Skocz do zawartości
IGNORED

Denon Ceol RCDN7 i Boston ACOUSTICS A25 SPEAKERS

RobertoJ85

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Kupiłem dzisiaj zestaw Denon ceol Rcdn7 i kolumny Boston. Czy możecie mi powiedzieć coś o tym połączeniu. Nie znam się dosłownie na niczym jeśli chodzi o dane techniczne. Wyczytałem ze kolumny orginalne z tym Denonem mają 6 ohm a te bostony 8 Ohm czy to bedzię kolidowało. Przesyłam link poniżej do zakupionego sprzetu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - KOLUMNY

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - DENON CEOL

n CD player

• Audio performance

S/N ratio (1 kHz) 100 dB

Dynamic range (1 kHz) 100 dB

Total harmonic distortion (1 kHz) 0.01 %

n Audio AMP

Rated output: 2-channel driving

65 W + 65 W (4 Ω/ohms, 1 kHz, T.H.D. 0.7 %)

Dynamic power: 80 W + 80 W (4 Ω/ohms)

High frequency distortion: 0.1 % (Rated output: –3 dB), 4 Ω/ohms, 1 kHz

Input sensitivity/impedance

AUX1, AUX2 200 mV/32 kΩ

Portable in 110 mV/24 kΩ

Frequency response (5 W, 8 Ω)

AUX input 5 Hz to 20 kHz (±3 dB)

Total harmonic distortion (1 kHz, 5 W, 8 Ω)

AUX input 0.05 %

S/N ratio (10 W, 8 Ω, IHF-A)

AUX input 86 dB

Na razie wpłaciłem depozyt, więc mogę jeszcze zrezygnować. Doradźcie proszę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hej Kupiłem dzisiaj zestaw Denon ceol Rcdn7 i kolumny Boston. Czy możecie mi powiedzieć coś o tym połączeniu. Nie znam się dosłownie na niczym jeśli chodzi o dane techniczne. Wyczytałem ze kolumny orginalne z tym Denonem mają 6 ohm a te bostony 8 Ohm czy to bedzię kolidowało.

Jeśli chodzi o stronę techniczną to o ile głośniki są faktycznie 8 ohm to nic nie będzie kolidowało, a nawet dla wzmacniacza będzie lepiej. Jeśli chodzi o odsłuch - nie wiem. Sam Ceol brzmiał nieźle z oryginalnymi głośnikami, a te Bostony nic mi nie mówią.

Czyli pod wględem technicznym wszystko ok. Cieszę się.Zdecydowałem sie na te kolumny bo orginalne miały srednice tylko 12 cm a Bostony maja 13,5. Są osoby które słyszałem pte polączenie.

Witaj,

elektronika bardzo dobra, z dużym potencjałem jakościowym. Co do kolumn to jednak zwróciłbym uwagę na inne produkty. Napisz proszę jak duże masz pomieszczeniem jakiej muzyki słuchasz

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Słyszałem Bostony w połączeniu z Marantzem. Niestety moje wrażenia z tego odsłuchu są bardzo złe. Ostre kolumny z wycofaną średnicą i podbitym średnim basem. Z Marantzem niestety nie grało to dobrze, obawiam się że z Denonem może być jeszcze gorzej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.