Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 2k zł

grafipl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, staje przede mną wybór amplitunera,miałem zakupić blu-ray ale z racji na zabytkowy ampli muszę wymienić ampli. Ampli na stanie to zabytkowy pionek vsx-609rds. Chciałbym go wymienić. Kolumny to zestaw kody 5200F z subem. Następnym zakupem będzie blu-ray. Prosiłbym o pomoc w doborze amplitunera nowego (używek nie chce). Maks 2000-2500. Myślałem o denonach lub harmanie. Wydaje mi się, że 5.1 wystarczy bo raczej 7.1 nie jest mi potrzebne (chyba że posiadają jakieś super funkcje za które watro dołożyć trochę kasy..). Nie przewiduje zmiany kolumn. Pomieszczenie ok 12m2.

https://www.audiostereo.pl/topic/89484-amplituner-do-2k-z%C5%82/

Ja bym zrobił nieco inaczej, wpierw kupił BD, połączył z posiadanym ampli optykiem / koaksjalnym i cieszył się tzw core z bezstratnych ścieżek dźwiękowych na BD; jakość dźwięku i tak będzie lepsza niż to co oferuje DVD (dwukrotnie większa przepływność bitowa dla DD i DTS). Tegoroczne nowości będą do kupienia nieco taniej w drugim kwartale przyszłego roku, no chyba że kursy walut pójdą w ogóle w p...u.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Witam, staje przede mną wybór amplitunera,miałem zakupić blu-ray ale z racji na zabytkowy ampli muszę wymienić ampli. Ampli na stanie to zabytkowy pionek vsx-609rds. Chciałbym go wymienić. Kolumny to zestaw kody 5200F z subem. Następnym zakupem będzie blu-ray. Prosiłbym o pomoc w doborze amplitunera nowego (używek nie chce). Maks 2000-2500. Myślałem o denonach lub harmanie. Wydaje mi się, że 5.1 wystarczy bo raczej 7.1 nie jest mi potrzebne (chyba że posiadają jakieś super funkcje za które watro dołożyć trochę kasy..). Nie przewiduje zmiany kolumn. Pomieszczenie ok 12m2.

harman avr 255 1700zł myślę że wystarczy ... 260 która ma tylko usb kosztuje 2000 i 265 która ma usb i 3d 2600 .... czy warto za bajery płacić?.... to zależy od Ciebie... posiadam 255 i jak na razie jestem zadowolony... nie dlatego że mam i chwale ale dlatego ze przesiadłem się z denona i dla mnie różnica na + szczególnie stereo ... w kinie już nie ma aż takiej miażdżącej różnicy ......ale stereo poezja za tę cenę.... pozdrawiam... podobno onkyo w samym kinie góruje a w stereo niestety przegrywa

Harmany sa niezwykle awaryjnymi amplitunerami nie polecam ich nawet wrogom. Co do Denona zostal bym Przy linii 11 i zastanowil bym sie nad 1911 do zestawienia dolaczyl bym jeszcze onkyo 608 jako moj typ

Witam,

Niestety kolega wyżej ma trochę racji. Zdarzają się egzemplarze, które bywają dosyć awaryjne. Ale nie można powiedzieć że wszystkie są złe. W tej kwocie jest dosyć duża możliwość wyboru dobrego amplitunera. Wszystko zależy od Twoich potrzeb i przyzwyczajeń. Polecam jednak samodzielne odsłuchy, jest to najlepszy sprawdzony sposób kupna sprzętu audio.

Harmany sa niezwykle awaryjnymi amplitunerami nie polecam ich nawet wrogom. Co do Denona zostal bym Przy linii 11 i zastanowil bym sie nad 1911 do zestawienia dolaczyl bym jeszcze onkyo 608 jako moj typ

Myslisz o sr608? A miedzy tym denonkiem a onkyo co bys bral, i co sadzisz o nr509, 579, 609?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Myslisz o sr608? A miedzy tym denonkiem a onkyo co bys bral, i co sadzisz o nr509, 579, 609?

to jak w zyciu.. jeden wyjedzie z salonu samochodem i ma go 25lat zapominając o zmianie oleju co 15tys km.... drugi nawet nie zdąży wyjechać dobrze juz sa problemy.... mimo ze to swietna marka... kwestia siły i wiary... kupując telk nokia e52 naczytałem sie tys opinii jaka to padaczka... a kupiłem ją mimo wszystko i nie narzekam ... nawet raz sie nie zawiesiła... takze kwestia siły przebicia.... i danego modelu:) pozdrawiam

To jest tak że Harmany sa jednak najbardziej zdazaly sie przypadki na prawde bardzo drastyczne. No generalnie nie wybral bym go bo jest inne wybor. Co sadze o tych amplitunerach to tak. 608 zestawil bym pod wzgledem dzwiekowym z 1910 DENONA 1911 byl nieco slabszy. z kolei funkcyjnie wtedy wygrywa 608.

509 - bardzo ciekawa budzetowa konstrukcja. Biorac pod uwage najwiekszego rywala denona ten model znacznie wyprzedzil 1612

579 - ciekawa sprawa bo jest coraz czesciej zestawiany i poruwnywany z seria 19 pod wzgledem funcyjnym jest nawet wyzej, dzwiekowym hmmm podobnie

609 2 raz z rzedu nagroda best buy w what hifi. powiem szczerze net zajebista sprawa natomiast jesli bys nie korzystal z tego wzial bym tanszy i nieco lepeij grajacy jednak 608.

Sam mam 607 - kino? Rewelacja dodam ze zmienialem z pioneera

Kurde, o internet mi nie chodzi... Tylko gdzies przeczytalem ze jednak 609 gra lepiej w stereo niz 608 i ogolnie lepszy, do tego wlasnie nagroda na whathifi.... Jesli mtos jeszcze ma swoje zdanie 608VS609 to prosilbym o opinie.

Jesli mtos jeszcze ma swoje zdanie 608VS609 to prosilbym o opinie.

to niby te same modele tylko zwiększą ilością bajerów w 609

natomiast w dźwięku kiedyś ktoś porównywał oba modele i było sporo na "+" dla 609

sam osobiście posiadam taki amplituner ( 609 )

w stereo przy cichym odsłuchu załączam dynamic equalizer i dynamika dźwięku powala ( nawet za bardzo , ale można to skorygować ) , przy większej głośności w pure direct jest też bardzo dobrze

w kinie po prostu bajka :-)

to niby te same modele tylko zwiększą ilością bajerów w 609

natomiast w dźwięku kiedyś ktoś porównywał oba modele i było sporo na "+" dla 609

sam osobiście posiadam taki amplituner ( 609 )

w stereo przy cichym odsłuchu załączam dynamic equalizer i dynamika dźwięku powala ( nawet za bardzo , ale można to skorygować ) , przy większej głośności w pure direct jest też bardzo dobrze

w kinie po prostu bajka :-)

To powiedz mi jak podlaczony masz sub, Y czy chinchami:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.