Skocz do zawartości
IGNORED

Holdegron H1czy FiiO E9i do Grado SR60i

jacQoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma słuchawki Grado SR60i

Chciałem kupić wzmacniacz żeby jeszcze wycisnąć coś z tych słuchawek.

Jako źródło używam Iphone4 (flac player i Apple Lossless)

Wiem że e tych cenach tak do 500 zł dobrze z tymi słuchawkami gra Holdegron H1 ale w tym przypadku musze łączyć przez kable.

z kolei FiiO E9i ma dock do iphonea i to chyba bezstratny przesył ?

Proszę o opinie

Może jeszcze coś innego ?

fio e9 chyba lata na tym samym układzie co holdegron czyli TPA6120,dla wygody bierz fio,jeśli wzmocnienie fio jest na op ampie ad739 to olej to fio tpa jest bardziej wydajny i w przyszłośći napędzi lepiej inne słuchawki,nawet te wysokoomowe.

Holdegron i Grado - nie bardzo. Zresztą te Grado wcale nie potrzebują wzmaka osobnego. Strata pieniędzy. Wiem - miałem - wzmaka sprzedałem bo nic nie wnosił. Grado grało z "dziurki" cd, integry czy Holdegrona tak samo. Grado ostatecznie zresztą też sprzedałem.

Holdegron i Grado - nie bardzo. Zresztą te Grado wcale nie potrzebują wzmaka osobnego. Strata pieniędzy. Wiem - miałem - wzmaka sprzedałem bo nic nie wnosił. Grado grało z "dziurki" cd, integry czy Holdegrona tak samo. Grado ostatecznie zresztą też sprzedałem.

A z dziurki iphone też zagrają te sr60i ?

Chciałbym mieć coś godnego do odsłuchu na biurko w pracy, w końcu siedzi się tam 40 h tygodniowo ;-)

Dzięki za odpowiedź.

Ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia ?

Grado, zwłaszcza niższe modele są bardzo łatwe do napędzenia. Iphone na pewno je napędzi bezproblemowo.

A z dziurki iphone też zagrają te sr60i ?

Chciałbym mieć coś godnego do odsłuchu na biurko w pracy, w końcu siedzi się tam 40 h tygodniowo ;-)

Dzięki za odpowiedź.

Ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia ?

koss porta pro też są bardzo łatwe do napędzenia i grają z byle telefonu,ale jakość basu i stereofoni w takim zestawieniu jest bardzo kiepska,nikt mi nie powie że wzmacniacz słuchawkowy do grado sr60 czy koss porta pro nic nie wnośi,bo albo ma gówniany wzmacniacz albo jest poprostu głuchy.

Sam mam wzmacniacz diy na tpa6120 mocno rozbódowany i koss porta pro podłączone pod taki wzmacniacz grają 3x lepiej jak bez niego,to znaczy wyrażnie przestrzenniej ,bas jest krótki punktowy i mocny a nie rozlazły jak majtki na ku.... jak to było w przypadku samej karty dzwiękowej.

Ja osobiśći do grado sr60 dał bym wzmacniacz za conajmniej 1000zł i wtedy porównywał czy faktycznie nic nie wnośi.

Bęzyna 95 i 98 pewnie też nic nie wnośi to po co jest na stacjach?

Kupilem Grado SR80i obecnie je wygrzewam podobno ze 100 h trzeba by pokazaly prawdziwe oblicze.

Narazie poslucham z iphonowej dziurki bo naprawde swietnie to gra. (oczywiscie z flac playera)

Jak sie oslucham to wezme sluchawki na jakis odsluch wzmacniacza i zobacze co wnosi.

Dzieki wielkie za opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.