Skocz do zawartości
IGNORED

Podzielić kabel głośnikowy

Vilek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kable RD od Nordosta w długości 4m, ale już nie potrzebuję takich długich, chciałem je podzielić na dwa krótsze 2,5m oraz 1,5m. I tu problem, rozmawiałem z dystrybutorem, ale ich serwis nie pali się do tego. Może ktoś poleci osobę, która zrobi dobrą konfekcję, jak należy. A może ktoś chciałby się zamienić na kable. Stan moich idealny.

hehehee napewno usłyszy !! :D ten krótszy będzie pewnie szybszy :D

teraz poważnie to z czym masz problem ?? ucinasz zarabiasz lutujesz i gotowe Gdzie widzisz problem :)

pzdr. Łukasz

Łukasz, a słyszałeś kiedyś jak gra dobry system na kablach różnej długości? Jeśli jest to dobry system to uwierz- da się to usłyszeć. Ja nie mówię, że różnica będzie taka, że nie da się tego słuchać. Ale przecież jak kolumn idealnie nie ustawiasz, to tego też prawie nie słychać. 1% tu, 1% tam i się zbiera. Natomiast problemu w tym przypadku nie ma, bo kolega pisze, że chce zrobić dwa komplety kabli.

Mam kable RD od Nordosta w długości 4m, ale już nie potrzebuję takich długich, chciałem je podzielić na dwa krótsze 2,5m oraz 1,5m. I tu problem, rozmawiałem z dystrybutorem, ale ich serwis nie pali się do tego. Może ktoś poleci osobę, która zrobi dobrą konfekcję, jak należy. A może ktoś chciałby się zamienić na kable. Stan moich idealny.

Bardzo trudno zakonfekcjonować te kable, prawie nikt tego nie potrafi zrobić dobrze - nie ruszać !

Bardzo trudno zakonfekcjonować te kable, prawie nikt tego nie potrafi zrobić dobrze - nie ruszać !

Też jestem tego zdania. Kabli głośnikowych o długości 2x 1,5m może nikt nie kupić. Już lepiej zostawić te 4 metry/sprzedać całe i kupić nowe krótsze.

hehehee napewno usłyszy !! :D ten krótszy będzie pewnie szybszy :D

teraz poważnie to z czym masz problem ?? ucinasz zarabiasz lutujesz i gotowe Gdzie widzisz problem :)

Chyba nie do końca orientujesz się o jaki rodzaj kabla chodzi. Lutowanie w ogóle nie wchodzi w grę.

Niestety wiem, nawet technik z audioklanu niechętnie się zapatrywał. Ale w końcu, od czego Forum?

Dzięki za post.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.