Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-1611

diogen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów i bardzo proszę o radę.

Czy jest możliwość dokonania takich ustawień Denona AVR-1611, aby w momencie jego wyłączenia (Standby) można było korzystać z podpiętych do niego (HDMI)źródeł (Sat, PlayStation i kino Denon UDP-1611) ???. Chodzi o to, że w momencie, gdy wyłączam amplituner automatycznie jestem rozłączany z telewizorem, który nie może znaleźć żadnego źródła. Dziwna rzecz. Otóż, gdy ustawienie HDMI Control ustawiam na "ON" w momencie, gdy mam włączony np tuner SAT po wyłączeniu Denona mogę cieszyć się obrazem i dźwiękiem (TV) ale już w trakcie próby ponownego włączenia tunera pojawia się komunikat (na tunerze) HDMI off. Odwrotnie rzecz ma się, gdy wyłączę funkcję HDMI Control. Wtedy po wyłączeniu Denona znika obraz i dźwięk w TV (Samsung) ale na wyświetlaczu tunera dalej widzę namiar na oglądany kanał (czyli tuner "widzi" połączenie HDMI).Nie mam już pomysłu, co zmienić w ustawieniach, aby czasami można było korzystać ze sprzętu bez konieczności uruchamiania Denona. Czytałem, że jest taka możliwość, stąd proszę o informację, co mam zrobić by móc z tej funkcji korzystać. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/89505-denon-avr-1611/

Witam,

ze względu na prądożerność amplitunerów jazdecydowałem się na podłączenie dekodera po HDMI do TV a coaxial-em do amplitunera. W ten sposób mogę oglądać Satkę bez uruchamiania Ampli lub też właśnie przez niego. Jeśli chodzi o problem z HDMI po ponownym uruchomieniu amplitunera to kiedyś miałem podobny problem z Onkyo i wówczas zaproponowano mi abym użył kabla iHDMI.

https://www.audiostereo.pl/topic/89505-denon-avr-1611/#findComment-2351252

Wydaje mi się, że funkcję HDMI Control należy włączyć również w telewizorze (może się inaczej nazywać, np. w Samsungach jest to Anynet+ HDMI-CEC) - wtedy wszystko powinno działać bez problemu.

pzdr

zikk

https://www.audiostereo.pl/topic/89505-denon-avr-1611/#findComment-2355958

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.