Skocz do zawartości
IGNORED

OSZUST na forum Audiostereo dział DIY

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Forumowy Piotr_37 miał wykonać dla mnie usługę w postaci wykonania DAC,a lampowego. Wysłałem kompletną obudowę, ładnie wykonaną z aluminium anodowanego i akrylu z grawerowanymi napisami i obudowę do Pre, też ładnie zrobioną, cena obydwu sztuk kosztowały mnie 900zł. do tego lampy Philipsy miniwatty NOS,y e188cc i e88cc (500zł)i inne części do wykonania, łączną wartość szacuje na 1800zł. Najpierw zaczęło się o czarowaniu że DAC jest zrobiony i ładnie gra i już jest zamówiony kurier i już odbiera,...odbierał 2 tygodnie, nie wysłał, później pisze SMS,a że wysłał, ale dowodu wysyłki nie ma....

Z tego co wiem, nie jestem jeden oszukany przez Piotra _37.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A-cha, on już prawdopodobnie korzysta z nowego konta.

Ukryta Zawartość

Forumowy Piotr_37 miał wykonać dla mnie usługę w postaci wykonania DAC,a lampowego. Wysłałem kompletną obudowę, ładnie wykonaną z aluminium anodowanego i akrylu z grawerowanymi napisami i obudowę do Pre, też ładnie zrobioną, cena obydwu sztuk kosztowały mnie 900zł. do tego lampy Philipsy miniwatty NOS,y e188cc i e88cc (500zł)i inne części do wykonania, łączną wartość szacuje na 1800zł. Najpierw zaczęło się o czarowaniu że DAC jest zrobiony i ładnie gra i już jest zamówiony kurier i już odbiera,...odbierał 2 tygodnie, nie wysłał, później pisze SMS,a że wysłał, ale dowodu wysyłki nie ma....

Ukryta Zawartość

a co na to policja i prokurator, bo skoro mowa o wiekszej ilosci takich przypadkow, to powinni od razu sie tym zajac. podejsc na najblizszy posterunek, zglosic problem wyludzenia, pokazac dowody - korespondencje mailowa, zlozyc zeznania itd. jesli da rade wydrukowac info od innych uzytkownikow, ktorzy zostali podobnie oszukani itd. jesli wyslal i nie ma dowodu to jego problem, policja bardzo szybko sprawdzi, czy w ogole nadanie bylo. kwota nie jest mala, wiec gosc sie nie wywinie niska szkodliwoscia.

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Trochę mi szkoda chłopaka, może chociaż telefon odbierze, albo na e-maila odpisze, jeszcze poczekam do końca tygodnia, protokół na Policji już jest, tylko jeszcze poczekam, może się odezwie. Jeszcze wul71, niech opisze ile kasy zaliczkował, a sprzętu nie widzi.

Trochę mi szkoda chłopaka, może chociaż telefon odbierze, albo na e-maila odpisze, jeszcze poczekam do końca tygodnia, protokół na Policji już jest, tylko jeszcze poczekam, może się odezwie. Jeszcze wul71, niech opisze ile kasy zaliczkował, a sprzętu nie widzi.

ale nad czym sie zastanawiac? oszukal? oszukal, w razie czego mozesz wycofac oskarzenie - gdy juz naprawi swoj blad. jesli jest w miare normalny to odkreci szybko ta sytuacje, jak nie, to bedziesz musial podjac jeszcze bardziej radykalne srodki.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Jak szkoda złodziej i tyle kiedyś takiego człowieka nawałem inaczej i dostałem trzy dni bana. Tępić oszustów, cwaniaków itp. robactwo.

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak szkoda złodziej i tyle kiedyś takiego człowieka nawałem inaczej i dostałem trzy dni bana. Tępić oszustów, cwaniaków itp. robactwo.

Paweł

Paweł, wiem że Ci wiszę płyty ale w tym tygodniu jestem rozjechany po kraju. W weekend wybiorę jakieś sensowne i w poniedziałek wysyłam do Ciebie.

Sorki - nie zakładaj o mnie wątku - pleeeease... :)

Ale jajca.

Jest takie powiedzenie:Nie uważałeś jak robiłeś,to rób jak uważasz.

Autor musi być człowiekiem ogromnej wiary w drugiego...człowieka.

Bardzo ogromnej...to się jeszcze inaczej nazywa.

Ukryta Zawartość

wiam kolegów ww.Piotr37 miał mi wykonać pre klimo i miał się wyrobic w kilka tygodni.przy pierwszej rozmowie poprosił o zaliczkę 800pln na zkup części, a było to chyba w czerwcu.w pażdzierniku napisałem do kolegi piotra maila że rezygnuję z usługi i proszę o zwrot zaliczki ,piotr odpisał że ok lecz odda mi pieniądze w listopadzie(8.11) i od tej pory ......kamfora.wiem że sam jestem sobie winny (jestem zbyt ufny) ale nauka nie pójdzie w las .myślę że takie zachowanie nie tylko na forum powinno być piętnowane.pozdrawiam darek

Ukryta Zawartość

Azus,

Jeszcze troche a zaczniesz przepraszac, ze zyjesz.

zdrowka zycze,

vik co insynuujesz? nie rozumiem,...czy to są po gruszki z twojej strony? jak mam to rozumieć, bo odebrałem to jako groźba.

VIKowi chodziło, że prosisz człowieka, który Cię najprawdopodobniej okradł. I że wygląda to jakbyś zaraz miał zacząć przepraszać, że zawarliście trnsakcje i że w ogóle żyjesz. Chciał wytłumaczyć, że przed takimi ludźmi nie ma się co płaszczyć tylko konkretnie i bez skrupółów załatwić sprawę. Nie ma co czekać na cud.

Tyle..

To wszystko przez te DACki.

No właanie. Gdyby slepo nie wierzyli w te cuda z DACków to by problemu nie było :) A tak to tylko strzyc owieczki ;)

vik co insynuujesz? nie rozumiem,...czy to są po gruszki z twojej strony

Miał na mysli ze sie dałes nabrac i jęczysz do cwaniaczka zamiast prowadzic sprawę jak trzeba. ... a "po-gruszki" najlepiej do sadu ;)

Najlepiej policja, niech go zlokalizują przez administracje forum. A jak już go bedziesz miał to zapytaj czy wystawia faktury - najlepiej od razu przez Urząd Kontroli Skarbowej.

Ukryta Zawartość

1. popros o ip admina sprawdz dla ciekawosci z jakim poziomem zaawansowania sie stykamy

2. zglos sprawe na policji, wynajmij prawnika

3. zgromadz dowody, sprobuj je sprawdzic albo dac odpowiednim osobom do sprawdzenia, konta emaile ip czy proxy ukrywaczy ip itp uzywa (poziom zaawansowania przestepcy)

4. zniszcz dziada, dostanie wyrok w zawieszeniu, jesli wynajmiesz prawnika walcz dodatkowo o zwrot kasy + grzywne

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Panowie, przestańcie znęcać sie nad biednym człowiekim. Zaufanie do drugiego człowieka nie jest wcale ujemną cechą charakteru, a tak zaczyna już to tu wyglądać. Może to nie jest trendy ostatnimi czasy, bo gloryfikowane jest cwaniactwo i kto, jak kogo i na ile wysyckał, ale do czego to prowadzi, to widać chociażby w tym wątku.

Kolega załozył wątek ku przestrodze innym, i dobrze, żeby inni (ci naiwni i ci cwani) wyciągnęli wnioski dla siebie.

witam jak dalem do lampizowania swego Denona tez mialem podobny problem.... z tym ze ja szybko wyslalem cd, kase przelalem za robote i myslalem ze z drugiej strony tez bedzie to samo. Jednak sie przeliczylem a dlaczego bo ten gosc co mi to mial zrobic mial tyle roboty ( pozniej sie okazalo ) , ze musialem dlugo czekac a kolejka obowiazuje wiec co tylko napisalem lub dzwonilem z pytaniem czy juz ...odpowiedz byla tak niebawem wysle itp potem wogole sie nie odzywal ( rozumiem go....przeszkadzalem mu ) a tak wogole sprzet byl gdzies na samym dole i czekal na swa kolej . Moral z tego taki ze nie ma co sie spieszyc , a ponaglanie to jeszcze opoznia cala procedure . Oczywiscie dostalem to cudo po kilku miesiacach i nie zaluje swych wydatkow , dlugiego nerwowego oczekiwania bo to co uslyszalem z tego Denona przeroslo mnie calkowicie. A sluchalem cd drogich ale w dzwiek ubogich :):)

Panowie, przestańcie znęcać sie nad biednym człowiekim. Zaufanie do drugiego człowieka nie jest wcale ujemną cechą charakteru, a tak zaczyna już to tu wyglądać. Może to nie jest trendy ostatnimi czasy, bo gloryfikowane jest cwaniactwo i kto, jak kogo i na ile wysyckał, ale do czego to prowadzi, to widać chociażby w tym wątku.

Kolega załozył wątek ku przestrodze innym, i dobrze, żeby inni (ci naiwni i ci cwani) wyciągnęli wnioski dla siebie.

To nie jest kwestia naiwnosci. Zrobienie z siebie jelenia, jest wynikiem braku wyrobionych metod postepowania przy zawieraniu umowy i dochodzeniu swoich roszczeń.

Naiwnościa to jest wiara, że jakiś garażowy dłubacz z jakiegos reklamiarskiego forum internetowego zrobi hienda który gra jak dziesięc low-endów kupionych w sklepie. Naiwnościa jest że kabelek podniesie jakość brzmienia do studyjnego, że jakas lampka w dac-u nagle postawi nas przed orkiestrą symfoniczną jak żywą - i tym podobne naiwne osądy będące wynikiem czytania kolorowych portali i prasy dla kucharek.

Naiwnościa to jest wiara, że jakiś garażowy dłubacz z jakiegos reklamiarskiego forum internetowego zrobi hienda który gra jak dziesięc low-endów kupionych w sklepie. Naiwnościa jest że kabelek podniesie jakość brzmienia do studyjnego, że jakas lampka w dac-u nagle postawi nas przed orkiestrą symfoniczną jak żywą - i tym podobne naiwne osądy będące wynikiem czytania kolorowych portali i prasy dla kucharek.

A to już jest ideologia :)

Ale bardzo zdrowa, bo pozwalająca unikać stawania się celem w łowach na jeleni :)

i jeszcze coś mi się z podtytułem skojarzyło "Piotr_37 oszukał kolegów" (?) On jest waszym kolegą ? Widzieliście go moze przed złożeniem zamówienia ? Może jakiś staromodny jestem ale z kolegami to ja na piwo chodzę, a nie pisze z nudów w Internecie.

Ale bardzo zdrowa, bo pozwalająca unikać stawania się celem w łowach na jeleni :)

To nie rozwiązuje problemu "jelenia". Jeśli człowiek nie interesuje się danym tematem, to problem jelenia w tym przypadku nie istnieje. Wiadomo, że na kupisz sobie super wypasionych stringów.

Tu chodzi o wytworzenie w sobie mechanizmów obronnch i zdroworozsądkowych w przypakach, gdy tematem jesteś zainteresowany. Odrzucanie tematu, by nie dać się wycyckać, to zwykła ucieczka spowodowana strachem bycia jeleniem. ;) Czyli, w zasadzie ocena siebie samego na poziomie jelenia :)

No tak, zapomniałem że wójek Jarek jest mistrzem demagogii :)

Chodzi o to że opowieści o cudownym wpływie kabli i lamp na kaźdym ktoku są mocno przesadzone, co jest własnie wynikiem zainteresowania tematem. A już na pewno nie rozmnażają megakonstruktorów forumowych. Ten kto sądzi inaczej jest naiwny że chce u takich cokolwiek zamawiać.

A nieostroznoscia jest zamwaianie u ludzi nie gwarantujacych wykonania i niezabezpieczanie swoich interesów.

Moze ma zajebisty kredyt do spłacenia, pracę stracił... Broń Boże, wcale nie usprawiedliwiam takiego sposobu radzenia sobie. Zawsze można ustalić to jakoś na wstępie umowy.

A nieostroznoscia jest zamwaianie u ludzi nie gwarantujacych wykonania i niezabezpieczanie swoich interesów.

I to, jak najbardzuej jest słuszne. Bez demagogii :)

I to należałobyu wytłuścić na cały wątek.

Moze ma zajebisty kredyt do spłacenia, pracę stracił... Broń Boże, wcale nie usprawiedliwiam takiego sposobu radzenia sobie. Zawsze można ustalić to jakoś na wstępie umowy.

Wykorzystałem wszystkie próby i metody kontaktu z tą osobą, aż do bólu, na odczepnego odpisywał mi że już wysłał, raz kurierem ,a raz pocztą już sam nie wiedział,...w tedy odezwał się wlu, że pieniądze wyłudził, i wtedy miarka się przelała,...

Mam jego adres, tel.,i wiem gdzie pracuje.

jesli ci wykonal juz kilka rzeczy to dziwne, ja osobiscie wyslalem do niego moje pre do naprawy i teraz nie wiem czy mam sie o nie obawiac ;/ tez nie moge sie do niego dodzwonic, choc jakis czas temu bylo wszystko ok nawet sam do mnie dzwonil co i jak.

jesli ci wykonal juz kilka rzeczy to dziwne, ja osobiscie wyslalem do niego moje pre do naprawy i teraz nie wiem czy mam sie o nie obawiac ;/ tez nie moge sie do niego dodzwonic, choc jakis czas temu bylo wszystko ok nawet sam do mnie dzwonil co i jak.

no to kolego lolo możesz mieć taki sam problem jak my.

1. popros o ip admina sprawdz dla ciekawosci z jakim poziomem zaawansowania sie stykamy

buhahaha.... admin powie, ze mozesz go "w trabke" pocalowac bez nakazu sadowego...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Naiwnościa to jest wiara, że jakiś garażowy dłubacz z jakiegos reklamiarskiego forum internetowego zrobi hienda który gra jak dziesięc low-endów kupionych w sklepie.

że Tobie czy komuś zrobi to faktycznie, naiwność

zrobi tylko sobie a Ty musisz albo się nauczyć albo zap**ać by zebrać 10 x większą kasę na lipną komerchę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.