Skocz do zawartości
IGNORED

yaqin MC-10L -lampy sterujace

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

Zbyniu 360 robisz mi przykrość zakładając kolejny temat zupełnie bez sensu. Bo ja i inni koledzy piszemy epistoły w temacie Yaqin MC-10L właśnie np. dla Ciebie! Dzieląc się spostrzeżeniami i doświadczeniem w nurtującej Cię kwestii.

Jak ja napisałem niemal małą rozprawkę o wyższości jednych lamp na drugimi, to następny znalazł się Twój uroczy wpis z zapytaniem jak pozbyć się kurzu ze wzmacniacza.

Pozdrawiam

witam, mam sterujace radzieckie, cos lepszego by sie znalazlo?...a moze by taka mieszanka z tymi ruskimi...

Bardzo istotne jest jakimi lampami mocy dysponujesz, one tworzą podstawę i trzon dźwięku. Małymi lampami oczywiście w sposób bardzo istotny wpływamy na dźwięk, kształtując go. Ja już trochę pozmieniałem kwadr lamp EL34, 6N1P, 6N1P-EW, 6CG7/6FQ7. Nie działam już po omacku i przypadkowo. Istotą jednak jest świadomośc czego szukamy w dźwięku, czego mamy za mało lub za dużo. Natomiast nie ma co się napinac jak kolumny i źródło tego nam nie zaprezentują. Efekty mieszania lampami nie zawsze przynoszą oczekiwane zmiany, ale jak się utrafi efekt może byc piorunujący.

Taka propozycja dla Ciebie kwadra EL34 RFT dwie lampy 6N1P-EW na zewnątrz, w środku dwie lampy 6CG7 RCA. Bardzo dobrze sprawdzająca się konfiguracja w różnej muzyce na MC-10L, ale to tak rzucam w ciemno. Nie wiem co słuchasz, jakie kolumny itd...

Jak chcesz konkretnie to pisz na pw

Pozdrawiam

Prawda jest taka, że punkty pracy lamp sterujących ustawione są w fatalnym miejscu. Wyszło to kiedy modyfikowałem swojego 10L. Kolega madly dokonał symulacji, która dała obraz jak powinno być. Po zastosowaniu efekty są doskonałe. Nie stosowałem od tego czasu 6n1p (gram na RCA cleartop) ale wydaje mi się, że grałoby to znaczenie lepiej kosztem 10zł.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Prawda jest taka, że punkty pracy lamp sterujących ustawione są w fatalnym miejscu. Wyszło to kiedy modyfikowałem swojego 10L. Kolega madly dokonał symulacji, która dała obraz jak powinno być. Po zastosowaniu efekty są doskonałe. Nie stosowałem od tego czasu 6n1p (gram na RCA cleartop) ale wydaje mi się, że grałoby to znaczenie lepiej kosztem 10zł.

Gdzie można znaleźć tą symulację ?

Gdzie można znaleźć tą symulację ?

Tutaj jest wszystko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.