Skocz do zawartości
IGNORED

prosba o pomoc w wyborze kina domowego

rafalo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie szanownych forumowiczów.

Zwracam się z prośbą o pomoc (poradę) w sprawie wyboru zestawu kina domowego (5 kolumn bez suba) + jakis wzmacniacz do tego. W sumie mogę przeznaczyć na ten cel maksymalnie 1600zł . Będe szukał używanego szprzętu tylko proszę o poradę co wybrać. Pokój ma ok 22m2 a ja słucham muzyki hard-rockowej. Z góry dziękuje za pomocne komentarze. Do tej pory używałem wzmacniacza Unitra PW8040 i kolumn Mildton 80.

https://www.audiostereo.pl/topic/9031-prosba-o-pomoc-w-wyborze-kina-domowego/

rafalo - czy dobrze rozumiem chcesz zestaw 5 głośników + amplituner (i pewnie jeszcze DVD) za 1600 zł ? wybacz chłopie ale to jest niemożliwe - amplituner + DVD za 1600 zł może byś i znalazł podobnie jak i jakiś cieniutki zestaw glóśników ale jedno i drugie w tej kasie to niewykonalne. Lepiej dozbieraj gdzieś do 3k zł i zapytaj ponownie...

Pozdro

jak pisalem do tej pory mialem PW8040 wiec nie zależy mi od razu na czymś świetnym tylko po prostu chce kupić jakies używane rzeczy ale wole się zdać na jakąs opinię w czym szukać

wiem że mój przedział cenowy uwłacza godności osób z konkretnym sprzętem, jednak prosze o poradę w anim przedziale cenowym - zawsze to lepiej niz wspomniany wyzej wzmacniacz i Mildtony 80

dziękuje

Hmm obawiam sie ze ciezko bedzie znalesc ale postaram sie pomoc.

Na allegro koles z okolicy sprzedawal Eltaxy 5 szt (2 podłogowce 2xsatelit 1xcental) za 750zł roczne w bdb stanie. Kupujesz cos takiego i teraz szukasz za 900zł ampli. Tez z gdanska (lub gdyni) widzialem Yamahe 620 za 900zł na allegro w idealnym stanie.

Zestaw masz moze nie najswiezszy ale dla poczatkujego w sam raz a dzwieku lepszym niz te wszystkie plaskie plastikowe gowienka z MM i innych sklepow.

Jest jedno ale - to sprzet uzywany! Wiec jesli glosniki nie byly katowane to tym sie nie przejmuj ale ampli to juz stary model a w tym sprzecie ktos mi napisal ze 2 lata to wiecznosc....i chyba mial racje. Moze nie miec niektorych funkcji i bajerow oraz w przyszlosci miec problemy z nowinkami tech. No ale kasy masz o wiele za malo wiec wg mnie to najlepsza konfiguracja za te pieniadze.

Ja bym sie nie przejmował i brał w ciemno 620kę za 900zł. Bardzo dobre urządzenie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

rada Roberta wydaje się sensowna

rzeczywiście trudno w tych pieniądzach kupić coś lepszego choc przyznam że nie znam Y620, ewentualnie rozejrzyj się za innym ampli - bardzo fajnie grają np. starsze modele Onkyo (545,555) nie mają tych okropnych wyostrzeń wysokich tonów charakterystycznych dla nowszych modeli - generalnie Onkyo gra dobrze od modeli z "5" na początku, a wpółcześnie od 600,601 (ale to już inna cenowa bajka). Starszych Denonów nie znam, za to słyszalem że stare amplitunery marantza były raczej nieudane, h/k niestety raczej poza zasięgiem cenowym.

popatrz na to. nie najnowszy ale to prawdziwe onkyo zprzed epoki oszczędności za wszelką cene...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dźwięk bardzomiodny a i wygląd budzi respekt

Ukryta Zawartość

Rafalo

Tu masz link do tych eltaxow co mowilem. jak narazie nie ma chetnych wiec moze koles i za 700zł komplet odda a to juz prawie za darmo!! Nie zastaniawiaj sie bo ktos ci wyjmie to z przed nosa.

Ukryta Zawartość

Yamahe 620 sprzedawal koles i ksywie Jungli. Wpisz w wyszukiwarce allegro i go namierz moze jeszcze ma!

Ukryta Zawartość

Dziękuje bardzo za wypowiedzi ! jestem (aktualnie) z Krakowa - studiuję , dlatego tez nie mam więcej środków na sprzęt . Od czegoś trzeba zacząc, a przyznam że z waszych wypowiedzi mozna sie wiele nauczyc - przynajmniej wiem w którą strone patrzeć. na początku myślałem o AUDIOMEGA później o TONSIL FENIX ale widze, że nie ciesząsię poparciem - ważne ,że człowiek zdobywa wiedzę od bardziej doświadczonych. Fajna ta aukcja na gg ale ja musze jeszcze przynajmniej 3 tygodnie czekać na kasę - taki studecki los :). Będe przynajmniej wiedział czego później szukać. Dziękuje bardzo i prosze o ewentualne inne sugestie. A tak poza tym co sądzicie o wzmacniaczu Technics SA-AX720 ???i ile jest wart ewentualnie??. A moze jeszcze jakieś inne sprzęty ( kolumny i wzmacniacze) w tej kwocie są godne uwagi??. Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi! Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

Gdybym dzis mial podejmowac jeszcze raz tą decyzje to zdecydowanie wycofałbym się, że sprzedaży ampli Y520. Sprzedałem go uradowany, że wchodzi kolejna generacja amplitunerów i kupiłem model 440. Przy tamtym to porażka. Załuję bardzo tej decyzji. Więc jeśli ktoś rzeczywiście sprzedaje ten sprzęt to warto jest się tym zainteresować. Trudno mi powiedzieć czy 900 zł to dużo czy mało ale to już określa rynek i jego mechanizmy. Wiem natomiast jedno: sprzęt ten nie ma bajerów występujących w obecnych produkcjach (notabene często zbędnych) ale gra o wiele lepiej od swoich następców (szczególnie jesli myślisz również o słuchaniu na nim muzyki).

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.