Skocz do zawartości
IGNORED

Cesaria Evora nie żyje

Jacchusia

Rekomendowane odpowiedzi

17 grudnia w rodzinnej miejscowości Mindelo na wyspie Sao Vincente (Wyspy Zielonego Przylądka) zmarła Cesaria Evora.

Cesaria_Evora_miala_lat_5571285.jpg

Besame Mucho...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

https://www.audiostereo.pl/topic/89578-cesaria-evora-nie-%C5%BCyje/

17 grudnia w rodzinnej miejscowości Mindelo na wyspie Sao Vincente (Wyspy Zielonego Przylądka) zmarła Cesaria Evora.

Cesaria_Evora_miala_lat_5571285.jpg

Besame Mucho...

Wiadomosc ta mocno mnie dotknela, gdyz od kilku lat jestem jej fanem, malo tego, w tym roku pod choinką znajdę Jej box z 3-płytówką.

Wiele sprzetow, ktore kupowalem przechodzily test na jej repertuarze. Coz więcej............. coś się bezpowrotnie skończyło w kategorii tego co tworzyła i wykonywała Cesaria Evora.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie zdążyłem pójść na jej koncert. Ostatnio wszystkie w Polsce były odwoływane!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Nie miała łatwego życia. W zasadzie, to jedynie ostatnie 20 lat, jako tako (w komforcie socjalnym) dobrze żyła. W młodości, zdaje się, była nawet gwałcona. Piękny głos, wspaniały hart ducha, duże serce - wspomagała organizacje humanitarne działające na rzecz Afryki. Cześć Jej pamięci!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.