Skocz do zawartości
IGNORED

Który pilot uniwersalny?

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic jakis pilot uniwersalny. Zastanawiam sie nad Logitech Harmony 600 lub 650. Mam pytanie do uzytkownikow tych pilotow. Jak tam u nich z obsługą sprzętów? Daja wogole rade? Docelowo pilot ma obsłużyc wzmacniacz, CD oraz tuner. Pewnie zaprogramuje tez dekoder i TV, ale audio to podstawa. Jak wyglada jego obsługa? Wczesniej mialem zwykly pilot uniwersalny za 50zł i mial funkcje zwaną Vol Lock. Chodzi o to ze majac ustawiony pilot na CD mogłem sterowac głosnoscia wzmacniacza bez przechodzenia na ten wzmacniacz itd. Podobnie z tunerem.

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/90233-kt%C3%B3ry-pilot-uniwersalny/

Polecam pilot ElMak z Rzeszowa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może nie jest najładniejszy, ale dobry. Nauczy się poszczególnych przycisków z dowolnego pilota. Ponadto posiada książeczkę kodów z tysiącami , jak nie więcej urządzeń do programowania. Kilka razy mi upadł na podłogę i działa. Właśnie można zaprogramować na jednej klawiaturze dwa różne urządzenia. Urządzenie nauczy się rozkazów z dowolnego pilota.

Polecam i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

ja od niedawna mam Logitech Harmony 650 i muszę przyznać, że zaskoczył mnie pozytywnie. Niestety ten model moze obsłużyć tylko 5 urządzeń. Bez problemu go zaprogramujesz po ściągnięciu programu do niego a jeżli jakiaś funckja nie działa to można ją bezpośrednio z pilota to pilota wgrać i bedzie na przycicku przy wyświetlaczu, której sam nadasz nazwę. 180 zł i pozbywasz się na stole 5 pilotów. Na dodatek ładnie wykonany i wchodzi w stan czuwania. Po poruszeniu uaktywnia się. Pewnie w ten sposób oszczędza baterie.

Zaglądałem w książeczkę z kodami, posiada urządzenia Denon i Marantz.

A nawet jak nie, to nauczy się z oryginalnego pilota !!! Obsługuje do 10 urządzeń. Cena też nie jest wysoka. Proszę zobaczyć na stronę z linka

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz polecam.

Ukryta Zawartość

Sek w tym ze trzeba tu wprowadzac kody, ktore zawsze sa wybrakowane. Harmony robi wszystko sam. Funkcje uczenia sie maja tez piloty za 20zl. Pamietam ze w moim wczesniejszym tez to mialem z tym ze prawie zawsze wywalalo Failed.

?👈

2 Lata miałem Harmony 785 i nie trafiło mi się jeszcze żeby nie było do czegoś kodów. Niestety któryś z domowników mi go ostatnio załatwił rozbijając ekran.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Z tego co widzę jedyna różnica na korzyść 650tki to kolorowy ekran. Software i liczba obsługiwanych urządzeń jest taka sama.

Baterie przeważnie są bardzo dobre, kilka tygodni użytkowania wytrzymują.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Polecam philips prestigo srt 9320.

Mam, można zrobić wszystko.

Jedno z makr ktore mam, pod jednym przyciskiem wykonuje nast. zadanie: włącza tv, włącza dekoder upc, włącza amplituner, przestawia wejście amplitunera, przestawia wejscie tv, scisza tv. mozna regulowac poszczegolne interwaly czasowe, zeby wszystko to zadzialalo.

Tylko widze ze ceny ok 400zl, a ja kupilem za 150 jakis refurbrished (ale byl w stanie idealnym).

Jakość wykonania bez zarzutu. Po roku używania 0 śladów użytkowania. Bateria trzyma miesiąc/półtora, a ładuje się godzina/2.

U mnie zastąpił 5 walających się pilotów. Jestem mega zadowolony i dodam, że jest to jedeno z naprawde niewielu urządzeń a/v, jaki autentycznie zachwycil moją żonę ;p

Wracając do Elmak-a , to posiadam go od 2 lat i nie bawiłem się we wpisywanie kodów a uczyłem go funkcji , bez problemów obsługiwał i obsługuje tv Samsung,sat Samsung ,wzmak Denon ,amplituner Onkyo, i jakieś inne klamoty ,ma jedynie problem z ze strumienowcem Philipsa NP1100 więc mam dwa piloty ;)

Za to najładniejsze moim zdaniem w przystępnej cenie to Philips ,piękne ;) Tak więc jeżeli mały budżet albo szkoda wydać komuś kilka stówek w końcu tylko na pilota to Elmak będzie bezpiecznym zakupem.

Ewentualnie może jeszcze coś z oferty One for All ,tle że te już ciut droższe.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Wracając do Elmak-a , to posiadam go od 2 lat i nie bawiłem się we wpisywanie kodów a uczyłem go funkcji , bez problemów obsługiwał i obsługuje tv Samsung,sat Samsung ,wzmak Denon ,amplituner Onkyo, i jakieś inne klamoty ,ma jedynie problem z ze strumienowcem Philipsa NP1100 więc mam dwa piloty ;)

Za to najładniejsze moim zdaniem w przystępnej cenie to Philips ,piękne ;) Tak więc jeżeli mały budżet albo szkoda wydać komuś kilka stówek w końcu tylko na pilota to Elmak będzie bezpiecznym zakupem.

Ewentualnie może jeszcze coś z oferty One for All ,tle że te już ciut droższe.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Najlpeiej jednak HArmony ONE.

Masz tam wtedy znacznie większą ilosć urządzeń i trybów. Jednym przyciskiem uruychamiasz wszystko, nic nie porogramujesz wszystko masz w sieci.

Jak włączam np TV to 1. wyłacza wszystkie inne sprzęty, włącza sat, amplit, tv, suba. Jka włączam "oglądaj dvd" to analogicznie przechodzi na BD suba tv i ampli.

Jednym naciśnięciem.

A wszystkie urządzenia nawet egzotyczne jak Cairn, AudioNote, Oppo, CAry ściąga z sieci.

Ukryta Zawartość

Tańsze Harmony też to potrafią, kilka funkcji naraz jednym przyciskiem.

Tańsze Harmony też to potrafią, kilka funkcji naraz jednym przyciskiem.

Piloty za 40zł to potrafia. Mnie akurat to nie interesuje. Predzej Vol Lock o ktorym wspomnialem, ale cos nikt sie nie wypowiada na ten temnat.

?👈

• 4 miesiące później...

Witam, mój elmak zaczoł się sam rządzić ;) .Uważam że w swojej cenie jest ok. jednak szukam czegoś lepszego . Chodzi mi o makro gdzie jednym guzikiem odpalam kilka urządzeń , również w trybie sat , chcę regulować głośność w tv , plus wyświetlacz na którym mam info. o wybranym urządzeniu , po dość długim okresie użytkowania mam właśnie takie wymagania dotyczące pilota. Jakieś sugestie jeśli można, myślałem właśnie o Logitech Harmony 600 / 650 . Odpadają te które mają wyłącznie dotykowy panel ,muszą być twarde guziki plus ekran. Z góry dzięki i pozdrawiam , Sylwek.

Sugestia, szybka przed ekranem jest bardzo miękka...tak któryś z domowników załatwił mi Harmony 785, byłem z niego bardzo zadowolony.

Chyba we wszystkich językach świata, wszystko instaluje się b.prosto przez software Logitecha na komputerze.

Polecam Logitech Harmony® One+ lub jakiegoś innego z serii. Pilot uzależnia. Dzisiaj nie wyobrażam sobie operowanie siedmioma pilotami , które zalegają w szufladzie. Pilota można w dowolny sposób skonfigurować a makra bezcenne.

Przejście z trybu kino do stereo (lub odwrotnie) lub jakiejkolwiek innej konfiguracji za naciśnięciem jednego przycisku.

Dla zainteresowanych można poczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

A co powiecie na taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Philips sru 9600- nie najnowszy juz ale mam go od dawna

Mialem tez pozyczony harmony one zeby zgrac kody-to niewatpliwa zaleta aktualizacji przez net

Jest jedno ale--przy philipsie wyglada jak tandetna zabawka

Piloty za 40zł to potrafia. Mnie akurat to nie interesuje. Predzej Vol Lock o ktorym wspomnialem, ale cos nikt sie nie wypowiada na ten temnat.

Witam mam harmonu one i 650. działania to tak że po podłączeniu do kompa wprowadzasz urządzenia ktore polot ma obslugiwac (baza na ponad 200000) . Potem tworzysz tryby dzialanoa i np p. po wlaczeniu ogladaj dvd pilot włącza tv na odp wejsciu potem dvd i ampli na odpowiednim wejsciu ipyta co ma sterować volume tv czy ampli. wiec mysle ze chyba ma to czego szukasz w koncu to ty decydujesz co on robi

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Jeśli w ogóle logitech, to polecam harmony 700, jest jeszcze w miarę tani, a ma port usb z którego można go ładować. To nie bez znaczenia, bo aku wytrzymuje tak ze 2 tygodnie. Ale idealny też nie jest, przyciski trochę wąsko rowzstawione i po dwóch latach zdarza się, że niektóre nie działają idealnie, zwłaszcza te mało używane.

Chciałem zwrócić jednak uwagę na pewien pomijany tu aspekt: konfiguracja trzymana jest na serwerze w firmie logitech. To oznacza, że logitech ma pełne informacje, jakie urządzenia mamy w domu !!!

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Jesli chodzi o ladowanie to większość jeśli nie wszystkie mają przez USB i wyższe modele maja ładowarki z stacją dokującą.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

• 5 miesięcy później...

Ok, fajny temat, ale co do Harmony 650 to mam negatywne opinie. Dwie wymiany gwarancyjne na nowy bo przyciski padają jak muchy. Do tego są małe, niewygodnie wciska sie je, kiepskie podswietlenie klawiszy.

Zastanawiam sie na Philips Prestigo sru8215. Można go za 200 pare złociszy kupic,

Mam pytanie, czy jakoscią wykonania i funkcjonalnoscią jest to podobny do modelu srt9320?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.