Skocz do zawartości
IGNORED

Festiwal Actus Humanus

Gregori

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wybiera się ktoś ? Ja idę na 3 pierwsze dni, nie mogę stracić okazji do zobaczenia La Venexiana na żywo, Micrologus i Ensemble Clement Janequin też muszę zobaczyć. Poza tym będą Wariacje Goldergowskie Bacha na klawesyn i koncert z ariami Vivaldiego, niestety weekend mam już zajęty. Organizator jest ten sam co przy Misteria Paschalia i Sacrum Profanum, ale najlepsze są zespoły które ma już "zaklepane" na kolejny rok. Są to, wg wywiadu w lokalnej GW, Le Poeme Harmonique z Vincentem Dumestre'em, Orfeo 55 z Nathalie Stutzmann, Akademia z Françoise Lasserre'em oraz Mala Punica z Pedrem Memelsdorffem. Super, no ale to dopiero za rok, w tym też jest bardzo ciekawie.

Mieszkam w 3mieście i interesuje się taką muzyką, a mimo to dowiedziałem się o festiwalu dopiero dziś z GW. Może w Gdańsku są plakaty, choć w Filharmonii nie było żadnej informacji, niedawno tam byłem. Mam nadzieję, że ludzie się zjawią i festiwal zagości w Gdańsku na dłużej.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89266-festiwal-actus-humanus/

Ukryta Zawartość

pełne info tu, już od wielu tygodni. Ja być może się na coś wybiorę... Filharmonia nie ma chyba nic wspólnego z festiwalem a wiec nic dziwnego że brak plakatów...

pozdrawiam

A

Ukryta Zawartość

Wiem, ze nie ma. Ale to wszystko organizuje miasto, wiec dział promocji powinien o taka zadbac. Cieszy duża ilość festiwali muzycznych w 3mieście. Festiwal muzyki dawnej i Festiwal muzyki sakralnej w Gdyni, do tego Festwial Goldbergowski i Actus Humanus w Gdańsku. Jest jeszcze Gdański Festiwal Muzyczny, w tym roku ma byc miedzy innymi McCreesh. Latem byl tez maly festiwal w Sopocie, nie wiem czy jednorazowy, czy to cos na dluzej. Nie jest tak fajnie jak w Krakowie, ale nie mozna narzekac. Brakuje mi muzyki wspólczenej, ale mówi się trudno.

Jako ciekawostke daje adres oficjalnej strony Gdańska, z informacja o festiwalu. Jest to napisane koszmarną nowo-mową. Uwielbiam szczegolnie takie kwiatki jak "Sposób myślenia o gdańskim festiwalu – to sposób myślenia marką. Actus Humanus ma wysoko pozycjonować Miasto Gdańsk na arenie międzynarodowej". Brakuje jeszcze, żeby napisali, ze to produkt stargetowany na odbiorcę kultury wysokiej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.