Skocz do zawartości
IGNORED

Jak programować stacje w Sony ST-S 700 ES

hessus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nadzieje że nie zostanę uznany za totalnego lamera ale mam mały problem z zaprogramowaniem stacji do odsluchu stereo w tunerze Sony ST-S 700 ES (jestem jego drugim właścicielem). Jest podłączony do kablowki analogowej (TESAT Poznań). Na większości stacji miernik siły sygnału jest maksymalny lub w granicach 80 procent. Niestety nie jestem w stanie zmusić go do odtwarzania w trybie stereo. Jest bardzo dobry bezszumowy sygnał mono. Nigdy jednak na różnych stacjach nie udaje mi się doprowadzić do tego żeby zaświecił się wskaźnik stereo (a zakładam że po to służy) ani "na ucho" nie udaje mi się usłyszeć sygnału stereo. Niestety nie mam manuala do tego modelu ani nie mogłem znaleźć na sieci. Czy ktoś z właścicieli tego modelu lub modelu ST-S 707 który jest bardzo podobny mógłby opisać klawiszologie jak programować stacje w tym modelu do odbioru w trybie stereo? Z góry dzięki za odpowiedz :).

W S707ES jest taki przycisk 'FM Mode' którym ustawia się sposób odbioru :stereo/hi-blend/mono. Hi-blend zawęża trochę stereo powodując likwidację szumów. Jeśli zmian w sygnale nie słyszysz to albo jest tak nadawane albo masz walnięty tuner. Sprawdź jeszcze podłączając zwykły kawałek drutu i złap jakąś stację z nadajników naziemnych.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Jeżeli na kawałku drucika nie jesteś w stanie złapać żadnej stacji stereo (FM naziemna) w Poznaniu to tuner odczuł starość i serwis się kłania. Jeśli FM naziemny jest stereo, a kablówka mono, to panowie z kablówki robią Cię w Łosia.

To jest akurat ten czas na te tunery, sporo ich wyłapuje te objawy, ale zdolny serwisant (bo niektórzy cegle potrafią popsuć) i będzie jak nowy.Ile to kosztuje to Ci nie powiem - 100-200 zł ? Na pewno nie powinno więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.