Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw stereo do 7.500zl salon 42m2

kris34

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką słuchasz muzykę, jakie gatunki, jakie lubisz brzmienie, czy w zestawie ma być odtwarzacz CD, strumieniowka ?

Wiecej szczegółów jeśli chcesz, żeby podać konkretne konfiguracje

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jaką słuchasz muzykę, jakie gatunki, jakie lubisz brzmienie, czy w zestawie ma być odtwarzacz CD, strumieniowka ?

Wiecej szczegółów jeśli chcesz, żeby podać konkretne konfiguracje

witam muza wszelka w wiekszosci tzw barowa,brzmienie lubie czyste z glebokimbasem ktorego czuc juz od samego dolu,jakie cd? zabardzo sie nieznam jestem tutaj swiezakiem i zdaje sie was ,,myslalem o marantz sr5006 lub cos z h/k 980 lub 990 kolumny klipsch rf82 z tego co wyczytalem to bylyby odpowiednie do takiego pomieszczenia lub infinity kapa 8.2 jbl 250ti jbl 5000 tylko ze tojuz stare zestawy i zadnej gwarancji niemam,,jesli masz jakies propozycje to zapodaj prosze,,pozdrawiam

z tego co wyczytalem to bylyby odpowiednie do takiego pomieszczenia lub infinity kapa 8.2 jbl 250ti jbl 5000 tylko ze tojuz stare zestawy i zadnej gwarancji niemam,,jesli masz jakies propozycje to zapodaj prosze,,pozdrawiam

A powiedz mi po co ci gwarancja. Na to, że ci się obudowa rozleci, okleina odpadnie, głośnik się uszkodzi. Bez przesady. Jak coś gra już 20-25lat to będzie i następne 25 bez najmniejszych problemów. To są wielkie >40kg paczki w naturalnym drewnie z naprawdę znakomitym dźwiękiem i głośnikami, nie to co dzisiejsze popierdułki. Metraż jest naprawdę spory, a ty chcesz mieć bardzo niski i potężny dół tak więc w rachubę wchodzą tylko duże bezkompromisowe kolumny z głośnikami min 25-30cm na basie. Infinity Kappa 8.2i (akurat posiadane przezemnie), jbl 250ti i 5000 będą naprawdę dobre i odpowiednie. Musisz tylko pamiętać, że tak duże paczki trzeba odpowiednio zasilić bardzo mocnymi >25kg końcówkami mocy + pramp. Wszystkie zintegrowane wzmacniacze będą za słabe tak więc od razu mówię, żebyś wybił je sobie z głowy. Takie np.: kappa 8.2i pokazują pełnię swoich możliwości przy mocy sinus 8ohm powyżej 200-250w na kanał. Przy słabszych będzie grało ale tylko na ileś tam % pożliwości (także przy cichych odsłuchach). Weź jeszcze pod uwagę kolumny niemieckiej manifaktury t+a np.: model Criterion TMR160. Na dole są dwa znakomite 25cm seasy, a obudowa to linia transmisyjna (bardzo dobry patent-poczytaj sobie trochę o tym). Albo także klasyczne Quadrale z linią transmisyjną, np. słabsze 70kg Vulcan :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , lub najwyższy model Titan. Wszytkie wymienione przezemnie zestawy grają WIELKIM dźwiękiem z niesamowitą dynamiką, potęgą, przestrzennością i doskonałą jakością o jakiej moga tylko pomażyć nowe zestawy głośnikowe za podobne pieniądze. Tak więc twoje zainteresowanie tymi paczkami jest naprawdę dobrym pomysłem. Dodam jeszcze zdjęcie t+a TMR160. Sam się nad nimi zastanawiałem, ale wybrałem jednak Infinity Kappa 8.2i :)

post-12651-0-25654000-1328450451_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 5 Lutego 2012 - Caps Lock - krzykactwo
Ukryte przez misiomor, 5 Lutego 2012 - Caps Lock - krzykactwo

A powiedz mi po co ci gwarancja. Na to, że ci się obudowa rozleci, okleina odpadnie, głośnik się uszkodzi. Bez przesady. Jak coś gra już 20-25lat to będzie i następne 25 bez najmniejszych problemów. To są wielkie >40kg paczki w naturalnym drewnie z naprawdę znakomitym dźwiękiem i głośnikami, nie to co dzisiejsze popierdułki. Metraż jest naprawdę spory, a ty chcesz mieć bardzo niski i potężny dół tak więc w rachubę wchodzą tylko duże bezkompromisowe kolumny z głośnikami min 25-30cm na basie. Infinity Kappa 8.2i (akurat posiadane przezemnie), jbl 250ti i 5000 będą naprawdę dobre i odpowiednie. Musisz tylko pamiętać, że tak duże paczki trzeba odpowiednio zasilić bardzo mocnymi >25kg końcówkami mocy + pramp. Wszystkie zintegrowane wzmacniacze będą za słabe tak więc od razu mówię, żebyś wybił je sobie z głowy. Takie np.: kappa 8.2i pokazują pełnię swoich możliwości przy mocy sinus 8ohm powyżej 200-250w na kanał. Przy słabszych będzie grało ale tylko na ileś tam % pożliwości (także przy cichych odsłuchach). Weź jeszcze pod uwagę kolumny niemieckiej manifaktury t+a np.: model Criterion TMR160. Na dole są dwa znakomite 25cm seasy, a obudowa to linia transmisyjna (bardzo dobry patent-poczytaj sobie trochę o tym). Albo także klasyczne Quadrale z linią transmisyjną, np. słabsze 70kg Vulcan :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , lub najwyższy model Titan. Wszytkie wymienione przezemnie zestawy grają WIELKIM dźwiękiem z niesamowitą dynamiką, potęgą, przestrzennością i doskonałą jakością o jakiej moga tylko pomażyć nowe zestawy głośnikowe za podobne pieniądze. Tak więc twoje zainteresowanie tymi paczkami jest naprawdę dobrym pomysłem. Dodam jeszcze zdjęcie t+a TMR160. Sam się nad nimi zastanawiałem, ale wybrałem jednak Infinity Kappa 8.2i :)

WITAM,DZIEKI ZA KAKRETY TYLKO POWIEDZ CZYM TO WSZYSTKO NAKRECIC ,NAJLEPIEJ JAKIS WZMAK I GDZIE DOSTAC KOLUMNY PODANE PRZEZ CIEBIE Z TEGO CO PRZESZUKUJE TO TYLKO TE QADRALE NA ALEGRO LECZ DLA MIE ODPADAJA,POBIEWAZ ZONKA KRZYCZY(TROSZKE SA ZJECHANE)WYGLAD U MNIE TEZ MA WARTOSC PONIEWAZ ODSWIEZAMY APARTAMENT WSZYSTKO NOWKA TAKZE ZROZUM MNIE,MIESZKAMW BELGI I TU CIEZKO ZNALEZDZ COS NA ICH STRONKACH,,OWSZEM SA ALE CENY KOSMOS ZA KAPPA 8.2 1500-2000E W STANIE BDB DOPOMOZ COS MOZE JESLI MOZESZ JESLI MASZ JAKIES SPECJALNE STRONKI TO PODAJ LINKI,,POZDAWIAM

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.