Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do 2000zl. Podstawki + wzmak.

focus616

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcialbym zakupic zestaw stereo do pokoju wielkosci 20 m2. Budzet ograniczony do 1500-2000zl. Odsluchiwana muzyka w przewazajacym stopniu rockowa. Oczekuje dynamiki, dobrego dolu potrzebnego w ciezkiej muzyce, lubie doszukiwac sie detali, odnajdywac w nawet znanej mi muzyce cos nowego, chcialbym zestaw, ktory "wciagnie" mnie na cale dnie i miesiace.

Mysle o kolumnach podstawkowych, poki co rzucily mi sie w oczy zestawy:

Dynauadio DM 2/6, Magnat Quantum 603/653, Heco Metas 300 oraz Dali Lektor 2.

Do tego wzmacniacz z drugiej reki. Co powiecie o Cambridge Audio Azure 640?

Moze sa jakies inne, duzo ciekawsze propozycje?

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/89709-stereo-do-2000zl-podstawki-wzmak/

Dynaudio jest napewno dobrym wyborem, zwróć także uwagę na najnowszą serię kolumn Paradigm Monitor v.7. W kwestii wzmacniaczy bardziej na Twoim miejscu poszukałbym urządzenia marki NAD.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze kolumny beda wlasnie od Dynaudio.

Ktore konkretnie wzmacniacze NAD-a sa godne polecenia? Od razu zaznaczam, ze bede tu szukal sprzetu z drugiej reki.

Pozdrawiam i licze na dalsze sugestie.

To nie moje ogłoszenie i nie znam człowieka ale w tej cenie to naprawdę extra kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wzmak taki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze kolumny beda wlasnie od Dynaudio.

Ktore konkretnie wzmacniacze NAD-a sa godne polecenia? Od razu zaznaczam, ze bede tu szukal sprzetu z drugiej reki.

Pozdrawiam i licze na dalsze sugestie.

Jeśli Dynaudio DM 2/6 to NAD C315BEE lub nowszy C316BEE... a jeszcze lepiej C326, ale to będzie już poza budżetem...

Pozdrawiam

Dzieki Wam za pomoc i szybkie odpowiedzi.

Znalazlem jeszcze jedne kolumny, mianowicie Paradigm Titan Monitor. Cena odpowiednia, pytanie czy beda i jesli tak to w czym od Dynaudio?

Jeżeli 2/6 to tylko używane.Pozatym potrzebują dobrego wzmaka.

Słuchałem ich z NADEM C316BEE iC326 i było nienajgorzej

ale nad zamulał wysokie i ogólnie nie pasuje do tych kolumn.

Napewno nie do rocka.

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Jeżeli 2/6 to tylko używane.Pozatym potrzebują dobrego wzmaka.

Słuchałem ich z NADEM C316BEE iC326 i było nienajgorzej

ale nad zamulał wysokie i ogólnie nie pasuje do tych kolumn.

Napewno nie do rocka.

W tej cenie innego NAD'a nie dostanie...

Potwierdzam zamulanie wysokich przez NAD'a (obojętnie z jakiej półki cenowej) i dlatego zmieniłem NAD'a na Denon'a, ale czy to odpowiednia droga w tym budżecie...? Trzeba posłuchać...

Co do Paradigm to zupełnie inna kolumna niż Dynaudio, czy lepsza? Trzeba zdecydować samemu... Dla mnie Dynaudio bije Paradigm'a na głowę, ale każdy lubi coś innego...

Przed zakupem na pewno wybiore sie na odsluch, poki co probuje zebrac liste kolumn, ktore bede chcial sprawdzic. Z elektronika bedzie gorzej, wszystkich sprzetow z drugiej reki nie przeslucham, ale licze, ze z Wasza wiedza na pewno cos dobiore. Mam jeszcze pytanie odnosnie przetwornika DAC. Czy ma sens zakup przzykladowo: Audiotrak - DR. DAC Nano lub Pro-Ject USB Box czy lepiej od razu odpuscic sprzet tej klasy?

to nie nad zamula tylko dynaudio 2/6 ma stonowane wysokie

Oj chyba się mylisz.Z cyrusem wysokie w 2/6 to bajka w porównaniu z nadem.

Nad jest raczej do jasnych kolumn typu b&w.Chyba że wyższe modele ale to nie ten

przedział cenowy.Do 2/6 potrzebny jakiś szybszy wzmak który podkreśli wysokie tony

i średnice.2/6 mają minimalnie ocieplony dźwięk.

Na allegro można dostać do 500zł używany cyrus one albo jakiś rotel.

Do tego używane dm 2/6 i będzie super.

Przed zakupem na pewno wybiore sie na odsluch, poki co probuje zebrac liste kolumn, ktore bede chcial sprawdzic. Z elektronika bedzie gorzej, wszystkich sprzetow z drugiej reki nie przeslucham, ale licze, ze z Wasza wiedza na pewno cos dobiore. Mam jeszcze pytanie odnosnie przetwornika DAC. Czy ma sens zakup przzykladowo: Audiotrak - DR. DAC Nano lub Pro-Ject USB Box czy lepiej od razu odpuscic sprzet tej klasy?

Do tego budżetu to jest dobry sprzęt.Podejrzewam , że v-dac zagra najciekawiej z tej klasy sprzętu.

Lite dac 60 wygląda fajnie ale to juz ponad 2tysiaki.

V-dac to juz niestety jakies 700zl, te modele co podalem mozna miec juz za 300-400zl. Musze gdzies zaoszczedzic jesli chce kupic caly zestaw od razu. Do tej klasy sprzetu chyba nie mozna przesadzac.

Znalazlem wzmacniacz Rotela, model 960BX2, koszt 650zl. Zgra sie z Dynaudio DM?

Pzdr.

V-dac to juz niestety jakies 700zl, te modele co podalem mozna miec juz za 300-400zl. Musze gdzies zaoszczedzic jesli chce kupic caly zestaw od razu. Do tej klasy sprzetu chyba nie mozna przesadzac.

Znalazlem wzmacniacz Rotela, model 960BX2, koszt 650zl. Zgra sie z Dynaudio DM?

Pzdr.

Nie słuchałem tego modelu ale rotel to dynamiczny wzmacniacz i do dynaudio często polecany.

Na pewno napędzi bez problemu te dynki.Na allegro są też używane dynaudio 2/6 za 1450 z tego co widziałem.

Źródło możesz dokupić póżniej.Może jakaś karta dźwiękowa na początek np audiotrak prodigy hd2 albo używany cd

np jakiś harman kardon.

Mam na stanie cd Denona, co prawda byle jakie ale jest:) Na start wystarczy. Ogladalem ta aukcje z Dynaudio, musze pospieszyc sie z odsluchem coby nie kupowac kota w worku i utwierdzic sie w trafnosci wyboru. Dzieki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.