Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawdę dobry dźwięk z analogowego wyjścia BRplayera

profee

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłbym chętnie BRplayer 3D ale taki, który ma bardzo dobry dźwięk z wyjścia/wyjść analogowego/analogowych. Po prostu chciałbym mieć więcej niż przyzwoity obraz (także 3D - dla wnucząt) natomiast dźwięk możliwie najlepszy (bez amplitunera). Z tego co się naczytałem przetworniki CA i analogowe stopnie audio mają być w BRplayerach robione po macoszemu, ale mam nadzieję, że to może już się zmieniło na lepsze. Proszę poradźcie.

Kupiłbym chętnie BRplayer 3D ale taki, który ma bardzo dobry dźwięk z wyjścia/wyjść analogowego/analogowych. Po prostu chciałbym mieć więcej niż przyzwoity obraz (także 3D - dla wnucząt) natomiast dźwięk możliwie najlepszy (bez amplitunera). Z tego co się naczytałem przetworniki CA i analogowe stopnie audio mają być w BRplayerach robione po macoszemu, ale mam nadzieję, że to może już się zmieniło na lepsze. Proszę poradźcie.

Wybór jest prosty OPPO 93,95 albo CA 751. Ewentualnie stare wysokie modele Pioneera BDP 71,91 lub Denona BD 3800 itp.

Wybór jest prosty OPPO 93,95 albo CA 751. Ewentualnie stare wysokie modele Pioneera BDP 71,91 lub Denona BD 3800 itp.

Dzięki bardzo. Będę drążył w tych kierunkach. Domyślam się, ze stare modele nie sa 3D ?

Za to dźwięk tych starszych modeli jest na najwyższym poziomie.

Piszę to jako użytkownik jednego z nich, a nie teoretyk...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Jeśli koniecznie potrzebujesz 3D to celuj w nowe OPPO albo CA. Myślę, że niczym nie ustępują starszym odtwarzaczom z wysokiej półki a wręcz przewyższają je szybkością działania czy dostępnością funkcji.

Pioneer BDP-51FD bliźniaczy model LX-71 (plastikowy panel zamiast aluminium i zwykłe gniazda RCA zamiast pozłacanych) a ponad połowę tańszy. Bebechy ma identyczne jak LX-71, nawet ten sam firmware się do nich wgrywa. Dźwiękowo wyśmienity jak na bluraya, od najwyższego modelu LX-91 w torze audio różni się mniejszą ilością (4 zamiast 8) użytych tych samych kości Wolfsona w DAC-u, nie ma niestety 3D ani nie obsługuje funkcji internetowych, ale za to na alledrogo można wyrwać nawet poniżej tysiaka.

To teraz uważaj.

Panasonic DMP-BDT 110 jest 3D , ma genialne oceny za obraz (kasuje klocki za grube tysiące) i

kosztuje ~ 500 pln. Wspomniane C A i Oppo to koszt circa 5 000 pln. - a więc 10 razy tyle.

Pozostaje Ci więc 4.5 tys. na inny cel ( może DAC, może jakiś Ampli ) Nic nie piszesz o swoich

klaockach, więc nie wiadomo czego oczekujesz - a nóż ten dźwięk przypadnie Ci do gustu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.