Skocz do zawartości
IGNORED

Nie działa subwoofer w zestawie onkyo+tannoy

valentyna.twist

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Posiadam amplituner Onkyo tx-sr608, głośniki Tannoy Mercury V4-VC-V1 oraz subwoofer Tannoy TS8.

Mój problem polega na tym że nie jestem w stanie ustawić amplitunera i subwoofera tak aby słychać było basy. Podczas konfiguracji Audyssey jest sygnał testowy z subwoofera, lecz potem przy odtwarzaniu muzyki i filmów subwoofer po prostu nie pracuje. Bardzo proszę o pomoc. Posiadam instrukcję w języku polskim, nie ma tam jednak wskazówek jak rozwiązać tego typu problem.

Pozdrawiam

Valentyna

mam Onkyo 609 wiec nowszy model , ale w funkcjach menu musisz ustawić suba na YES , poszukaj dokładnie

sub da mega efektu w kinie , a skoro ampli go wykrył to wystarczy go w menu załączyć

w manu subufer wybierasz na ON przy muzyce ebdzie on gral zdecydowanie ciszej. Przy kinie skoro odbapiles kalibracje zobac jak zostal ustawiony na level calibration. Kolejna sprawa to jakie filmy odtwarzasz jesl isa to filmy w stereo sub bedzie pracowal bardzo slabo w 5.1 powinno byc super. Wybrales swietny zestaw gratuluje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.