Skocz do zawartości
IGNORED

Sklepy Audio w Poznaniu

dawid_28

Rekomendowane odpowiedzi

witam,mam pytanie dla poznaniakow i zorientowanych w temacie salonow audio w poznaniu,gdzie warto?ktore omijac szerokim łukiem?jestem w poznaniu od niedawna i wybieram sie na odsluchy i chcialem sie zorientowac w temacie,a w sieci znaalzlem takie salony,co mysliicie o nich?

AUDIOSTREFA GŁOGOWSKA 122

H-END CORNER SZEWSKA 18A

KORIS J.H. DĄBROWSKIEGO 40

TOP HI-FI GARBARY 26

HI-FI STUDIO ZBĄSZYŃSKA 27

AUDIO COMPLEX J.H. DĄBROWSKIEGO 483

DENON PÓŁWIEJSKA 42

AUDIOPLAZA KRZYŻOWA 8

https://www.audiostereo.pl/topic/91156-sklepy-audio-w-poznaniu/

Audostrefe sobie daruj,płatne odsłuchy zero rabatów(wiem z autopsji)

Hi-Fi Studio i Audio Complex to już chyba tylko wirtualne adresy,

ale pewności nie mam...

Top HiFi i Audioplaza to Panowie z obsługi bardzo "z góry" na klienta patrzą(takie mam doświadczenia z tymi salonami)...

Bezapelacyjnie polecam Koris i Cornera ...

Powodzenia w odsłuchach

;)

Audostrefe sobie daruj,płatne odsłuchy zero rabatów(wiem z autopsji)

Hi-Fi Studio i Audio Complex to już chyba tylko wirtualne adresy,

ale pewności nie mam...

Top HiFi i Audioplaza to Panowie z obsługi bardzo "z góry" na klienta patrzą(takie mam doświadczenia z tymi salonami)...

Bezapelacyjnie polecam Koris i Cornera ...

Powodzenia w odsłuchach

;)

piszac o hiFi i audoplaza masz na mysli ze patrza jak kto ubrany i zaliczaja do ogladajacego lub tego co ma kase i warto rozmawiac?:)

Tak jak powyzej kolega napisal Audiostrefe mozesz sobie darowac,za odsluch trzeba zaplacic jak nie kupisz,utargowac z ceny też nie bardzo. Ją raz tam kupilem i więcej nie kupię. Nastawieni raczej żeby sprzedac ,niż dobrze doradzić. Nie przejawiają żadnych chęci aby sprowadzić np sprzęt,którego nie mają na sklepie. Kiedy przy zakupie zapytałem o jakiś rabacik,to gosciu się oburzył,że wogóle śmiałem coś takiego zaproponować.

Według mnie Koris jest godny polecenia,nie ma problemu z odsluchem,jak jest możliwość to sprowadza sprzet,mozna wypozyczyc

za kaucja,dobrze doradza,nie wciskaja,zeby towar wypchnac wypchnac se sklepu.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

hehe, Audiosfera zasłużyła sobie na taką opinię. Mam takie samo doświadczenie jak koledzy powyżej. Płatny odsłuch (jeszcze jakby opłata była jednorazowa, ale z tego co pamiętam to Panowie w AS liczą sobie na godzinki) No i brak możliwości sprowadzania konkretnych modeli. Jeżeli szukasz sprzętu Denona albo ekrany/projektory to warto zajżeć do salonu Denona w "Browarze". Pełna kultura, miła obsługa, fajny klimat pokoju odsłuchowego :P. "Załoga" może nie jest najlepiej douczona i może nie poradzą Ci tak jak "starzy audiofile", ale podłączą co chcesz z czym chcesz.

Jestem spoza Poznania, nie umiem się wypowiedzieć na temat wszystkich sklepów. Dobrze znam Koris. Cały sprzęt tam kupiłem, a jestem ze Szczecina. Siłą sklepu jest niewątpliwie obsługa. Tam jest po prostu normalnie, sympatycznie, chce się wracać. Sprowadzą sprzęt jeśli trzeba, można liczyć na dobre rabaty, a nawet zwrócić sprzęt po zakupie i wymienić na inny. Wzorcowy sklep w zasadzie, w którym można pogadać nie mając wrażenia, że panu przeszkadzamy. Lekkim minusem jest słabo wytłumiona sala odsłuchowa i to jedyna wada. Dawno temu byłem też na Szewskiej i pamiętam, że tam też pracowały normalne chłopaki. Nazwy trzeciego sklepu, w którym byłem nie pamiętam. Wiem, że stały tam drogie głośniki B&W, Krelle, Jadisy, ogólnie wypasiony sprzęt i obsługa, której jakość była odwrotnie proporcjonalna do jakości sprzętu. Podejście jak za komuny i jak nie wyglądasz na milion dolarów....... Banda przemądrzałych kolesi, zupełnie jakby sami wymyślili i opracowali wszystkie urządzenia stojace na półkach. Zastanawia mnie ta cała bufonada, no chyba, że jest to pralnia kasy i nie o sprzedaż chodzi. Ten mechanizm jednak w sklepach audiofilskich lubi się powtarzać, dosłownie pachnie komunizmem, tak jakby człowiek przeszkadzał a sprzedawcami byli książęta. To taka duma, wiecie jak jest. Coś jak sprzedawca Bentleya i Volkswagena. Jednego i drugiego nie stać na nówkę, ale ten od Bentleya czuje się dumniej. W warzywniaku jest sympatyczniej, bez kitu, a zostawiamy tam sporo mniej gotówki.

W Denonie, w Starym Browarze też jest miło, potwierdzam.

Zgadzam się w 100% z powyższymi komentarzami co do Korisu i HiEnd Corner - słuchać, wymieniać sprzęt można bez opłat do bólu. Koris - lepsze ceny. HiEnd lepsze warunki odsłuchowe, spokojniej, więcej czasu na wymianę wrażeń. Byłem pod wrażeniem podejścia do klienta: nikt nie dal mi odczuć, że nie kupuję high-endu, nie miałem też problemu z wymianą sprzętu gdy zmieniłem zdanie. HiEnd przywieźli mi nawet sprzęt do domu abym mógł porównać 2 różne zestawy w moich warunkach.

Audioplaza - płaciłem za odsłuch i jeszcze słuchałem nie tego co chciałem.

Audiosfera - umówiłem się na odsłuch a na 30min wcześniej gdy już byłem w drodze zadzwonili do mnie i odwołali. Już więcej tam nie poszedłem.

Jako że z Poznania nie jestem (250km od) najpierw nawiązywałem ze sklepami kontakt emailowy, telefoniczny a nawet gg.

Już na podstawie tych form kontaktu (rzeczowa, miła, chętna i mądra obsługa) postanowiłem się udać do sklepu Koris a do innych nie miałem ochoty.

Tam kupiłem co chciałem, miałem spytać o rabat (kupowałem towar za ponad 8000) ale ze względu na tak profesjonalną i miłą obsługę (panowie nawet herbatkę po mojej podróży proponowali) jakoś tak nie chciało mi pytanie o rabat przejść przez gardło, pomyślałem sobie: a,niech chłopcy sobie zarobią, zupełnie zasłużyli. Panowie z chęcią pomogli mi załadować pakunek do samochodu (co łatwe naprawdę nie było) i zupełnie niespodziewanie dostałem od nich kabelek za ponad stówkę.

Fakt, pomieszczenie odsłuchowe (było to 2,5 roku temu) można trochę poprawić, ale obsługa nadrabia z nawiązką.

Także KORIS - polecam.

Ja jak na razie miałem kontakt tylko telefoniczny z firmą Koris ale byłem pod dużym wrażeniem rzeczowej rozmowy i przede wszystkim chęci pomocy. Mam ponad 300 km ale z pewnością tam dotrę.

W wakacje kupowałem sprzęt, ale nie chcąc wtopić kasy przy zakupie przez neta - zakupów dokonałem w sklepie KORIS.

Jestem z okolic Poznania i z tym sklepem miałem już wcześniej do czynienia (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).

Bezapelacyjnie mogę polecić ten sklep.

Z odsłuchem nigdy nie miałem tam problemu. Nawet jak nic nie kupowałem.

W przypadku reklamacji sprzętu - wymieniają na inny.

Warto też pytać o rabaty - zwłaszcza przy zakupie za większą gotówkę.

Przy kolejnych zakupach na pewno uderzę także do nich...

Koris rulez!...najlepsza ekipa w Poznaniu, nie wciskają kitów, nie namawiają na siłę, mają dużą wiedzę i są simpatico!

Nie boją się teź trudnych ultra high endowych wyzwań jakie czasem im funduję...hehehe.

Polecam

Sly

Jestem spoza Poznania, nie umiem się wypowiedzieć na temat wszystkich sklepów. Dobrze znam Koris. Cały sprzęt tam kupiłem, a jestem ze Szczecina.

Nic dziwnego, że ludzie ze Szczecina robią zakupy w Poznaniu lub jeszcze dalej. Bo to co reprezentują sobą sklepy ("salony") audio w Szczecinie to kompletna porażka.

umowiłem sie na czwartek na odluch w korisie,zamierzam posluchac

naim nap200/nac202/monitor audio gx300

naim nap200/nac20/naim ovator 400

hegel h100 lub h200/monitor audio gx300

chce tez posluchac cd naim cdx5 i dac hegel i troche pomieszac kabelkami,zabieram cd i flac

ja jak koledzy powyżej również polecam Koris i Hi-End Corner. Doradzą, są cierpliwi, można pożyczyć sprzęt za kaucją. Generalnie fachowa obsługa. Nie wciskają nic na siłę tylko starają się wyczuć gusta kupującego i mu wtedy zaproponować kilka pozycji do posłuchania. Aż jestem pełen podziwu dla ich cieprliwości wobec mnie (Koris), chociaż pewnie jest już na wykończeniu ;-).

Audiostrefe odradzam. W moim przypadku były to problemy z rekalamacją. Ściągają sprzęty (przynajmniej kiedyś, nie wiem jak jest teraz) z zagranicy a poźniej jak im się odda na gwarancji to zaczynają się problemy.

Witam !

Polecam Koris. Jestem ze Słupska i w Korisie, kupiłem cały sprzęt. Szczególnie polecam kontakt z p. DARKIEM SCHNEIDER-"fachowcy w każdym calu".

Jak będę kiedyś zmieniał sprzęt to tylko w Korisie.

pozdrawiam Grzegorz

Tylko warto żeby poprawili salkę, albo trochę ja powiększyli.

Salki raczej nie poprawią.Wychodzą z założenia,że są to warunki zbliżone do takich jak u przeciętnego Kowalskiego,bo i tacy tam kupują nie mając w domu pomieszczenia przystosowanego akustycznie do słuchania muzyki.A tacy którzy mają wątpliwości czy im w domu dobrze zagra,zawsze mogą wypożyczyć i sprawdzić w swoich warunkach.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

witam,bylem dzis w korisie w poznaniu,obsluga super,atmosfera mila,teraz moje wrazenia...sluchalem dzis naim nap200/ naim nac202 z MA gx300,nie ma co porownywac dzielonego naima do 5i,przyrost mocy,dynamiki bez porownania,bas super,szybki i punktowy,a gora ja trzeba,w rocku i metalu nic nie brakowało,gitarki,klawisze,perkusja super,a na 9 godzinie juz bardzo glosno i dynamicznie,czuc zapas mocy,granie z jajem

• 2 tygodnie później...

A ja mam bardzo dobre zdanie o Audiostrefie, bylem u nich 2 dni pod rząd po 2 godziny, fakt zapłacilem 30zł, ale napracowali sie przy zmianie konfiguracji :-) Troche ich rozumiem 90% klientów i pewnie osob ktore sie negatywnie wypowiadaja o platnosci z odsluchy w tym czy w innych sklepach naslucha sie sprzetu w jednym drugim trzecim sklepie, a pozniej szuka po calej Polsce tego ktory sprzeda mu sprzet najtaniej. DO sklepu w ktorym zaplacilem 30 zł wróciłem, po ustaleniu konfiguracji dostalem klikuprocentowy rabat, ktory przewyzyszyl te pare złotych :-) Zlecilem rowniez projekt oraz wycene instalacji w mojej firmie, mysle ze uda nam sie dogadac i te czesc równiez im zlece ( maja niezle rekomendacje )

Koris..hmm maly sklep, mala sala odsluchowa, malo sprzetu na polkach, ale goscie dosc fajni.

Hi - End corner..uprzejmi, ale nastawieni tylko na klika marek

Audioplaza..hmm sklep w moim odczuciu sklep bardziej internetowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.