Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do PM KI Pearl Lite + SA KI Pearl Lite

wfuhl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

postawiłem wszystko na jedną kartę i wybrałem zestaw PM KI Pearl Lite + SA KI Pearl Lite do muzyki klasycznej. Szukam też kolumn do 12m2 pokoju. W grę wchodzą:

Vienna Acoustics Haydn Grand

Bowers & Wilkins CM5

Pytanie czy ograniczasz się jedynie do produktów, które wymieniłeś, czy też jesteś otwarty na nowe propozycje. Osobiście uważam, iż ze wspomnianą elektroniką rewelacyjnie spisuje się Cabasse. Oczywiście jest to kwestia jak najbardziej subiektywna, jednakże zalecałbym odsłuch. Efekt mógłby Ciebie zaskoczyć, tym bardziej przy klasyce.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam,

postawiłem wszystko na jedną kartę i wybrałem zestaw PM KI Pearl Lite + SA KI Pearl Lite do muzyki klasycznej. Szukam też kolumn do 12m2 pokoju. W grę wchodzą:

Vienna Acoustics Haydn Grand

Bowers & Wilkins CM5

Witaj!

Ja też niedawno kupowałem marantza i myślałem nawet o serii Pearl ale to trochę było dla mnie za drogo.Ja bym jeszcze zaproponował do rozważenia kolumny podstawkowe Monitor Audio Gx100.U mnie właśnie kolumny tej firmy w wersji Rx2 ładnie się zgrały.Również w muzyce klasycznej jest nieźle chociaż chyba najlepiej brzmią w jazz i chillout.Warto spróbować odsłuchu w jakimś salonie audio z tymi Gx100.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Witaj,

rzeczywiście warto posłuchać kolumn Monitor Audio serii GX, chociaż wszystko zależy od indywidualnych upodobań. Proszę zwrócić jeszcze uwagę na kolumny marki Triangle (najlepiej seria Genese model Trio) oraz Xavian (XN125).

Podobnie jak koledzy powyżej zachęcam do odsłuchów, gdyż każdy ma inne preferencje i gust.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeszcze mam takie pytanie, z prośbą o podpowiedz:

1. czy Marantz PM KI Pearl Lite + SA KI Pearl Lite zagra lepiej niż Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 ???

2. czy Marantz (a jeśli tak, to który??) jest lepszym rozwiązaniem niż CREEK EVOLUTION 2 + CREEK EVOLUTION 2 CD ???

Niedawno na prezentacji Ken Ishiwata zestawił te Marantze z... monitorkami Boston Acoustic z serii A, które kosztują... a lepiej nawet nie będę mówił jak mało. Grało to w sporej sali i było naprawdę fajnie. Może warto posłuchać i resztę wydac na płyty? :-)

Właśnie kupiłem zestaw Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 z kolumnami Bowers & Wilkins CM1 i jestem bardzo zadowolony z dźwięku. Jest to mój pierwszy sprzęt, i nie ukrywam, że jak na razie na moje możliwości finansowe. Z płyt SACD dźwięk jest dużo,dużo lepszy, nie wiem jeszcze jak to opisać, bo dopiero w święta będę miał trochę czasu na słuchanie... ale dźwięk z SACD gra dużo lepiej. A słucham muzyki klasycznej i... w szczególności płyt w wykonaniu von Karajan. Zastanawiam się nad zakupem gramofonu Marantz ST 6003. Na ile dźwięk z takiego gramofonu będzie lepszy od w/w zestawu??? Słuchał ktoś tego gramofonu???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.