Skocz do zawartości
IGNORED

klipsch f-3 czy mission audio MX5

Marlik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, Chciałbym zakupić jakieś kolumny w cenie do 3tys zł do muzyki elektronicznej, pokój jest dośc spory-ok 35m2 co sądzicie o kolumnach w/w Klipscha miałem okazję słuchać w saturnie w Krakowie i podobało mi się jak grały, ale nie chcę kupować pierwszych które mi się nawiną, przeglądając allegro trafiłem na mission audio mx5, czy jest ktoś kto posiada takie kolumny ? czego się mogę po nich spodziewać?, Zależy mi na niskim zejściu dynamice, no i na tym żeby od czasu do czasu nagłośniły jakąś domówkę:) mój wzmacniacz to h/k hk 670 i dość stare kolumny jamo studio 170.

proszę o jakieś porady czy obrałem dobry kierunek.

https://www.audiostereo.pl/topic/89461-klipsch-f-3-czy-mission-audio-mx5/

do HK idealne beda klipsche do elektroniki idealne beda klipsche do tego pomieszczenia takze beda idealne. Mission to zupelnie inna bajka. jesli amsz je okazje wyrwac do kwoty 3000 to jest to ok. Teraz zestaw niczym nie rozniacych sie f30 jest za 4000k

można je kupić na Alledrogo za 2600-2700, wolałbym kupić je w sklepie i jeszcze przetestować na jakimś harmanie, bo w markecie słuchałem na jakimś amplitunerze pewnie nie zbyt dobrym, był to zestaw kina domowego.

Witam wszystkich, Chciałbym zakupić jakieś kolumny w cenie do 3tys zł do muzyki elektronicznej, pokój jest dośc spory-ok 35m2 co sądzicie o kolumnach w/w Klipscha miałem okazję słuchać w saturnie w Krakowie i podobało mi się jak grały, ale nie chcę kupować pierwszych które mi się nawiną, przeglądając allegro trafiłem na mission audio mx5, czy jest ktoś kto posiada takie kolumny ? czego się mogę po nich spodziewać?, Zależy mi na niskim zejściu dynamice, no i na tym żeby od czasu do czasu nagłośniły jakąś domówkę:) mój wzmacniacz to h/k hk 670 i dość stare kolumny jamo studio 170.

proszę o jakieś porady czy obrałem dobry kierunek.

Witam serdecznie ;)

Mogę Ci pomóc o tyle, że przedstawie swoją opinie o kolumnach Klipsch F3. Posiadam je od około 4-5 miesięcy, aktualnie zasilane sa Yamaszka ax-900. 90% moich preferencji muzycznych to trance/techno i musze przyznać, że te kolumny do tego rodzaju muzyki nadają się idealnie ;). Pisząc o muzyce elektronicznej, co miałes dokładnie na myśli ;) ?

Dźwięk jest naprawde bardzo detaliczny, sporo góry (u mnie dodatkowo wysunięta na przedni plan przez wzmacniacz, który też gra dość jasno) i duuuzo basu, ale "punktowego, szybkiego" basu :). Wspomniałes że posiadasz wzmaczniacz harmana - z tego co kiedyś czytałem, dość fajnie sie zgrywa z tymi kolumnami, lecz tu dobrze by było jakby wypowiedział sie ktoś, kto taki zestaw posiada :). Wszystkie moja wrażenia odsłuchowe na pewno wynikają tez z adaptacji akustycznej pomieszczenia, dlatego przed ewentualna decyzją zakupu, dobrze by było jakby Ci sie udało je wypróbować u siebie, lecz wiem, ze moze to być cieżkie do zrealizowania - ja kupywałem kolumny w ciemno.

2600-2700 to według mnie spora cena. Jeżeli Ci się nie spieszy, poczekaj na jakas lepsza okazje - ja zakupiłem zestaw 5.0 z czteroletnia gwarancją za 2350 zł. Z domówkami trzeba uważać, żeby nie spalić wysokotonowca, dół jak najbardziej sobie poradzi :). Do nagłośnienia 35m2 na pewno te kolumny wystarcza.

Mam nadzieje, ze częsciowo pomogłem ;) Prosze też wziąć pod uwage, też to, że sa to moje bardziej lub mniej subiektywne oceny - najlepiej samemu wszystko przetestować :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ---> przeglądnij jeszcze, moze sie przyda ;)

Pozdrawiam Łukasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Klipsche będą dobre pod warunkiem że nie przeszkadza Ci bardzo ostra góra pasma. Zależy też czego słuchasz, płyt, FLAC, mp3 ?

Wzmacniacz wg mnie do wymiany, jeszcze popali kolumny przy pierwszej domówce.

Słucham muzyki z oryginalnych płyt , jeśli nie to staram się w formacie FLAC. don111 czemu popali kolumny ??

dzieki Lucas nie pali mi się zbytnio z zakupem tych kolumn pojeżdżę posłucham potarguję się:)

jeśli chodzi o muzykę to jestem fanem Paula Kalkbrennera, Vitalica, anthonego rothera itp.. Ciągle szukam nowych brzmień :)

lubię numery jak by to określić...melancholijne(?)

coś takiego:

moim zdaniem aby brzmiało to dobrze musi być solidne zejście.

a tu coś z innej beczki

czy taki kawałeczek wymaga więcej od sprzętu niż ten poprzedni ?

możne ktoś jeszcze podrzuci jakaś alternatywę dla klipscha ?

dziękuje za zainteresowanie moim tematem:)

Posiadam HK 3490 z Klipsh f3 i takze slucham muzyki elektorniczej,sety z mayday de, Nature One itp..

Ten zestaw do tej muzyki jest stworzony..Dynamika i przestrzen w tym sprzecie to podstawa tak samo muzyka ktorej sluchamy..

Chodz przyznam ze zastanawiam sie nad RF 82 badz MA RX 8 chodz nie wiem czy nadaja sie Monitory do tej muzyki i czy sa warte tej ceny..

Ja Klipsche na allegro kupilem za 2 tys jak cos..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.