Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw 5.0 będzie dobrze grał z Onkyo sr578

lamerblamer

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam pytanie. Jaki zestaw 5.0 będzie dobrze grał z Onkyo sr578? Warunki:

- salon 25m2,

- 20% kino domowe,80% stereo (głównie koncerty rock,pop,heavy metal),

- budżet na te głośniki to max.1700PLN,

- czy warto dołożyć do np. Jamo 608 ze względu na bi-amping czy też może bi-amping nic nie wniesie do jakości w stereo?

- czy np. Quadral Quintas 5000 bez bi-ampingu wystarczą?

w internecie jest wiele sprzecznych opinii.

proszę o radę fachowca bo musze coś kupić w miarę szybko

Jamo 608 i bi-amping - ambitnie. Odpuść sobie wszelkie tego typu sprawy - to zwykła ściema.

IMHO w takiej cenie polecam np. Kodę - będzie lepiej od Jamo.

dziękuję za odpowiedź ale czy

mogę wiedzieć którą konkretnie kodę?

Witam też przymierzam się do kupna albo :Onkyo 608 lub HK 255 i szukam kolumn do kina -filmów , muzyka z komputera i dekodera , polecono mi też jamo 426 lub 506 ( tylny bas-refleks) pokój 13,5m2 czy może lepiej kupić tagę :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc nie chcę zakładać nowego wątku żeby nie zaśmiecać forum , nie jest audiofilem i nie mam wygórowanych oczekiwań to pierwszy mój zestaw będzie, zależy mi na mocniejszym basie .pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę bardzo. Koda K-5300:

Ukryta Zawartość

jakbym miał dać 1800 za to wolałbym dozbierać 200zł i kupić klipsch f1 :)i dźwięk miodzio... dużo basu z niepozornego głośniczka...ale każdy ma inny gust :)... tak jak tu większość pisze jedynie odsłuch daje 95% tego co się lubi...

a swoja droga qq5000 będzie b.dobrym wyborem :) słyszałem je i byłem bardzo pozytywnie do nich nastawiony :) nie wiem jak onkyo 608 ... ale jeśli gra tak jak 609 wysoko i dołączysz do tego jamo które już same grają wysoko (chyba że taki dźwięk lubisz) to wyjdzie nieźle nakręcona góra która zmęczy szybko słuchacza... to moje osobiste zdanie nie musi nikt się z nim zgodzić i pewnie dopadną mnie zachwalę słowa krytyki... pozdrawiam i życzę udanych zakupów

Ukryta Zawartość

Jamo gra wysoko? Ktory model, bo ja takiego chyba nie znam?

Moj znajomy ma S606 (a ma on taki sam wysokotonowiec jak S608) i góra pasma jest jak za grubym kocem. Zamulona tragicznie. Pod tym względem w ogóle mi sie nie podobają.

Jak możesz nazbierać wiecej kasy to możesz się pokusić o Monitor Audio lub Roth Audio.

Jamo gra wysoko? Ktory model, bo ja takiego chyba nie znam?

Moj znajomy ma S606 (a ma on taki sam wysokotonowiec jak S608) i góra pasma jest jak za grubym kocem. Zamulona tragicznie. Pod tym względem w ogóle mi sie nie podobają.

Jak możesz nazbierać wiecej kasy to możesz się pokusić o Monitor Audio lub Roth Audio.

tak jamo w połączeniu z onkyo gra wysoko .... taka moja opinia...zarówno 606 jak i 608 ... jeśli dla Ciebie góra w jamo jest zamulona to chyba mój słuch potrzebuje już aparatów słuchowych...

no moj tak samo i tu nie chodzi o onkyo na pioneerze marantzie yamaszce jest to samo. Denon troche piluje ale nie wystarczajaco. Sprawdz u kolegi czy to aby na pewno jest ten glosnik...

Oczywiście wszystko to kwestia gustu, ale nawet na Marantzie góra jest w Jamo na prawde kiepska, przynajmneij w porównaniu do innych producentów. Tak jak wspomniałem to moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.