Skocz do zawartości
IGNORED

Audia Flight Three + AP Tempo VI

BobW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No i pytanie jak w temacie.

Audia Flight Three + AP Tempo VI- czy to dobre połączenie?

I generalnie kto słuchał i w jakim zestawieniu wzmacniacza Audio Flight Three? Co moglibyście o nim powiedzieć?

Wiem, wiem trzeba posłuchać. Liczę jednak na wasze opinie i o wzmacniaczu i o ewentualnym zestawieniu z AP Tempo VI.

Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/88938-audia-flight-three-ap-tempo-vi/

Wzmacniacza nie słuchałem, ale Tempo VI sobie daruj, bo co byś nie podłączył to i tak będzie sztuczny dźwięk. Tempo II a najlepiej SE to już można coś myśleć, a na serię od trójek do serii 6 szkoda kasy. To jest moje zdanie.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Wzmacniacza nie słuchałem, ale Tempo VI sobie daruj, bo co byś nie podłączył to i tak będzie sztuczny dźwięk. Tempo II a najlepiej SE to już można coś myśleć, a na serię od trójek do serii 6 szkoda kasy. To jest moje zdanie.

Klasyczna forumowa "porada" !!!

"Nie wiem nic na temat o który pytasz ale wymień wszystko co masz bo jest do kitu:)"

Wartość tego typu porad jest raczej....niewielka.

Odnośnie Audi ( którą znam i mam) napisałem na PW.

Szanuję inne opinie, ale akurat w kwestii AP Tempo VI mam odmienne zdanie. Posiadam je i uważam że to była dobra decyzja. Teraz czas na wzmacniacz.

Kolumn nie zamierzam zmieniać i to pewnie jeszcze długo.

Skoro trwają poszukiwania elektroniki, to chyba AP nie grają zadawalająco? Po co więc na tym etapie polecać?

Podzielam zdanie poprzednika. A do lampy, to raczej obowiązkowo inne. Może się jakaś konfiguracja trafi, ale statystyka tutaj raczej nie działa na korzyść.

Skoro trwają poszukiwania elektroniki, to chyba AP nie grają zadawalająco? Po co więc na tym etapie polecać?

Podzielam zdanie poprzednika. A do lampy, to raczej obowiązkowo inne. Może się jakaś konfiguracja trafi, ale statystyka tutaj raczej nie działa na korzyść.

Trwają poszukiwania bo grają z bardzo budżetową elektroniką - a i tak w mojej ocenie jest super. Tak naprawdę dopiero z dobrym wzmakiem mam nadzieję posłuchać tak naprawdę ile są warte ;-).

Myślę że może być tylko lepiej.

Z kolumnami AP to jakoś tak dziwnie jest, bo albo są zdecydowani przeciwnicy albo miłośnicy ;-)

No ale to tak jak jedni lubią brunetki inni wolą blondynki ;-).

Harpia opisał ci pewnie Audie Flight na PW,ja mogę dodać tylko,że albo ją polubisz albo znienawidzisz.Mnie się bardzo podoba.To dobry wzmak,chociaż nie zagra dobrze z każdymi głośnikami.AP natomiast grają świetnie z Einsteinem...rewelacja.Słuchałem tego połączenia w Hinterhof(Berlin)trudno mi było wstać z fotela.

Klasyczna forumowa "porada" !!!

"Nie wiem nic na temat o który pytasz ale wymień wszystko co masz bo jest do kitu:)"

Wartość tego typu porad jest raczej....niewielka.

Odnośnie Audi ( którą znam i mam) napisałem na PW.

Wielka,niewielka ale może coś sprzeda?

... albo ją polubisz albo znienawidzisz... To dobry wzmak,chociaż nie zagra dobrze z każdymi głośnikami...

Hmm a jak zagra z AP Tempo VI? Albo polubię albo znienawidzę ;-) Ryzyko duże ;-(

Czytasz tylko to co chcesz?Rewelacyjnie AP grają z Einsteinem,dużo lepiej niż z Audią Flight.Jeśli masz głośniki to nie upieraj się na Audie a pomyśl o Einsteinie,będziesz zadowolony.Posłuchać możesz w Hinterhof,Berlin.

Ponieważ kolega pytał mnie na PW, to może napisze:

Zastanawia się nad Audio Flight Three którą może kupić w AS jako ex demo za 4500zł, Audio Aero Prima, też ex demo za 4000zł, a używanym Creekiem Destiny 2 za ok 5000zł.

Wzmacniacz który proponujesz może i gra lepiej, tyle tylko że kosztuje ... 30tys zł ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ciekawe porównanie,Audia z wtórnego rynku a Einstein cena detaliczna.Najtańsza integra nie kosztuje 30000zł a na wtórnym rynku można ją dostać za 2000-3500Euro3686253203_g.jpgTo by było po pierwsze.

Po drugie,nigdzie nie przeczytałem o cenie.Po trzecie,pytanie dotyczy połączenia Audii Flight 3 i AP oraz tego czy to dobre połączenie.

Słuchałem i wskazuje dużo lepsze zestawienie,dużo to mało powiedziane a już na pewno nie może lepsze,tylko zdecydowanie lepsze.

Autor szuka dobrego zestawienia z głośnikami AP,oto ono.

Dobra, wielcy znawcy kolumn AP. Coś nie zagaiłem tematu, (sorry byłem po nocnym dyżurze), bo pomyślałem że on potrzebuje kolumn do tego Audia 3 i ma na oku Tempo VI, stąd moja krytyczna ale prawdziwa opinia, i nie jakiegoś handlarza, bo nie ma do sprzedania Tempo 2SE, panie Modrzew, tylko faceta, który słuchał prawie wszystkie modele, więc coś na ten temat wie. Ale że kolega BobW już zakupił piękne Tempo VI, (naprawdę są ładne),to uważam że wzmacniacz ów musi być dość wydajny żeby je napędzić, ale jednocześnie dość muzykalny, stąd może jakiś McIntosh 6850 czy 6900, oczywiście używany (zaznaczam- nie mam do sprzedania). Jak miałem Virgo 2 to właśnie napędzał je MA6900 i było superowo, szczególnie w muzyce jazzowej. Przy Avanti 2 już się trochę dusiło, ale je ciężko napędzić. Ponadto nie określiłeś się ile chcesz wydać, bo jak nieco ponad 5000 zł, albo mniej to rzeczywiście pozostaje jakiś Creek 5350SE, albo podany przez Elberotha, chyba że gdzieś kupisz Musical Fidelity A1001. Jest jeszcze jedno rozwiązanie i pomysł wzmacniacza (ja tak zrobiłem), który zagra z Tempo VI ale to nie na forum, bo zostanę okrzyknięty heretykiem. Hehe. Napisz na prywatny mail, jak cię interesuje.

Jak widze takie wpisy to nie trzymam ciśnienia.Nie mam nic do sprzedania panie Volker a polecam wzmak,który zdaniem wielu z tych co słuchało tego zestawienia,uznało je za NAJLEPSZE(ja również).Tylko tyle i aż tyle.AP+Einstein=synergia.Tu na forum jest dużo osób osłuchanych,to tak na marginesie.Polecam troche skromności.

I wpis Harpii.

Modrzew, a skąd u ciebie to ciśnienie ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ale stary wyluzuj, napisałem: moja opinia jest opinią człowieka osłuchanego a nie handlarza (czyli nie to ja jestem handlarzem, jak to ty w podtekście napisałeś, bo próbuję niby wcisnąć Tempo SE). Stąd nie Ciebie nazwałem handlarzem tylko właściwie siebie. Luzik, niech Ci spadnie ciśnienie, bo już mam wyrzuty sumienia, że doprowadziłem do takiej sytuacji. Co do skromności, to się nie wywyższam, tylko stwierdzam fakty, że słuchałem niemalże wszystkie modele AP, od Sparka poprzez Virgo, Librę do Caldery II (wyżej nie było mnie stać) z różnymi wzmacniaczami od Krella 300i do 500i, Gryphona od Tabu AT (BobW! - to jest niezły wzmak)do Callisto 2200 oraz Mc Intosha od MA6400 do MA6900 (dwa nawet kupiłem (dla siebie i kolegi) od pewnego znanego forumowicza i dziękuję mu za udane transakcje). Poleciłem też Musical Fidelity M1001, bo poruszy całe Królestwo Brytyjskie (jak napisał chyba Stryjecki),a zagra też pięknym dźwiękiem, takim z tchnieniem. Einsteina nie słuchałem, więc milczę i nie podważam Twojej opinii, że nie ciężko Ci było wstać z fotela, tak pięknie grało, mimo, że do lampy nie czuję jakiegoś sentymentu. Ilekroć słuchałem wzmacniacza lampowego, zawsze było coś nie tak, coś co nie się nie podobało. Ale to moje subiektywne zdanie.

Po pierwsze:Einstein to nie lampa a Hybryda i to jest róznica.

Po drugie:pod względem synergi z kolumnami AP uważam również Musicala M1001 za dobre połączenie,jednak Einstein to jest TO.Strzał w dziesiątke.

Po trzecie:Miałem okazje słuchać wszystkich modeli AP(z wyjątkiem najniższych modeli).Kiedyś rozważałem ich zakup a poszło o Elipse Sonus Fabera i właśnie AP.Wybrałem Elipse...niestety.

Niektórzy z tego forum zapewne pamiętają dywagacje na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.