Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktos uzywa Equalizera do Subwoofera ? Np ANTIMODE 8033

luckyguliver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Niedawno zakupilem Sub do moich monitorow i chociaz jestem calkiem zadowolony z tego jak sub sobie radzi w Hi fi to wydaje mi sie ,ze stac go na wiecej. Natknalem sie niedawno na bardzo pozytywne recenzje ANTIMODE 8033 ,ktory podobno sam wszystko robi:) Przyciskasz guzik i masz. Podobny produkt to SVS AS-EQ1 ale zdaje sie znacznie drozszy. Czy sa jakies inne na rynku godne polecenia i w miare tanie?

Z gory wielkie dzieki,

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 19 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 19 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki

kurde czy nie mozna kupic porządnych monitorów i solidnej elektroniki zamiast tych sztucznych g...en ?

ja juz zapomnialem co to regulacja barwy i loudness i mam bas i całą resztę

kurde czy nie mozna kupic porządnych monitorów i solidnej elektroniki zamiast tych sztucznych g...en ?

Tylko kwestia jaki masz bas i co rozumiesz przez "porządne monitory" ?

Jeeezu skad sie tacy jak ty biora??? :)

A widziales ten Equalizer? Wiesz co robi? Bo mi sie cos wydaje ze ci sie chyba cos poprzestawialo...

Poprosilbym wiec zeby wpierw sprawdzic a potem zabrac sie za edycje wpisu...

No i kolejna wtopa...Wiesz na jakim sprzecie gram?

Wydaje się że sprzęt jest OK. Niestety nie słuchałem. 1500 zł za pomiar i dostosowanie ? Większość na tym forum zamiast pomiaru kupuje inne kolumny w tej cenie . Albo robi amatorsko pomiary a potem biega po salonie z kolumnami - z różnymi rezultatami. Więc gadżet wydaje się być OK .

Tylko kwestia jaki masz bas i co rozumiesz przez "porządne monitory" ?

bas mam ok, ma kontrolę, zejście, nie buczy, jest twardy, dość sprężysty, nie męczy !!!! słychać go jak gram cicho i głosno. dla mnie OK. i najważniejsze ........ gra razem z resztą pasma i jest obecny na scenie a nie w przeciwieństwie do suba gra w jednym miejscu.

dla mnie equalizer jak sama nazwa wskazuje to:

"Korektor graficzny w popularnych zestawach hi-fi jest umieszczany pomiędzy źródłem sygnału (np. tunerem) a wzmacniaczem. W systemach hi-end nie stosuje się tego typu urządzeń ze względu na ogromne zmiany w torze sygnału, a co za tym idzie wprowadzenie bardzo dużej ilości zniekształceń (szczególnie przesunięć fazowych) wynikających z niedoskonałości budowy filtrów"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

U mnie pomiar zrobił sam sub za pomocą układów DSP oraz stosowną korekcję. Korekcja nie jest idealna ale znacząca i wystarczająca. Sub to VELODYNE SPL-1000 Ultra. Korekcja charakterystyki to ważna sprawa.

"Korektor graficzny w popularnych zestawach hi-fi jest umieszczany pomiędzy źródłem sygnału (np. tunerem) a wzmacniaczem. W systemach hi-end nie stosuje się tego typu urządzeń ze względu na ogromne zmiany w torze sygnału, a co za tym idzie wprowadzenie bardzo dużej ilości zniekształceń (szczególnie przesunięć fazowych) wynikających z niedoskonałości budowy filtrów"

Nie mowimy tu o korektorze graficznym...Niestety to urzadzenie na Polskim rynku jakby nie istnieje choc weszlo na rynek ok 2009. Mam tylko ang recenzje i opis. Prosze IGNAC powiedz ze znasz ang choc troche bo nie mam czasu na tlumaczenie tego tekstu poza tym nie jestem "techniczny" i latwo sie moge rabnac.

Ukryta Zawartość

ma kontrolę, zejście, nie buczy, jest twardy, dość sprężysty, nie męczy !!!! słychać go jak gram cicho i głosno. dla mnie OK. i najważniejsze ........ gra razem z resztą pasma i jest obecny na scenie

Tak wlasnie gra dobrze dostrojony sub. Wiadomo jednak ,ze zejdzie nizej jak monitor i podlogowki. I tu zaczynamy mowic o preferencjach: Ja lubie sluchac metalu, rocka, dub'u ambientu etc. i do takiej muzyki bas musi zajsc nisko bo inaczej muzyka brzmi kulawo, niepelnie.

a nie w przeciwieństwie do suba gra w jednym miejscu.

Trudno, nie udalo ci sie go dostroic co nie znaczy, ze taka jest regula i kazdy jest skazany na porazke , "niedoskonalosc".

Na przyszlosc prosilbym bardzo wszystkich o wpisy zwiazane z tematem. To naprawde upraszcza zycie.

@JUSTAS Ktos napisal ,ze moze lepiej jest zainwestowac te 1300pln co pozwoli naprawde wykorzystac na maxa mozliwosci danego sub'a niz kupic nowego, drozszego. Liczylem po cichu na wtorny rynek...jak zwykle zreszta :)

Poza tym doszedlem do wniosku, ze akustyka u mnie kuleje i dalsze wydatki na amp , glosniki etc nie maja wiekszego sensu. Zabieram sie wiec za aranzacje wnatrza pod tym katem. Czescia tego planu jest wlasnie ten equalizer ktory jest chyba najefektywniejszy jesli chodzi o prace z niskimi czestotliwosciami(Sub)niestety nie najtanszy.

Jesli ktos nadal jest ciekaw na czym slucham muzyki...Linn Sneaky Ds, Densen DM 10, Neat Petite 3/PMC TB2Plus no i M&K MX70B.

Ciekaw jestem kto usunal kilka poprzednich postow :) tak czy siak dobra robota

Ukryta Zawartość

no tak, źle zrozumiałem, myslałem że chodzi o typowy korektor.

chetnie posłuchałbym porządnego suba w porządnym systemie stereo.

do tej pory słuchałem pare i zawsze bas grał w jednym miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.