Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk syty i owca cała...

cnz14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po świętach i nowym roku, po podsumowaniu całorocznego wysiłku w pracy i uchwaleniu budzetu na nowy rok z wybranką postanowiłem nabyć coś nowego... kolumny hmmm Cantony gle 490.02, siedziałem czytałem lecz przełożyłem ten temat na ostatni kwartał 2012 choć owe kolumny były w atrakcyjnej cenie. Wniosek był taki, że trochę dołożę kupię lepsze bardziej okazałe, ciągle myślę o kolumnach z dużym przetwornikiem basowym i po nabytych doświadczeniach z możliwością bi ampingu/wringu czego nie oferuje podany model Cantonów. Mając trochę wolnego wybraliśmy się do Saturna teraz Szczecin może się takim poszczycić na miejscu starej Kaskady. Przewlekając temat Saturna będąc pod koniec grudnia w Krakowie wpadły mi w oko JBL ES 90 to było chwilowe zauroczenie. Nowa Kaskada nowy Saturn i mój pierwszy raz... byłem tam pierwszy raz, oczywiście mój kociak wiedział co i jak, sklepy ulubione miejsce wypoczynku dla pań, była tam kilka dni po otwarciu. Cel Saturn, co kupujemy? odpowiadam nie wiem gdyż tak było.... przeszliśmy stoiska z ampli,z kolumnami, ze wzmacniaczami i cd. Zatrzymaliśmy się przy bluray i wiedząc ze moje klocki mają 434mm szukam czegoś na podobę, jest! Onkyo za 2500 i Philipsy od 300 do 500 chwila namysłu 3D odpada telewizor jest niekompatybilny, Onkyo super wygląd ale do 2500 można dołożyć i kupić ciekawe kolumny. Padło na Philips BDP 2800 z kablem hdmi ponad 300. I tu kolejna chwila namysłu kilka pytań do sprzedawcy ...jak gra? a on-ja bym brał Samsunga albo Lg czytają prawie wszystko... ten człowiek jest ustawiony na oglądanie ... pytam się jak gra Onkyo za 2500 ... on-pewnie tak samo jak reszta... podziękowałem. Generalnie wg. niego Philips może mieć kłopoty z niektórymi kodekami, mi to nie straszne nie lubię wyszukiwać i sciągać filmów zawsze wypożyczamy. Więc tak Philips BDP 2800 pasuje do reszty ma to co trzeba "gra jak wszystkie" kupuję ewentualnie jak się nie spodoba ojciec dostanie prezent. Po powrocie do domu nadeszła bardzo ważna chwila podłączyłem go do wzmacniacza przez dac gra!gra lepiej niż wszystkie cd i dvd do tej pory! super! Teraz chwila prawdy i podłączam go po analogu... Super! Wszystko jest stereofonia i tu największe zaskoczenie bo płyty nabrały nowego wymiaru, scena, wysokie, niskie, dobry wokal, nic nie muli nic się nie zlewa, ale jest spójną całością. Owy odtwarzacz w większej mierze pełnić będzie rolę cd a dla pierworodnego jako dvd no i na miłe wspólne wiczory będzie wyświetlał filmy dobrej jakości z dobrym dzwiękiem. Oczywiście wczoraj był pierwszy seans filmowy obraz zadawalający wiadomo full hd, ale scieżka dzwiękowa była słabiutka mp3 dawały większą frajdę. Trzeba szukać produkcji, które dostały oscara za muzykę. Co do prawdziwych cd zero zastrzeżeń wszystko na plus. Kinomaniakom z zestawami kina domowego może być mało jednego wyj hdmi i dzwiękowych jedno coaxial i 2 rca stereo analog,w zestawach stereo wystarcza. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/90222-wilk-syty-i-owca-ca%C5%82a/

No dobra, a jakie z tego wnioski? Mamy sprzedawać swoje CeDeki?

Tak i robimy zbiorowe zamówienie na Philips'a BDP 2800 :-)

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Tak i robimy zbiorowe zamówienie na Philips'a BDP 2800 :-)

Musisz pisać takie rzeczy jak piję kawę,prawie się udusiłem.

Mam kolegę ktury także kupił sobie BD i stwierdził że moje CD jest gorszy od jego nabytku.

Dobrze że moje CD waży 15kg,to chociaż trochę dostanę na skupie złomu.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

>>kiza

"Mam kolegę ktury także kupił sobie BD i stwierdził że moje CD jest gorszy od jego nabytku." - uważasz, że to zdanie jest poprawne?

>>cnz14

Fajnie, że podzieliłeś się wrażeniami, jednak znowu kolejny raz, ktoś pisze, że jakiś BD zagrał lepiej od wszystkiego co miał i reszta może się schować. Przy dobrze zrobionym CD, zestaw pewnie pokaże, że gra beznadziejnie, a to błąd. Dobry klocek w jako takim systemie, pokaże wszelkie niedoskonałości...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Etam..... nie macie ducha handlowego.

Kiedyś tu zakładano rożne kluby, żeby złom wypchnąć w cenach kosmicznych.

Teraz jest walka o zdyskredytowanie płyt CD, może łośki wpadną w panikę i będą po 2 zł. za CD wyprzedawać.

Ja zajmuje pozycję po stronie wilków - CD (org.) po 2-3 zł to kupię pozycję których normalnie bym nie kupił. I oczywiście robię to tylko z miłości do bliźnich, coby choć parę grosików uratowali z tych przestarzałych CD.

Jest tez sporo odtwarzaczy CD które mogę kupić w cenie złomu, nawet za kuriera zapłacę - a co mi tam, Ogry mają duże serca..... Kurde może papieżem zostanę, ta miłość do bliźniego swego.....

Mam wrażenie, że jesteście zatwardziałymi pesymistami z właczoną funkcją HOLD na informacje, że BD może też dobrze brzmieć. Nikogo nie nakłaniam do zmian swoich CD kiedyś też bym nie oddał starej Yamahy, która grała przez dac. Sam będąc w sklepie myślałem , że się cofnę z dzwiękiem, ale było miłe zaskoczenie. Podzieliłem się swoimi spostrzeżeniami i odczuciami, zdaję sobie sprawę, że są gusta i guściki. Będąc w sklepie zakładałem, że BD zostanie oddany jako prezent jeżeli "nie zagra". Moja wypowiedź może być alternatywą dla tych którzy szukają 3 w 1 z dobrym dzwiękiem. Do grobu nie zabiorę BDP 2800 i na nim nie skończę, nie wiem jak wy koledzy ze swoimi CD'kami...

Pamiętajmy że sprzęt był tani, nie jest to klocek za 10000, więc stosunek cena-jakość-dzwięk jest bardzo zadawalający!

jak kos jeździł całe życie maluchem to duży fiat jest HIENDEM :)

zdawałem na prawko na dużym fiacie :>

na kursie jeździłem ładą :>>

trochę czasu już minęło ... teraz widziałem że i audi TT mają na kursach 8-o

zdawałem na prawko na dużym fiacie :>

na kursie jeździłem ładą :>>

trochę czasu już minęło ... teraz widziałem że i audi TT mają na kursach 8-o

jakby to było Audi TTRS z silnikiem 3.2 FSI to sam bym poszedł zdawać jeszcze raz :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nic nie jest proste. Miałem tego Philipsa: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=pl&scy=pl&ctn=BDP7300/12 i grał słabo, wcześniej jakoś tak zawsze brałem DVD Philipsa ( co dwa lata przeciętnie) i też tak sobie z dźwiękiem było. Pomimo podobania się wzornictwa rozwiodłem się z firmą.

Kupiłem natomiast tani ( 300zł w MM) BD Sony i udowadniam w którymś z sąsiednich wątków, że gra lepiej od podstawowych modeli CD sprzed 15 lat.CD były z przedziału 1200-2000zł.

Myślę, że mam nienajgorszy system i jakoś mi ten BD nie wykazuje za wielu słabości i nic nie obnaża :) Gra po prostu słabiej od mojego chińskiego CD za 3 tysiaki i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.