Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Electrocompanieta ECI-1

lepiotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prośbę kieruję do posiadaczy lub byłych właścicieli Electrocompanieta ECI-1.

Jakie kolumny polecacie do wymienionego wzmacniacza? Co chciałbym uzyskać?, wyraźną górę i środek z basem ECI-1 nie ma problemu.

Zakres cenowy do 20 tys., pokój to około 30 metrów, słucham prawie wszystkiego, no może z wyjątkiem pochodnych disco polo.

Słuchałem tego wzmacniacza z Audio Physic Avanti (1), niestety ECI-1 wykazywał tu pewne objawy słabowitości integry. Niby nieźle, muzykalnie ale szczególnie na dole słychać było, że kolumny nie mogą nabrać polotu.

Drugimi kolumnami były Vienny Mozart Grand, tu z kolei nadmiar basu przysłaniał resztę, mało czytelna góra i zdominowany przez bas/zasłonięty środek.

W przypadku Vienn, próbowałem nadrobić tą misiowatość szybkim CD 23 Arcam-a, trochę nabrało to znamion muzykalności jednak nie do końca zaspokoiło moje oczekiwania.

Ostatnio podłączałem do Vienn AA Puccini i zagrało to super, jednak nie chcę zmieniać wzmacniacza dlatego też szukam innych kolumn.

https://www.audiostereo.pl/topic/91327-kolumny-do-electrocompanieta-eci-1/
  • Redaktorzy

Co prawda A.R.Tów (Moderne 6) słucham z ECI-5, ale może moje doświadczenia będą dla Ciebie przydatne. Do 30metrowego pomieszczenia w zakładanym budżecie(u polskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kosztują 3,350 GBP) zmieszczą się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Problemu z ich napędzeniem ECI nie powinien mieć najmniejszych a w np. w burgundowym lakierze prezentują się zjawiskowo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Serdeczne dzięki za info, z zasłyszanych opinii te dwa wzmacniacze podobno brzmią tak samo.

Ciekawe jak jest z dostępnością tych kolumn na naszym rynku.

Nie boję sie także kolumn używanych, poczekam, może ktoś jednak słuchał mojego ampli w innej konfiguracji.

:) teraz dopiero przeczytałem uważnie twój post :)

Monitor Audio wysokiej serii albo Focal Electra

ECI-5 to nie to samo co ECI-1

Dzięki, o Focalach nie pomyślałem. Monitor Audio zraził mnie kiedyś do siebie miernej jakości komponentami ale był to niski model.

Monitor Audio zraził mnie kiedyś do siebie miernej jakości komponentami ale był to niski model.

Wyższe modele MA, a nawet już i RX mają bardzo dobrą jakość wykonania. Kolumny godne ze wszech miar polecenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.