Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo TX-NR609 jakie głośniki

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

Na prośbę znajomej o wybór KD zdecydowałem sie na właśnie onkyo TX-NR609. czy ktoś może scharakteryzować brzmienie tego ampli tzn, ostry ,ciemny itp. i mógłby doradzić w kwestii doboru kolumien.myslalem jeszcze o PIONEER VSX-1021 ale bylby droższy o 400pln a to podobno porownywalne ampli wiec zostanie onkyo. pokój 25mkw. dobrze by dzwiek byl wypelniony bez ostrej góry, wybralem wstępnie,

KLIPSCH SYNERGY F1 B2 C1

Jamo S608 HCS3 plus SUB250

HECO Victa 701 set 5.0

Avance S616 zestaw 5.1 sub jamo 210

QUADRAL QUINTAS 6000

ceny zestawow zblizone,

czy ktoś moze w dwóch - trzech słowach określić brzmienie zestawów i który by do tego onkyo pasował? czy to prawda że ten ampli gra jasno z mniejszym dołem względem góry? niestety nie mam mozliwości odsłuchu dlatego pytam.

Wiec tak: Onkyo 609 gra nieco uwydatniona gora Pasma przekłada sie to pozytywnie jesli chodzi o kino W stereo każdy woli co innego. Od Pioniera będzie grał na pewno lepiej dołem. Pionek będzie miał stęperowana nieco ta gore. Gra środkiem, bez dolnego i górnego pasma.

Co do głośników przez ciebie wybranych:

Klipsch Synergy F1 – najbardziej z nich dynamiczne i uniwersalne pod względem kino/muzyka. Posłuchaj nie każdy lubi tubową konstrukcję sopranu

Jamo 608 – odpada na wstępie. Ma olbrzymia i jazgotliwa gore. Która po 10 minutach słuchania doprowadza do bólu w uszach. Dół potężny chodź nie schodzący nisko, środek mocno wycofany

Heco Dicta 701 – najbardziej zrównoważone głośniki w zestawieniu

Avance - nie znam

Quadral Quintas 6000 – gora dosc mocna jednak nieco mniej niż u Jamo, doł nizej schodzący.

Ogolnie z zestawienia do onkyo 609 najlepiej wypadna klipsche i Heco

Wiec tak: Onkyo 609 gra nieco uwydatniona gora Pasma przekłada sie to pozytywnie jesli chodzi o kino W stereo każdy woli co innego. Od Pioniera będzie grał na pewno lepiej dołem. Pionek będzie miał stęperowana nieco ta gore. Gra środkiem, bez dolnego i górnego pasma.

Co do głośników przez ciebie wybranych:

Klipsch Synergy F1 – najbardziej z nich dynamiczne i uniwersalne pod względem kino/muzyka. Posłuchaj nie każdy lubi tubową konstrukcję sopranu

Jamo 608 – odpada na wstępie. Ma olbrzymia i jazgotliwa gore. Która po 10 minutach słuchania doprowadza do bólu w uszach. Dół potężny chodź nie schodzący nisko, środek mocno wycofany

Heco Dicta 701 – najbardziej zrównoważone głośniki w zestawieniu

Avance - nie znam

Quadral Quintas 6000 – gora dosc mocna jednak nieco mniej niż u Jamo, doł nizej schodzący.

Ogolnie z zestawienia do onkyo 609 najlepiej wypadna klipsche i Heco

super dzieki za konkretna odpowiedz.

czyli do

pionka pewnie jamo 608 bylyby ok

onkyo - klipsch, heco

powuedz czy potzrbny bylby sub do onkyo + f1 lub heco? jak wyglada gora w klipsach czy nie drazni i wrzeszczy a dól jest solidny z onkyo i czy mocowo daje rade w 25mkw.

no tylko zestawienie pionka z jamo jest wogole zle bo ani zestaw ani poszczegolne elemnty nie graja. Mocy nie braknie na pewno. Gora nie drazni jest wyrazna natomiast trzeba te glosniki po prostu posluchac. Sub hmmm jesli pytasz o schodzacy w dol to klipsche schodza. sub ma jednak inne zadanie. Ja mam ale odpalam zadko

KEF'y - po serii testów uważam, że najlepiej grają z Onkyo zwłaszcza seria Q

tak tylko ze kefy to moze fronty w budzecie a tu szukam kino. jako branza moze kolega dopisze jkaś propozycje do 5kpln calosci lub napisze jak sie sprawują te dwie propozycje. sklonny bylbym na te heco lub F1. boje sie ze heco bedą grac jak karton typu altusy (gdzies takie porownanie widzialem). ktore bardziej miekko zagrają, bo ten onkyo to domslam sie ze raczej szybki, detal z lekko cofnieta w stos. do skrajow srednicą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.