Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix quattro DAC - ktoś tego słuchał?

niedźwiedź

Rekomendowane odpowiedzi

A ja oglądałem Matrix Rewolucje i dla mnie to bajka dla dzieci :)

Chyba nikt go tutaj nie miał jeszcze ale gdzieś już można poczytać, nie pamiętam czy nie na headfoni.

A ja oglądałem Matrix Rewolucje i dla mnie to bajka dla dzieci :)

Chyba nikt go tutaj nie miał jeszcze ale gdzieś już można poczytać, nie pamiętam czy nie na headfoni.

...bo wygląda jak klon benchamarka DAC1 - gniazdo słuchawek, możliwość podpięcia analogu. Pytanie czy to coś warte?

ja posiadam Matrix mini DAC i jestem zadowolony.

Z czym masz to podłączone? Porównywałeś z rDac?

• 2 tygodnie później...

Słuchałem tego na Audioshow 2011 w połaczeniu z HD650. Dźwięk ładny i przejrzysty, mnie się podobał, ale niestety nie napisze więcej kolego, bo nie mam porównania z innymi produktami. Tzn. mam w tej chwili Yulonga D100, ale używam go jako daca a nie jako wzmacniacza słuchawkowego. Ten Matrix jest w każdym razie na liście moich zakupów ze względu na funkcjonalnoć, nawet jeśli dźwięk nie bedzie wystrzelony w kosmos. Pilot, regulowany output, analogowy input, dwa wejścia na słuchawki, zbalansowany tor. Bedzie robił za przedwzmacniacz dla aktywnych kolumn lub monobloków.

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

Witam.

Czy ktoś zna to urządzenie, jakieś opinie?

Dziwne , w ciagu 5 tygodni podrożał o 600 zł . Aż tak dobry , czy USD poszły tak w gore?

Swoją droga chciałem go wypożyczyć , ale miły Pan żyje chyba w innym świecie. I nic z tego nie wyszło.

Kup na ebay.de. KOszt ok. 2500 zł z dobrym kablem sieciowym. Wysyłka gratis.

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

Kup na ebay.de. KOszt ok. 2500 zł z dobrym kablem sieciowym. Wysyłka gratis.

Mam opcję kupić jeszcze za 2600. Chcę używać jako DAC-a do mojego Primare CD 21. Testowałem Arcama rDaca i poprawa dźwięku znaczna - trochę się poukładało na scenie. Pisałem do kolesia od tego Matrixa ale cisza... chyba nie chcą wypożyczać do przetestowania. Poza tym, jest nieźle wyposażony, a że planuję zakupić słuchawki Sennheiser 650 to akurat wpiąłbym sobie tam też gramofonik. Jak ktoś tego posłucha to będę wdzięczny za jakieś info.

Możesz jeszcze sprawdzić Audio-gd NFB-10Se. KOsztuje 550 dolców plus wysyłka i cło. Oprócz wejścia nalogowego będzie prawdopodobnie lepszy w każdym innym względzie.

• 1 miesiąc później...

Witam.

Czy ktoś zna to urządzenie, jakieś opinie?

Przypadkowo przeglądając to forum natknąłem się na pytanie dotyczące DAC Matrix Quattro. Otóż kupiłem i używam tego DAC,a jako chyba jeden z pierwszych w Polsce. U mnie zestaw wygląda następująco : żródło - pliki FLAC z urządzenia HyundaiMbox TR-11 (z HDD 2 TB) połączonego przewodem koaksjalnym z DAC Matrix Quattro z którego dwoma przewodami XLR sygnał płynie do monitorów aktywnych APS AEON . Napiszę krótko. Jest świetnie.

Pozdrawiam ciągle poszukujących

SSAWA

Z czym masz to podłączone? Porównywałeś z rDac?

podpięte mam tak: pc , dac, końcówka diy(ponoć symasym),mission M32i

z rDAC nie porównywałem bo go nie miałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.