiedzi

IGNAC- dlaczego udzieliłeś takiej dziwnej i chyba, bez urazy, nieprzemyślanej odpowiedzi ? Przecież wg. forumowiczów ten Rotel to kompletne badziewie- właśnie toczy się na jego temat dyskusja w innym wątku.

W pytaniu podany jest typ przetwornika, czy Rotel ma aż tak dobry ? A może bebechy Panasa do obudowy Rotela, tylko która obudowa ładniejsza ? Yulko pewnie z kolei znaczek Rotela lepszy itp.

Co za forum...

jezeli wg kolegów z forum ten rotel to badziewie to pozostaje mi pogratulować .... hmmm nie wiem czego ... chyba braku doświadczenia. akurat miałem tego rotela i mam porównanie do innych cd i uwazam go za bardzo fajne i przyjemne CD.

i chyba nie doczytałeś ale o tym rotelu właśnie piszą całkiem dobrze, kwestia odpowiedniego zestawienia, jak kazde inne urządzenie.

co do modyfikacji tego pana to juz dawno nie czytałem żeby ktokolwiek modyfikował cd marantza 63 lub 67 (kiedys był bardzo popularny) a co dopiero DVD. moim zdaniem dzis mozna kupić za małe pieniądze dobre i uzywane CD a nie pakować kasę w nieznany efekt koncowy przeróbki zwykłego DVD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

widze ze te DVD ma problemy z czytaniem CDRów wiec zastanów się po raz drugi czy warto się w to pchać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jezeli wg kolegów z forum ten rotel to badziewie to pozostaje mi pogratulować .... hmmm nie wiem czego ... chyba braku doświadczenia. akurat miałem tego rotela i mam porównanie do innych cd i uwazam go za bardzo fajne i przyjemne CD.

i chyba nie doczytałeś ale o tym rotelu właśnie piszą całkiem dobrze, kwestia odpowiedniego zestawienia, jak kazde inne urządzenie.

co do modyfikacji tego pana to juz dawno nie czytałem żeby ktokolwiek modyfikował cd marantza 63 lub 67 (kiedys był bardzo popularny) a co dopiero DVD. moim zdaniem dzis mozna kupić za małe pieniądze dobre i uzywane CD a nie pakować kasę w nieznany efekt koncowy przeróbki zwykłego DVD

http://www.retrevo.com/s/Panasonic-DVD-RV60-DVD-Players-review-manual/id/312ag320/t/1-2/

widze ze te DVD ma problemy z czytaniem CDRów wiec zastanów się po raz drugi czy warto się w to pchać :)

Nie przejmuj się idiotą;-) PCM 63 na pokładzie Rotela daje świetne podstawy do modyfikacji ale niestety przeróbka dobrego CD jakim niewątpliwie jest nie jest tak łatwa jak modyfikacja taniego urządzenia.

Jak ocenicie Panasonic DVD RV-60 do odtwarzania CD ewentualnie tuningu (dac to PCM 1746ET2) ?

Konstrukcja sprzed 11 lat, czyli spodziewać się należy dobrej mechaniki i rozbudowanej elektroniki opartej o prądożerne i średnio wydajne procesory. Większy sens ma kupić coś prostego i nowego. Mówię Ci to jako praktyk takich przeróbek, a to że się komuś wydaje, że CD ma większy potencjał przeróbek niż DVD, to możesz spokojnie olać, bo tuningu DVD na tym forum nie robił prawie nikt, albo próbował i niewiele z tego wyszło. Napisz ile chcesz przeznaczyć kasy na takie źródło, to Ci napiszę co kupić i jaki zakres przeróbek zmieści się w budżecie. Na pewno bierz pod uwagę modele z wyjściem koncentrycznym, bo jak Ci nie podejdzie sygnał analogowy, to już cyfrowy można zrobić naprawdę pierwsza klasa, i jest to wytłumaczalne technicznie. Po prostu przepustowość optyki i elektroniki DVD kilkukrotnie przebija parametrami tą stosowaną w standardzie CD ze względu na wymóg formatu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Konstrukcja sprzed 11 lat, czyli spodziewać się należy dobrej mechaniki i rozbudowanej elektroniki opartej o prądożerne i średnio wydajne procesory. Większy sens ma kupić coś prostego i nowego. Mówię Ci to jako praktyk takich przeróbek, a to że się komuś wydaje, że CD ma większy potencjał przeróbek niż DVD, to możesz spokojnie olać, bo tuningu DVD na tym forum nie robił prawie nikt, albo próbował i niewiele z tego wyszło. Napisz ile chcesz przeznaczyć kasy na takie źródło, to Ci napiszę co kupić i jaki zakres przeróbek zmieści się w budżecie. Na pewno bierz pod uwagę modele z wyjściem koncentrycznym, bo jak Ci nie podejdzie sygnał analogowy, to już cyfrowy można zrobić naprawdę pierwsza klasa, i jest to wytłumaczalne technicznie. Po prostu przepustowość optyki i elektroniki DVD kilkukrotnie przebija parametrami tą stosowaną w standardzie CD ze względu na wymóg formatu.

Chętnie posłucham kiedyś takiego Twojego cuda po przeróbkach choć prawdę mówiąc cudów się nie spodziewam. Gra jak wszyscy wiedzą analogówka. Przepustowość optyki i elektroniki nie ma tu nic do rzeczy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W Krakowie odsłuchy to sprawa ogólnie łatwa do zorganizowania. ;) O technikaliach też można podyskutować przy okazji.

Chętnie dam się przekonać;-)

Disco,

to bądź jutro u Rocha.

Specjalnie dla Ciebie przytargam niekoszerne dvd (nie Pioneer) po Dobrym/Mądrym tjuningu.

Posłuchasz - sam ocenisz - OK?

pzdr

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

I jeszcze jedno,

wczoraj puściłem mojej córce i jej koleżance na tym dvd do oglądania Scoobiego.

Efekt był bardzo ciekawy - m.in. duża realność głosów aktorów, ale to pewnie po części zasługa lampy...

Mój wzmacniacz miałeś ( z tego co się zorientowałem) okazję kiedyś już słuchać;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

moim zdaniem jesli tuningować to tylko wtedy kiedy możemy przewidzieć efekt końcowy, czyli np. ktos robił modyfikację urządzenia i miałeś okazję posłuchac i ci się podobało. z gówna bata nie ukręcisz więc ....

Efekt końcowy zależy też od tego, kto to zrobi, a może nawet bardziej, więc trzeba by napisać kto ma wykonać modyfikację i co on(a) by radził(a) wybrać.

Oj Ignac,

nie słuchałeś, a piszesz w trybie WszechWiedzącym...

Cóż mi pozostaje?

Z całego serca życzę Ci miłego "kręcenia".

łączęukłony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.