Skocz do zawartości
IGNORED

czy ktos uzywał takiego połączenia Vifa xt25sc90-04 oraz Peerless 830986 3

tomp86

Rekomendowane odpowiedzi

przeglądałem ofertę firmy Dayens, montują na tym głośniki, a mi przydał by się jakieś małe

(chodzi mi o diy)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem nieco przesadziłeś. Po obejrzeniu ch-k Peerlessa optował bym jednak za czymś numer większym. Jednak te 105 Hz i Qts 0,75 to cienko, nawet jak na mały compact. Akurat 105 Hz świetnie się zgrywa z wieloma rezonansami pomieszczeń i dudnieniem źle zrealizowanej mowy, na szczęście raczej męskiej. Trzeba robić dobre wypełnienie wytłumiające. Ja robiłem na Vifie większe kolumny, BR, i to sporo, bo 30 l. Moim zdaniem, nawet na małe pudełka 8 cm głośnik to przesada. A po obejrzeniu linków tym bardziej dochodzę do wniosku, że raczej 4" albo i 5" , bo biorąc pod uwagę gabaryty kolumn, to można włożyć tam coś większego. Popatrz na Totem Mite, to jest niezły przykład. Można go jednak nieco pogłębić, nawet dwa razy. A budują go już od 4 do 10 l. Poza tym wtedy strojenie jest dwa razy niżej. I nie chodzi tu o zasięg basu (też lepszy), ale uciekniemy od tych nieciekawych katalogowych 105 Hz (dziwne, bo z wykresu ch-ki wychodzi ok. 90). Do tego oczywiście zwrotnica pierwszego rzędu, jak w Totemach i lecimy z muzyką.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.