Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo DX 7111 vs. Harman Kardon HD720

Lukistrajk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję zakupić niedrogi odtwarzacz CD do mojego zestawu.

W zestawie mam:

Wzmacniacz Harman Kardon PM 655vxi,

głośniki Tannoy m2,

gramofon Technics SL-D3.

Przyszła pora na CD, planuję wydać do ok 200 zł.

Poczytałem i zastanawiam się nad Onkyo DX 7111 i HK HD720.

Pytanie brzmi który byłby lepszy w tej cenie, być może ktoś ma inną propozycję (myślałem także nad HK HD 710).

Dopiero zaczynam przygodę z dobrym dźwiękiem więc nie mam zamiaru wydawać dużo pieniędzy na sprzęt którego potencjału

na obecną chwilę nawet nie zauważę...

Dobrze by było aby ewentualne propozycje pasowały wizualnie do wzmacniacza.

Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/91155-onkyo-dx-7111-vs-harman-kardon-hd720/

onkyo dx 7111 to bardzo solidna pozycja w swojej cenie,wykonanie super i czyta wszystko a i dzwieku w tym pulapie cenowym niema sie co czepiac,pozdrawiam.

Popieram, sam kiedyś miałem ten CDP. HD720 nie słyszałem, ale myślę, że do Twojego zestawu będzie lepiej pasował (i to nie tylko wizualnie). Podłączyłem kiedyś CDP Onkyo pod wzmaka HK i była totalna kicha, więc w ciemno bym takiego zestawienia nie brał. Oczywiście dużo też zależy od kolumn, jednak mimo wszystko...

Popieram, sam kiedyś miałem ten CDP. HD720 nie słyszałem, ale myślę, że do Twojego zestawu będzie lepiej pasował (i to nie tylko wizualnie). Podłączyłem kiedyś CDP Onkyo pod wzmaka HK i była totalna kicha, więc w ciemno bym takiego zestawienia nie brał. Oczywiście dużo też zależy od kolumn, jednak mimo wszystko...

13gusia

To już ja nie wiem co Ty popierasz? Ale spoko też nie raz pisze na cyku.

?

Ja polecam Onkyo choć nie miałem kontaktu z modelami nie Integra .

Ale do tej kwoty będzie najlepszy .

Tu masz recenzję DX-7211

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale jak lubisz dużo basu to lepszy powinien być HK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

13gusia

To już ja nie wiem co Ty popierasz? Ale spoko też nie raz pisze na cyku.

Popieram Twoje zdanie, że ten Onkyo to zacna rzecz. Co nie zmienia faktu, że uważam, iż w tym konkretnym wypadku lepiej wziąć CDP Harmana. Ot takie z fusów wróżenie.

Onkyo... warto zainteresować sie też modelem DX 7222 - dodatkowo pilot, gra podobnie do DX7111 - to są dobre cd-ki w tych cenach wręcz bdb.

jednak z tej trojki (7111,7211,7222)ten pierwszy gra najlepiej z tym ze nie posiada pilota i dziurki na sluchawki,pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.