Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon avr365, czy Yamaha RX-A 1010

piotrella41

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przed trudnym dylematem. Kompletuję kino domowe z naciskiem na stereo. Doskonale zdaję sobie sprawę, że żaden amplituner nie jest w stanie zagrać jek prawdziwy wzmacniacz zintegrowany. Szukam jednak kompromisu. W obydwu przypadkach wskazanych przeze mnie amplitunerach stereo jest imponujące. Różnica wystepuje jednak w użytych komponenetach. Analizując Yamahę mamy do czynienie z technologią przewidzianą dla wzmacniaczy stereo. Dodam, iż kompletowanie rozpocząłem, może trochę nietypowo od dobrego w swojej klasie odtwarzacza CD Harman Kardon HD 990. Całość ma współpracować w zestawie kolumn Monitor Audio RX 8. Moje pytanie związane z poradą o charakterze czysto finansowym, gdyż Yamaha jest droższa od Harmana o ponad 700 pln. Ja planując zakup podanych kolumn liczę sie z wydatkami. Jednak jakość ponad wszystko, więc w przypadku wyboru zakupu Yamahy jestem w stanie poczekać na wymażone kolumny. Czy ktoś z Państwa słuchał może tego zestwienia liczę na uwagi bądź porady a nawet spostrzeżenia. Serdecznie pozdrawiam.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Urządzenia Harmana uchądzą za dosyć awaryjne. Roblemy są z HDMI oraz z wyswietlaczami.

Jednak zastanów się nad Marantzem SR6006. W stereo powinien zagrać lepiej niż Yamaha. A ceny obu są podobne.

Jeśli kladziesz nacisk na możliwie najlepsze stereo, zwróć uwagę na amplitunery Marantz. Świetną propozycją są także amplitunery marki Cambridge Audio oraz Nad. Yamaha jest swietnie wyposażona i dobrze brzmi, jednak jej charakter bardziej pasuje do dżwięku wielokanalowego niż do bardziej purystycznego stereo.

Wyboru jednak musisz dokonać sam po odsłuchach, każdy ma inne preferencje, inne wymagania.

W przypadku pytan służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli kladziesz nacisk na możliwie najlepsze stereo, zwróć uwagę na amplitunery Marantz. Świetną propozycją są także amplitunery marki Cambridge Audio oraz Nad. Yamaha jest swietnie wyposażona i dobrze brzmi, jednak jej charakter bardziej pasuje do dżwięku wielokanalowego niż do bardziej purystycznego stereo.

Wyboru jednak musisz dokonać sam po odsłuchach, każdy ma inne preferencje, inne wymagania.

W przypadku pytan służę pomocą

Na wstępie dziekuję za zainteresowanie. W rzeczy samej brak z Pańskiej strony aprobaty, czy też przychylności dla harmana 365, co prawda w przedziale średnim potwierdza moje przypuszczenia. Nie podałem co prawda trzeciej alternatywy jaką był Pan uprzejmy mnie wskazać, a jaką są komponenty kina domowego firmy Marantz. Te rozważania, zupełnie akademickie podejmowałem z wieloma sprzedawcami na terenie mojego miasta. W zdecydowanej wiekszości wskazywali na sprzęt Marantza, oczywiscie ze wskazaniem na odsłuch stereo. Przyznam, iz Pańskie sugestie co do przedmiotowego sprzętu zachwiały moją równowagę, choć przyznaję, że nie miałem sposobności odsłuchać jakiegokolwiek urządzenia tej marki. Jesli nie sprawi to Panu kłopotu proszę o wskazanie ewentualnych modeli. Nie bedę ukrywał, że jestem w posiadaniu testów, oraz informacji o modelu SR 6006. Z góry dziekuję za wyrozumiałość. Pozdrawiam

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.