Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO BDP-93EU czy Cambridge Audio Azur 751BD

jogi777

Rekomendowane odpowiedzi

jako ze mam starszy amplituner denon avc a11xv najlepiej gdyby byl zaopatrzony w jak najwiecej wejsc i najnowszych dekoderow!!z tego co wiem to te dwa posiadaja obie cechy!z powodu starego wejscia hdmi 1.1 odtwarzacz chcialbym polaczyc kablem hdmi do telewizora a amplituner do odtwarzacza i tu jeszcze niewiem czy chinch czy koloksjalem czy jeszcze czyms innym???i kablami neotech kolumny 4 ohm do amplitunera!!ktory z tych odtwarzczy ma lepsze brzmienie??

Dowolny z dwoma wyjściami HDMI - nawet najtańszy.

Pierwsze do DENONA (audio z playera wypuszczane jako LPCM i wszystko gra)

Drugie HDMI do wyświetlacza TV

A w ogóle to zobacz, czy aby czasami nie poleci przez jeden kabel i audio (LPCMI) i Video.

Według list amplitunerow obsługujacych LPCM po HDMI Twoj Denon potrafi taki sygnał przyjąć. Najlepiej OPPO 93EU ustawic na wyjsciu HDMI sygnal LPCM, podpiac po HDMI do Denona i masz najlepszy mozliwy sygnal. Uslyszysz wszystkie "geste" formaty audio. Mozesz oczywiscie rowniez podlaczyc po analogu OPPO z Denonem. Oppo posiada duzo lepsze wsparcie, duzo softu sie pojawia. Odtwarza praktycznie wszystko co sie da, no i co istotne od wielu lat sam jest producentem odtwarzaczy DVD i Blu-ray dla wielu firm, w tym rowniez dla Cambridge.

a co z najnowszymi Dolby TrueHD i innymi przez hdmi z amplitunera chyba takie niepujda a co do najtanszego odtwarzacza to niema potem znaczenia w dzwieku i obrazie????co to wogole te LPCM???

a co z najnowszymi Dolby TrueHD i innymi przez hdmi z amplitunera chyba takie niepujda a co do najtanszego odtwarzacza to niema potem znaczenia w dzwieku i obrazie????co to wogole te LPCM???

Poczytaj wątek o procesorach tam jest dużo na ten temat wraz ze schematami. Nie wiem czy koledzy dobrze ci doradzają z tym oppo bo Cambridge ma lepsze stopnie analogowe mozna sporo utargować z jego ceny a z oppo nie koniecznie. Pójdą też te nowe dekodedry.

Trzeba by przetestować opcję analog i Hdmi bo w twoim przypadku wcale nie musi być lepiej po cyfrze. Wszystko zależy od tego gdzie mamy lepszy DAC.

Jest zagraniczny test w sieci OPPO 95 testowane na Athemie D2 bodajże i tam najlepszym rozwiązaniem było podpięcie analogowo.

daj link.

Tum masz Bogdan fragmenty tegoi testu po LPcm niestety nic nie piszą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tum masz Bogdan fragmenty tegoi testu po LPcm niestety nic nie piszą

Ukryta Zawartość

Jak zwykle pozostaje kwestia co komu bardziej się podoba. Może się okazać, że połączenie analogowe z prockiem Anthema dla jednych wypadnie lepiej niż LPCM przez HDMI a dla innych gorzej. Dopóki samemu nie zrobisz takich testów to pozostaje ci sugerowanie się tym co piszą inni.

Ukryta Zawartość

Jak F.Kulpa testował Arcama AVR400 też stwierdził, że porównując połaczenie analogowe i cyfrowe (oba z oppo 95) lepsze było to pierwsze. Coś w tym musi być.

Nie twierdzę, że tak nie jest, jednak byłbym troszkę ostrożniejszy z tym porównaniem. Arcam AVR 400 to jednak nie Hi-Endowy procek Anthema gdzie mamy DAC z prawdziwego zdarzenia.

• 3 miesiące później...

Podobno w "What Hifi" był test porównawczy Cambridge audio 751 i oppo 95 i wyszły bardzo podobnie ma ktoś może ten test?

Magazyn „Home Theater Review.com” opublikował test odtwarzacza Blu-ray Cambridge Audio Azur 751BD, porównując go z Oppo BDP-95. Z testu jednoznacznie wynika, który z odtwarzaczy jest lepszy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posiadaczom Oppo ten test raczej nie przypadnie do gustu...

I dalej będą twierdzić, że Oppo jest naj,naj...

Udowadniałem to już dużo wcześniej, że Cambridge 751 wart jest swoich pieniędzy, ale właściciele Oppo z wielkim niedowierzaniem podchodzili wówczas do ewentualnego zakupu 751...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

mowisz o zwyklych oppo czy odmianach nuforce?

bo zmodyfikowane oppo to juz inna melodia a cenna podobna

troche wiecej wiary i dystansu bo na testy prasowe warto zerkac z przymrozeniem.......

nie jeden matolek nabral sie na to a rzeczywistosc okazala sie bolesna

pzdr

• Moderatorzy

lepsze, gorsze, nie piszę............

CA nie podoba mi się wizualnie, a zwłaszcza wyświetlacz

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Porownanie polaczen OPPO 95EU z Anthem AVM50 poprzez mch 5.1 analog oraz HDMI LPCM wypadlo troche lepiej dla HDMI LPCM i tak juz pozostawilem.

Mit rewelacynego stopnia analogowego modelu 95EU padl dosc szybko po bezposrednim porownaniu z tym CD -

Ukryta Zawartość

Oba polaczenia z Anthem AVM50 po analogu XLR z wykorzystaniem dedykowanego wejscia w AVM50 "2-ch XLR". ERC spoliczkowal oppo, ktory od tej chwili sluzy mi tylko jako BD

Aby bylo jasne, uwazam OPPO za dobry player i w zestawieniu z CD playerami na naszym rynku dlugo bedzie sobie z nimi radzil. Wystarczy jednak zakupic dobre, niemasowe CD od producenta, aby za male pieniadze uzyskac cos co u nas jest nieosiagalne, na tym poziomie cen 450USD

Ukryta Zawartość

Porownanie polaczen OPPO 95EU z Anthem AVM50 poprzez mch 5.1 analog oraz HDMI LPCM wypadlo troche lepiej dla HDMI LPCM i tak juz pozostawilem.

Mit rewelacynego stopnia analogowego modelu 95EU padl dosc szybko po bezposrednim porownaniu z tym CD -

Ukryta Zawartość

Oba polaczenia z Anthem AVM50 po analogu XLR z wykorzystaniem dedykowanego wejscia w AVM50 "2-ch XLR". ERC spoliczkowal oppo, ktory od tej chwili sluzy mi tylko jako BD

Aby bylo jasne, uwazam OPPO za dobry player i w zestawieniu z CD playerami na naszym rynku dlugo bedzie sobie z nimi radzil. Wystarczy jednak zakupic dobre, niemasowe CD od producenta, aby za male pieniadze uzyskac cos co u nas jest nieosiagalne, na tym poziomie cen 450USD

Darku kupiłeś nowe Cd? i w czym jest lepsze od OPPO jako cd oczywiście?

Ukryta Zawartość

Darku kupiłeś nowe Cd? i w czym jest lepsze od OPPO jako cd oczywiście?

nie kupilem, mialem od 2 lat, to oppo kupilem 95 a nie 93 z nadzieja na tak chwalone analogowe stereo i odsprzedaz ERC.

chcialem miec 2 w 1, BD i CD, pewnie by tak bylo bo oppo gra naprawde przyzwoicie ale nie trzeba wydac 6tys na BD aby miec dobre stereo:)

w czym jest lepsze? hmmm... we wszystkim pod wzgledem dzwieku, gra lepiej pod kazdym wzgledem, scena, detale, glebia... nie jestem poeta i zwyczajnie nie mam czasu na godzinowe testy... podlaczylem, posluchalem, porownalem i ocenilem :)

mozliwe, ze przy nieadaptowanym akustycznie pomieszczeniu i gorszym pre stereo roznice by sie zatarly ale u mnie byly wyrazne i wychwytywalne na pierwszy "rzut" uchem

• 2 tygodnie później...

Lukasz Fikus niedlugo bedzie oferowal stopien wyjsciowy na minilampie do odtwarzaczy OPPO. Z mojej korespondencji z nim wynika ze bedzie mozna stosowac moduly wedlug uznania, od dwu do osmio kanalowych. Jako ze na codzien slucham jego transportu i daca, ta wiadomosc to glowny powod do checi zakupu Oppo 93 :) W porownianiu z Dac Lampizatora, dzwiek z amplitunera i bluraya to jakis zart, uswiadomilem sobie jak zle brzmia przetworniki w moich klockach w porownaniu ze zlampizowanym Dacem po obejrzyniu i posluchaniu kilku koncertow w stereo na Dacu Lukasza. Osobiscie mam zamiar zaaplikowac lampy na kanaly frontowe i subwoofer, surroundy raczej zostawie w spokoju..

Więszość osób szukających najlepszego blu-raya wybierze i tak 93 a nie 95, bo ten ostatni choćby nie wiem co nie zbliży się do dobrego CD. Stąd 93 może ciekawie zagrać z dobrym DACiem. Nie próbowałem tego bo u mnie 93 robi w kinie za źródło obrazu i dźwięku w połaczeniu z Integrą DTR 80.3.

mi właśnie chodzi o zastosowanie zlampizowanej 93ki w kinie a nie jako źródła stereo, chodzi mi o użytkowanie głównie do oglądania koncertów i filmów. jak wspomniałem mój dotychczasowy dac w stereo bije na głowę dźwięk jaki słyszę z mojego surround, dlatego zlampizowanie 93ki i używanie jej do odgrywania bezstratnych formatów hd w porównywalnej jakości do daca stereo to moim zdaniem wielki luksus..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.