Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  10 członków

Melodika Klub
IGNORED

Kable Melodika - Recenzja

ratanpuri
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze mnie ciekawiło jak ludzie słyszą różnicę w kablach w pokojach bez najmniejszej adaptacji akustycznej wciśnięte pod ściane i skos. Porównując kable które nie są kablami do lampki nocnej przy idealnej akustyce i powiedzmy 20 latach grania na jakimś instrumencie może usłyszysz różnice na granicy percepcji w barwie danego instrumentu czy tam kontorli basu.

Przecież jak Ty tam slipknota słuchasz to rezonans jest taki, że nawet jakbyś wzmacniacz zmienił to nie bedzie slychać zmiany a gdzie tam kabelek :)

I nie mów mi, że każdy słyszy inaczej albo, że tylko Ty wiesz jak u Ciebie gra. Duze kolumny pod ścianą i skosem grają w jeden sposób, nie wspominając nawet o subie w rogu.

Podoba mi się, że 90% osób z tego forum ma tak dobry słuch i wychwytuje wszystko bez najmniejszego problemu w każdych warunkach. Nie podoba mi się natomiast to, że mimo faktów związanych z ciekawymi zagadnieniami akustyki ludzie wciągają sie i marnują czas na zmienianie kabli.

Masz racje. Puste,gladkie,duze powierzchnie,do tego duze kolumny . Sluchanie tam czegokolwiek musi byc męczące. No i testowanie kabelkow w tym miejscu to powazne wyzwanie ;)

Kolego,radze Ci zostaw na ta chwile kabelki i zagrac troche ten pokoj chocby zwyklymi meblami,dywan na podloge. Juz to sprawi ,ze muzyki bedziesz sluchal przyjemniej niz gdybys mial podpiete kable za 30 tys.

Wypożycz i sprawdź czy poprawią Ci brzmienie. Kable zasilające do humorzasty temat, u każdego wnoszą coś innego do brzmienia.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 9 miesięcy później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.