Skocz do zawartości
IGNORED

kino do 4000pln yamaha,h/k,onkyo-jamo,quadral

pinio12

Rekomendowane odpowiedzi

pokój ok.20m2 4x5.5 m otwarty z jedej strony na aneks kuchenny. głośniki frontowe stały by obok szafki tv wysokiej na 45 cm ,odległość od szafki do scian z obu stron ok 1m. odległość sofy od szafki tv ok. 4.5 m.główniw słujcham czarnej muzy i popu. myślałem o harman k. 155 lub 156,158 lub yamaha 471 z quadral 6000 bo jamo 608 nie słyszłem chyba że inne w podobnej cenie.

pokój ok.20m2 4x5.5 m otwarty z jedej strony na aneks kuchenny. głośniki frontowe stały by obok szafki tv wysokiej na 45 cm ,odległość od szafki do scian z obu stron ok 1m. odległość sofy od szafki tv ok. 4.5 m.główniw słujcham czarnej muzy i popu. myślałem o harman k. 155 lub 156,158 lub yamaha 471 z quadral 6000 bo jamo 608 nie słyszłem chyba że inne w podobnej cenie.

no to Quadrale 6000 beda dobrym wyborem maja to "mieso" a i pomieszczenie otwarte dadza rade. Jamo 606 straszna slabizna nie polecam na prawde. Co do amplitunerow z Harmanami bym uwazal. Obecnie najbardziej awaryjne ampli na rynku i to mocny lider :) 155 stary model nie ma nic. 156 i 158 juz troche lepiej jednak nie wybral bym ich. Ile chcesz dac za ampli ? I jaki roadzaj dzwieku chcial bys uzyskac?

na poziomie 1612 gdyby nie to ze ma zlacza zaciskane. Denon jest 20W muzycznej mocniejszy czyli ok. 7 znamionowej. Konkurencja dla 371 Od Yamahy. Wedlug mnie 2 modele tej klasy cenowej ktore warto rozwarzyc

Planujesz wydac 4500 na sprzet ktory w 80% ma sluzyc do muzyki i chcesz kupic takie badziewie?????????? Juz widze wpisy za kilka tygodni ze sprzet nie gra...sorry moim zdaniem to chybiony pomysl, nawet gdybys mial uzywac tego tylko do kina to moim zdaniem kasa wyrzucona w bloto. Jamo 608??????????????????? Quadral 6000???????Do sluchania HH??????????????Za jakie grzechy??????????????????????

Przy takim zastosowaniu nie pchalbym sie w 5.1 tylko w stereo, za ta kase przy kupnie uzywek dostaniesz dzwiek o kilka klas lepszy niz wyzej wymienione badziewie ktore za dwa lata z trudem za pol ceny sprzedasz.

Jak to mowia, twoj cyrk - twoje malpy, zrobisz jak chcesz, pojdziesz ta droga skonczysz na malpim dzwieku....

masz sporo racji.robiłem wstępne rozeznanie. I myśle że pójde w drugo strone - czyli stereo . Wstępnie myśle o wzmaku hk 3490 lub yamaha sr 5000 i do tego kolumny roth oli 40 lub dali lektor6 lub concert6. słucham główniw rapu i popu wiec zależy mi na mocnym basie. pokój nan ok 20 m2. głośniki mogę postawić obok safki na tv. ściana ma 3.80 m od szafki do scian po obu stronach mam przestrzeń 90x70.

mhm...chcesz koniecznie kupowac nowy sprzet?? plastikiem mi to panie janie zajezdza niestety, nie wroze Ci nic dobrego.

Slucham HH od 15 roku zycie, czyli jakies 18 lat z hakiem (kurcze stary sie zrobilem). Powiem Ci ze do tej muzyki potrzebujesz kolumn z dobrymzejsciem i wzmacniaczem ktory je zlapie za morde. Wiekszosc z proponownych przez Ciebie kolumn ma pasmo przenoszenia konczace sie na 40Hz, co w wypadku HH jest juz czynnikiem dyskwalifikujacym je do tego typu materialu.

Moja propozycja na kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <---- Zajebiste kolumny nie tylko do HH i popu.

Do tego zeby je utrzymac w ryzach np. taki zestaw dzielony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie kazdy lubi vintage ale ten jest naprawde wart uwagi

Lub integry jak nastepuje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- Thule robi swietny sprzet malo doceniany na naszym rynku w zwiazku z czym atrakcyjny cenowo, skonczy sie raczej ponizej 1000pln i jeszcze by ci starczylo na zrodlo, np.:

Ukryta Zawartość

NIe wiem, ja bym szedl raczej w tym kierunku, porzadne podlogowki z dobra podstawa basowa, plus taki ze za kilka lat jak sie znudza zawsze je w tej cenie odsprzedaz bo ten sprzet juz raczej na wartosci nie straci, w przeciwienstwie do tych o ktorych pisales. Wzmacniacze wiele bardziej wydajne pradowo niz te amplitunery HK i yamahy robione z plastiku...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aha, w wypadku tego wzmacniacza thule, zwroc uwage ze ma wyjscie preout co jest plusem w wypadku gdybys chcial dokupic subwoofer, co w wypadku tych quadrali nie byloby raczej konieczne....

na konkurencyjnym?? tzn. jakim???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.