Skocz do zawartości
IGNORED

Który z wymienionych wzmacniaczy będzie najlepszy do AKKUS V3

toma085

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przyszedł czas na zmiany w moim systemie , chodzi o elektronikę. Obecnie słucham na zestwie Grundig Fine Arts ,wzmacniacz A 9000, CD-904 i tuner T-903, zdecydeowałem się na z zmianę po wizycie mojego kolegi który przywiózł ze sobą końcówkę mocy Arcama model Alpha10. Choć sprzęcik miał niepozorny wygląd po wpięciu w zestaw kolumny na brały innego wymiaru przedewszystkim dyscypliny , czystości i głębi.

Teraz zaczynam od podstaw czyli poszukuję najpierw wzmacniacza który dał by mi podobny efekt jak w/w arcam, niestety choć nie są one bardzo drogie , ale za to bardzo ciężko spotkać.

Chciałbym żeby się zmieścić w kwocie do 1500zł za sam wzmacniacz , CD kupię po nowym roku i wolał bym go dopasować do kolumn i wzmacniacza. Przeszukałem troszkę allegro poczytałem troszkę opinji , recenzji i znalazłem kilka klocków które powinny coś u mnie poprawić, koledzy mam nadzieje że coś podpowiedzą.

-Exposure 2010

-Audio Agile Joker

-Cairn Aria HE

-Rotel RA 1062

-Rotel RDC 02

-Arcam Alpha 8

Oczywiście jeśli macie jakieś inne sprawdzone wzmacniacze w tym przedziale cenowym proszę o śmiałe propozycje.

Wydaje mi się, że te kolumny rozrusza dopiero coś nieco mocniejszego (no i fajnie byłoby, żeby w miarę poprawnie i barwnie brzmiącego).

Z wymienionych odradzałbym zdecydowanie Rotela RA-02, i raczej - Exposure. Pozostałych nigdy nie słuchałem.

Polecić mogę Musical Fidelity A3 (ten jest stosunkowo często w ogłoszeniach, ale może nieco przekraczać budżet). W tej chwili na www.hifi.pl jest też używany wzmacniacz AVI, którego kilka recenzji można znaleźć w sieci, może ktoś na forum zna to urządzenie i może Ci doradzić.

Wydaje mi się, że te kolumny rozrusza dopiero coś nieco mocniejszego (no i fajnie byłoby, żeby w miarę poprawnie i barwnie brzmiącego).

Z wymienionych odradzałbym zdecydowanie Rotela RA-02, i raczej - Exposure. Pozostałych nigdy nie słuchałem.

Polecić mogę Musical Fidelity A3 (ten jest stosunkowo często w ogłoszeniach, ale może nieco przekraczać budżet). W tej chwili na www.hifi.pl jest też używany wzmacniacz AVI, którego kilka recenzji można znaleźć w sieci, może ktoś na forum zna to urządzenie i może Ci doradzić.

Zdecydowanie kazdy z wymienionych wzmacniaczy nie spasuje sie z Akkus V3 za slabe aby napedzic te kolosy / widziales je na wlasne oczy do tych wzmacniaczy proponuje co najwyzej V2 nawet sa o polowe tansze niz V3 .

Panowie kolumny już są i takie pozostaną , i wcale je tak trudno nie napędzić ten arcam nie miał żadnego problemu z kontrolą nad nimi a, i przyznam szczerze że nigdy nie słucham głośno tylko na średnich i niskich poziomach głośności. Wydaje mi się że rzetelne 50W im wystarczy spokojnie, kwestja tylko czym? żeby dźwięk był zbliżony do tego który usłyszałem po podłączeniu do tego arcama alpha 10 ale widzę że rzeczywiście to forum straciło już dawno swoją dawną świetność i pomocność.

Panowie kolumny już są i takie pozostaną , i wcale je tak trudno nie napędzić ten arcam nie miał żadnego problemu z kontrolą nad nimi a, i przyznam szczerze że nigdy nie słucham głośno tylko na średnich i niskich poziomach głośności. Wydaje mi się że rzetelne 50W im wystarczy spokojnie, kwestja tylko czym? żeby dźwięk był zbliżony do tego który usłyszałem po podłączeniu do tego arcama alpha 10 ale widzę że rzeczywiście to forum straciło już dawno swoją dawną świetność i pomocność.

Witam,

Kolego nie bardzo rozumiem skąd się biorą takie opinie że do Ushera aby go napędzić to trzeba mega wydajnego pieca.

U mnie Ushery są napędzane Sugdenem A21a który ma 25W w klasie A,i który podobno miał nie być w stanie napędzić tych paczek.

Bzdura bzdura i jeszcze raz bzdura,dobrze że nie posłuchałem niektórych forumowiczów i sam postanowiłem sprawdzić czy da radę czy nie.

I co się okazało a no to że na godz 8 jest już dosyć głośno,na 9 jest bardzo głośno a na 11 membramy mało z koszy nie wypadną dalej już nie próbowałem

bo nie było sensu także z kontrolą tych paczek rzeczony piecyk nie ma najmniejszego problemu, a przecież miał ich w ogóle nie napędzić.

Także kolego proponuję abyś sam sobie sprawdził co napędzi twoje Akkusy bo wydaje mi się iż od jakiegoś czasu AS jest polem do rozgrywania

własnych wojenek a nie merytorycznej dyskusji.

Odniosłem także wrażenie iż ludzie piszą o klockach o których słyszeli a nie posiadali i na podstawie takich informacji doradzają innym.

Także pożycz odsłuchaj kilka klocków i wnioski wyciągnij sam wedle jakże mądrej zasady "KTO SŁUCHA NIE BŁĄDZI"

Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt.

I co się okazało a no to że na godz 8 jest już dosyć głośno,na 9 jest bardzo głośno a na 11 membramy mało z koszy nie wypadną dalej już nie próbowałem

no chyba nie oceniasz wydajnosci wzmacniacza po wychyleniach membrany i poziomu głośnosci na "godz 9"....???

akurat Sugden gra lekko okragłym i poluzowanym basem a jego wydajnosc pradowa jest srednia. Idąc Twoim tropem, dla ciekawosci podłacz kiedys sobie do swojego systemu np Krella Kav-300i, rozkrec głosnosc tak aby była mniej wiecej dwa razy wieksza niz z Sugdena i popatrz jak pracuje membrana....mozesz sie lekko zdziwic:))

pozdro

Witam czytalem Twoje tematy i w jednym piszesz ze docelowe kolumny to beda kit akkus V2 ? , w innym ze kolumny beda ( a nawet juz sa ) akkus V3 ? piszesz ze szukasz cd do kwoty 500zl , kable tez do 200zl wzmacniacz do 400-500zl a kolumny akkus V3 raczej tanie nie sa okolo 11tys zl szukasz do tych wielkoludow sprzetu budzetowego , nie pisalem ze z tymi w/w wzmacniaczami nie zagraja ale lepiej bedzie jak posluchasz V2 Mi nie chodzi o 50w czy 200w tylko o moc pradowa wzmacniacza Nie napisales jakie masz pomieszczenie bo jak napiszesz ze V3 beda graly do 20m :)tu raczej polecam model akkus X choc one tez nie sa tanie :( pozdrawiam

Witam czytalem Twoje tematy i w jednym piszesz ze docelowe kolumny to beda kit akkus V2 ? , w innym ze kolumny beda ( a nawet juz sa ) akkus V3 ? piszesz ze szukasz cd do kwoty 500zl , kable tez do 200zl wzmacniacz do 400-500zl a kolumny akkus V3 raczej tanie nie sa okolo 11tys zl szukasz do tych wielkoludow sprzetu budzetowego , nie pisalem ze z tymi w/w wzmacniaczami nie zagraja ale lepiej bedzie jak posluchasz V2 Mi nie chodzi o 50w czy 200w tylko o moc pradowa wzmacniacza Nie napisales jakie masz pomieszczenie bo jak napiszesz ze V3 beda graly do 20m :)tu raczej polecam model akkus X choc one tez nie sa tanie :( pozdrawiam

Tak tylko czy zwróciłeś uwagę na datę postów które czytałeś? V3ki goszczą już u mnie prawie dwa lata i jest nietykalnym elementem mojego audio a tak na marginesie wcześniej miałem V2 , to że potrafią zagrać przekonali się już koledzy z tego forum co mają EXCELE i REVELATORY.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19125-0-26621800-1324892593_thumb.jpg

post-19125-0-40273900-1324892752_thumb.jpg

post-19125-0-79686000-1324892769_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak tylko czy zwróciłeś uwagę na datę postów które czytałeś? V3ki goszczą już u mnie prawie dwa lata i jest nietykalnym elementem mojego audio a tak na marginesie wcześniej miałem V2 , to że potrafią zagrać przekonali się już koledzy z tego forum co mają EXCELE i REVELATORY.

Ok ! tylko jedna sprawa V2 sa starszej konstrukcji a V3 to maja tylko nazwe bo te dzisiejsze sa duzo wieksze inaczej zrobine i stolarke maja potezniejsza , nie dokonca piszesz o co Ci chodzi z tad jest moje niezrozumienie .Nie twierdze ze kiepsko graja sam mam V4 z nowej konstrukcji i jezeli Twoje sa zrobione w/g schematu akkusa masz idealne kolumny i lepszych za te pieniadze nie dostaniesz. Mi tez pisali ze z lampa sie nie sprawdza V4 a napedzaja je lampa 2x30w i to jak ? pozdrawiam

Ok ! tylko jedna sprawa V2 sa starszej konstrukcji a V3 to maja tylko nazwe bo te dzisiejsze sa duzo wieksze inaczej zrobine i stolarke maja potezniejsza , nie dokonca piszesz o co Ci chodzi z tad jest moje niezrozumienie .Nie twierdze ze kiepsko graja sam mam V4 z nowej konstrukcji i jezeli Twoje sa zrobione w/g schematu akkusa masz idealne kolumny i lepszych za te pieniadze nie dostaniesz. Mi tez pisali ze z lampa sie nie sprawdza V4 a napedzaja je lampa 2x30w i to jak ? pozdrawiam

Przed ich budową omówiłem z panem Albeckim z akkusa wszystkie szczegóły a on dał mi schemat dostosowany do przedniej ścianki i litrażu który został sporo zmniejszony. Więc czy są to 100% orginały czy nie dla mnie grają bajka i dlatego zostają na dłuuuugo.

Przed ich budową omówiłem z panem Albeckim z akkusa wszystkie szczegóły a on dał mi schemat dostosowany do przedniej ścianki i litrażu który został sporo zmniejszony. Więc czy są to 100% orginały czy nie dla mnie grają bajka i dlatego zostają na dłuuuugo.

Masz oryginal tylko starsza wersje .. zycze milych odsluchow pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

No i wzmacniacz kupiony , zaryzykowałem na coś mało popularnego ale jak na razie jest bajka choć słuchałem w połączeniu z dvd (cd sprzedałem)

No i wzmacniacz kupiony

Pochwal się nowym nabytkiem :)

Posiadasz kolumny na dość popularnych (i dobrych) głośnikach, może ktoś skorzysta?

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.