Skocz do zawartości
IGNORED

HK 980 + Wharfedale Diamon 10.7 - dobry zestaw?

xpmieko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję pomocy w doborze dobrego zestawu audio do pomieszczenia 30 m2. Zastanawiałem się nad kupnem zestawu kina domowego ale ze względów finansowych nie stać mnie od razu na zakup pełnego sprzętu. Dlatego póki co postanowiłem kupić dobre stereo a potem rozbudować je do KD. Słucham przeróżnej muzyki (od Bocceliego przez Rock po House'y) Plany są takie:

Na start:

Wzmacniacz stereo HK 980 + Wharfedale Diamond 10.7 + JAMO Sub 300 (pozostałość po starym zestawie który musiałem oddać - jedynie sub mi zostawili)

W drugiej turze: Ampli HK AVR-255 + Wharfedale Diamond 10.2 + Diamond 10 CM

Macie może jakieś uwagi co do tego zestawu lub jakieś inne propozycje? Czy może warto poczekać i dołożyć trochę do lepszego zestawu? Oczywiście najpierw umówię się na odsłuch sprzętu ale potrzebuję jakiejś alternatywy

Z góry dzięki

Witam

Potrzebuję pomocy w doborze dobrego zestawu audio do pomieszczenia 30 m2. Zastanawiałem się nad kupnem zestawu kina domowego ale ze względów finansowych nie stać mnie od razu na zakup pełnego sprzętu. Dlatego póki co postanowiłem kupić dobre stereo a potem rozbudować je do KD. Słucham przeróżnej muzyki (od Bocceliego przez Rock po House'y) Plany są takie:

Na start:

Wzmacniacz stereo HK 980 + Wharfedale Diamond 10.7 + JAMO Sub 300 (pozostałość po starym zestawie który musiałem oddać - jedynie sub mi zostawili)

W drugiej turze: Ampli HK AVR-255 + Wharfedale Diamond 10.2 + Diamond 10 CM

Macie może jakieś uwagi co do tego zestawu lub jakieś inne propozycje? Czy może warto poczekać i dołożyć trochę do lepszego zestawu? Oczywiście najpierw umówię się na odsłuch sprzętu ale potrzebuję jakiejś alternatywy

Może być.

Z góry dzięki

A ja odradzam jedno i drugie. Ostanimi czasu jest bardzo duzo sie mowi o jednym i drugim elemencie ktory wybrales. Niestety ba w bardzo negatywny sposob. Odnosnie Harmana zobazc na jego awaryjnosc i konstrukcje. Pisalem o tym na innym temacie - ne jest dobrze. Co do Wharfedali Diamond glosniki grajace tragicznie gora. Ich wokal wypaa no slabo to malo powiedziane przy konkurencji. Posluchaj ich na utworach gdzie jest duzo gory. Klasyczna, jazz, filmowa. Zobaczysz jak slabo wypadaja.

Polaczenie NAD 326 + Tannoy Revolution, Heco Metas 501, Quadral Rhodium 90, Monitor Audio Bx, Roth Oli

bedzie 2 klasy wyzej

Dzięki za radę. Póki co umówię się na odsłuch MA Bx6 i Roth Oli 5, ale nastawiam się na Bx6 (znalazłem za ok 3300zł) + NAD 326 (ok. 1600zł). Mam tylko pytanie, co kupić dalej. Głośniki surround i central pewnie z Serii Bx ale jakie ampli? I czy warto pchać się w bi-wiring?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.