Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 15S2 - jakie kolumny?

zp14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych uczestników forum.

W ramach poszukiwań wzmacniacza do użytku domowego wzrok padł mi na Marantz'a PM15S2 (dla mnie duży plus to wejście MC). Słuchałem niższych obecnie produkowanych modeli i odsłuchowo mi odpowiadają.

Natomiast zupełnie nie wiem wśród jakich zestawów głośnikowych się poruszać. Zastanawiałem się nad (i słuchałem) Monitor Audio BX6, RX 6 i RX 8 - ale mam wrażenie, że RX6 bardziej sprawdzi się w pokoju ok. 24m2 (4,5 x 5,4). No i najważniejsze RX 6 najbardziej przypadły mi do gustu z odsłuchiwanych MA.

Niestety specyfika pokoju nie pozwoli mi mocno rozstawić kolumn od siebie (max ok 2-2,5m). Dodam, że chciałbym, aby w niedalekiej przyszłości te same kolumny wykorzystać w zestawie kd. Jako transport wykorzystuję Technics SL-PG440A (jak na razie) oraz Clearaudio Emotion (chyba długo go nie zmienię). A słucham praktycznie wszystkiego - od klasyki po mocny rock. Dlatego szukam kolumn w marę uniwersalnych. Zakładany budżet na kolumny to 6-8k zł.

Prosiłbym o informacje jakie jeszcze kolumny radzicie odsłuchać do podanego wzmacniacza (nowe oraz używki).

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/89088-marantz-pm-15s2-jakie-kolumny/

Dobrze z Marantzami graja paczki ze stajni Vienna Acoustics. W budzecie miesci sie model Bach Grand. Dostepne u tego samego dytrybutora. Z Marantzami bedzie bardzo muzykalnie i przy tym calkiem dynamicznie.

W ramach poszukiwań wzmacniacza do użytku domowego wzrok padł mi na Marantz'a PM15S2 (dla mnie duży plus to wejście MC). Słuchałem niższych obecnie produkowanych modeli i odsłuchowo mi odpowiadają.

Natomiast zupełnie nie wiem wśród jakich zestawów głośnikowych się poruszać. Zastanawiałem się nad (i słuchałem) Monitor Audio BX6, RX 6 i RX 8 - ale mam wrażenie, że RX6 bardziej sprawdzi się w pokoju ok. 24m2 (4,5 x 5,4). No i najważniejsze RX 6 najbardziej przypadły mi do gustu z odsłuchiwanych MA.

Niestety specyfika pokoju nie pozwoli mi mocno rozstawić kolumn od siebie (max ok 2-2,5m). Dodam, że chciałbym, aby w niedalekiej przyszłości te same kolumny wykorzystać w zestawie kd. Jako transport wykorzystuję Technics SL-PG440A (jak na razie) oraz Clearaudio Emotion (chyba długo go nie zmienię). A słucham praktycznie wszystkiego - od klasyki po mocny rock. Dlatego szukam kolumn w marę uniwersalnych. Zakładany budżet na kolumny to 6-8k zł.

Prosiłbym o informacje jakie jeszcze kolumny radzicie odsłuchać do podanego wzmacniacza (nowe oraz używki).

pozdrawiam

pozdrawiam

Spróbuj jak będą grały z GX200 - moim zdaniem te są świetne. To przekracza budżet ale możesz potem żałować, że ich nie kupiłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.