Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki lampowiec do Rogers Studio 7

eutanor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszyskich,

pytanie jak w temacie: jakie wzmacniacze lampowe polecilibyście do monitorów Rogers Studio 7 (impedance: 8 ohms, sensitivity: 89dB)? raczej szukam czegoś nowego, czegoś co można odsłuchać gdzieś w polsce. dobrze jak by miał wejście phono MM. budżet załóżmy 7-8k.

z góry dziękuje za podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/89144-jaki-lampowiec-do-rogers-studio-7/
  • 1 miesiąc później...

a wlasnie chcialem zalozyc watek-czy moglbys napisac o wzmacniaczu? Znakomita marka Rogers teraz w azjatyckich rekach i czy piece nie sa,bez urazy,takim Yaqinem w ladniejszym opakowaniu?

a wlasnie chcialem zalozyc watek-czy moglbys napisac o wzmacniaczu? Znakomita marka Rogers teraz w azjatyckich rekach i czy piece nie sa,bez urazy,takim Yaqinem w ladniejszym opakowaniu?

Nie mam wielkiego doświadczenia z lampami. Czy znaczek Rogers ma tylko podnosić cenę w stosunku do "chińskich " chińczyków czy charakteryzuje się lepszym brzmieniem tego nie wiem. Rogersa wybrałem jako "bezpieczne" rozwiazanie między typowym chińczykiem a firmowymi konstrukcjami.Szukałem wzmacniacza do kolumn 16 ohm i takie wyjścia ma ta legenda w nowym wydaniu.Sprawuje się świetnie w zestawie który mam. Luxmana 550AII na którym grałem do tej pory przeniosłem do sypialni :)(razem z tannoyami):).Póki co zaspokaja moje oczekiwania. Nie wiem czy jest lepszy od "zwykłego" chińczyka nie miałem okazji porównywać. Siedzę i słucham muzyki nic nie przeszkadza,pewnie może być jeszcze lepiej, jak się znudzi będę coś kombinował teraz nie trzeba:)

16 ohm glosniki to pikus dla pieca i w zadnym stopniu nie jest miarodajne,poza tym jestes nie 1szym,ktory schowal drogiego Luxmana i to z powodu tanszej duzo lampy niz Rogers.moje obawy budza te niezbyt wielkie transformatory versus moje kolumny choc efektywne ale schodzace nizej niz 4ohm.Manley Shrimp sie na nich wylozyl,nie wspomne o kultowym tu tranzystorze Caspian. A moze Rogersy powinny razem chodzic ze soba?

. A moze Rogersy powinny razem chodzic ze soba?

Jest taka teoria że wtedy jest najlepiej. Ale nie są chyba nierozłączne???:)

Rogers Cadet ma 40 wat to chyba dość dużo jak na lampę ???:) może lepiej zmienić kolumny niż na siłę szukać wzmacniacza lampowego który napędzi Twoje?

U mnie Rogers grał również z Tannoy Glenair 10 było świetnie ale jest lepiej z 80kg zabytkami:)

Nie perdzielić się z nowym sprzętem i kupić porządnego lampowca z drugiej ręki z gwarancją. Za 4500zł masz całkowicie odrestaurowane Quady II i pre 22. Wyglądają i grają jak nowe i do tego 2 miesiące gwarancji.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

nie tylko moc jest tu istotna ale wydolnosc pieca wzgledem zmian impedancji,co z tego ze Caspian oferowal 100w na kanal podczas gdy nie istnialy najnizsze tony. Aktualnie gram na modowanym Chinczyku i doprawdy piec za 8kgzl musialby wbic mnie w fotel,abym go kupil.na razie skupiam sie na zrodle,ale gdyby ktos z 3miasta i okolic mial Rogersa,zapraszam w moje goscinne progi. 100zl za dzien prob i przesylka w dwie strony w tej chwili to duzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.