Skocz do zawartości
IGNORED

Ignorancja i głupota!

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę już znieść głupoty i debilizmu większości forumowiczów! Obraz nędzy i rozpaczy! Niestety, zakładka STEREO jest jednym wielkim śmietnikiem naciągarstwa, ludzkiej głupoty, braku tolerancji (wszelkiego rodzaju) i pozerstwa. Patrząc na sam styl wypowiedzi, na samą interpunkcję, nie mówiąc już o jakichkolwiek zasadach współistnienia społeczeństwa, których już nie ma....

Dlaczego ludzie przestali dbać o swój wizerunek? Dlaczego przestali kultywować wszelkie tradycje? Dlaczego można dzisiaj komuś, dosłownie, opierdzielić twarz na czerwono, na ulicy w biały dzień i nikt nie zareaguje? Dlaczego ludzie zaczęli widzieć tylko swój czubek nosa? I, w końcu, dlaczego nikt nie chce, bezinteresownie, komuś pomagać?

Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego zwracanie uwagi to dzisiaj to samo, co walenie komuś kijem po głowie?

Czy Was to czasem nie wkur....?!?!?!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

https://www.audiostereo.pl/topic/91717-ignorancja-i-g%C5%82upota/
Gość rydz

(Konto usunięte)

Neomamut,wszystko już wszystkich wku... najbardziej to już AS

dyskutować już się nie da,jeszcze trochę a pomieszają nam

się języki,tak że nikt nikogo nie zrozumie:(

Moderacja,Administracja też mnie ignoruje,zostawia z problemem

samego jak widać.

Czekam od godz17 na jakieś wyjaśnienie.

Masz rację, to wina obniżenia jakości debaty publicznej przez obóz rządzący Polską.

Zanikły cechy narodowe typu honor i godność, bezinteresowność i odpowiedzialność, wolność i solidarność.

Wyścig szczurów do koryta ma swoje prawa i konsekwencje.

Niestety proces ten będzie postępował, dotąd dopóki ludzie w swojej przeważającej masie nie przeciwstawią się.

Niestety wszechobecny lęk zamieniony na agresję pełni rolę blokady.

Z postępującym czasem, bariery stają się już tak duże, że tylko jakieś silne traumatyczne zdarzenie może wyzwolić pożądane działanie społeczne.

Smoleńsk był tu przykładem, lecz władza użyła wszelkich środków aby stłumić pojawiające się odbudowywanie więzi społecznych.

Macie to na co zasługujecie, bo tacy jesteście jak władza, której pozwalacie sobą zarządzać.

Precz z komuną!

Nie wszyscy, widać, rozumieją, o co Nam chodzi.... smutne to....

Ale dlaczego tak się dzieje, co się z ludźmi stało i jakie są następstwa tej choroby?

Miastowi mówią, że na wsi jest do dupy, bo nie ma co robić...., ale na wsi jest to, czego w mieście już nie uświadczysz... Młodzi olewają Starych, a przecież to od Starszych, doświadczonych, brało się wszelką mądrość.... Teraz? Teraz to jest Viva, Piwo i zero chęci poznania co się w koło dzieje!!! Dla mnie, to jest raczej cofanie się w rozwoju, a nie rozwój jako taki....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Neomamut,wszystko już wszystkich wku... najbardziej to już AS

dyskutować już się nie da,jeszcze trochę a pomieszają nam

się języki,tak że nikt nikogo nie zrozumie:(

Moderacja,Administracja też mnie ignoruje,zostawia z problemem

samego jak widać.

Czekam od godz17 na jakieś wyjaśnienie.

Moderacja jest to.........patrz tytuł wątku!

Dziekuje za uwagę,dobranoc państwu)

Pod dnem są tylko głupki,przepraszam łupki/

747 ma poniekąd trochę racji,a lekarza to trzeba dla tych co ślepną na wszystko.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja jestem zdrowy jak całe społeczeństwo,znaczy zdrowszy niż wszelkiego rodzaju lekarze i znachorzy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A "Ci" o których mowa to przecież nowocześni są , idą w górę , z tym że na drzewo . Jedyny sposób obejrzenia się za siebie, to jak już padło - kopniak tak mocny jak będzie trzeba i wtedy tylko morzyć żeby taki się nad sobą zastanowił a nie : " ty ...uju" Odpowiednie władze na tym forum mogły by zadziałać na początek , ale mamy chyba do czynienia z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jednym zdaniem, jak mnie ktoś zrozumie to dobrze.

Giną ludzie wszechstronni, ludzie renesansu jak się o nich kiedyś mawiało. W zamian produkowane są jednotorowo nastawione na siebie, zmacdonaldyzowane istoty.

To tak jak z uczęszczaniem do kościoła, trzeba odbębnić - tak właśnie żyją ludzie, nic ponad schematy, tylko bezduszne uczęszczanie, bo ktoś mu kiedyś powiedział, że tak trzeba - nikt się dzisiaj nie zatrzyma i sobie nie pomyśli co on takiego robi....

Jednym zdaniem, jak mnie ktoś zrozumie to dobrze.

Giną ludzie wszechstronni, ludzie renesansu jak się o nich kiedyś mawiało. W zamian produkowane są jednotorowo nastawione na siebie, zmacdonaldyzowane istoty.

Ale tu jest w dówch zdaniach i z rozbiorem może być już problem. :)

W jednym zdanie można napisać że produkowane są zombiaki.

Ludzie wszechstronni? A jacy to?

Ostatnio chyba z polskich celebrytów Najman. Najlepszy muzyk wśród bokserów. Najlepszy bokser wśród muzyków.

A no i Hołdys jest. Od trzydziestu lat bezpłodny muzyk, ale za to teraz felietonista, celebryta, mondrze siem wypowiada w szklanym ekranie.

Chociaż teraz taki trynd artystyczny jest. Obwołuje się kogoś artysto i tyle. I taka artysta pisze książki, wiersze, muzyke robi i filmy reżyseruje. A i czasem talentem aktorskim się pochwali. To jest człowiek renesansu.

W tej dyskusji, która się zawija wokół coraz to nowych tematów, weźcie pod uwagę jedno: tak w istocie zakładka STEREO skupia przede wszystkim początkujących audiofilów - albo nawet takich, którzy audiofilami dopiero chcą być. A nawet takich, których interesuje technika audio, ale bez audiofilskich ambicji.

Trudno się IMO dziwić, że tacy lidzie zadają często pytania naiwne, słabo przemyślane, czy wręcz pytają o oczywistości.

Bardziej wciągnięci w temat audiofile siedzą raczej na zakładkach tematycznych, zależnie od zainteresowań - czy to konstrukcyjnych, czy muzycznych, czy to związanych np. z akustyka pomieszczeń, lampami, analogiem albo hi-endowymi ambicjami. Trudno się dziwić, że taki zaawansowany audiofil często uznaje głosy początkujących w zakładce STEREO za przejawy ignorancji czy wręcz głupoty.

Ale bądźcie wyrozumiali: IMO dla początkujących, mniej ogarniętych w temacie, czy nawet luźno zainteresowanych tematem jakieś miejsce na dyskusję wypada zostawić. I nie przesadzać z krytyką - najwyżej z umiarem moderować.

I tyle.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ludzie wszechstronni? A jacy to?

Tzw old fashion men, humaniści z umysłem matematycznym. Zwykli ludzie z zasadami nie poddający się ślepo trendom, umiejący rozpoznać z łatwością gówno od kremu truskawkowego :)

Tzw old fashion men, humaniści z umysłem matematycznym. Zwykli ludzie z zasadami nie poddający się ślepo trendom, umiejący rozpoznać z łatwością gówno od kremu truskawkowego :)

Popieram :).

Takich ludzi, wbrew pozorom, uchowało się sporo - i to ze wszystkich pokoleń, z najmłodszym włącznie. Tylko często się nie ujawniają, nie chcąc być uznanym za jakieś curiosum (względem zuniformizowanei szarej masy, której głos bywa najczęściej dominujący).

W tej dyskusji, która się zawija wokół coraz to nowych tematów, weźcie pod uwagę jedno: tak w istocie zakładka STEREO skupia przede wszystkim początkujących audiofilów - albo nawet takich, którzy audiofilami dopiero chcą być. A nawet takich, których interesuje technika audio, ale bez audiofilskich ambicji.

Trudno się IMO dziwić, że tacy lidzie zadają często pytania naiwne, słabo przemyślane, czy wręcz pytają o oczywistości.

Bardziej wciągnięci w temat audiofile siedzą raczej na zakładkach tematycznych, zależnie od zainteresowań - czy to konstrukcyjnych, czy muzycznych, czy to związanych np. z akustyka pomieszczeń, lampami, analogiem albo hi-endowymi ambicjami. Trudno się dziwić, że taki zaawansowany audiofil często uznaje głosy początkujących w zakładce STEREO za przejawy ignorancji czy wręcz głupoty.

Ale bądźcie wyrozumiali: IMO dla początkujących, mniej ogarniętych w temacie, czy nawet luźno zainteresowanych tematem jakieś miejsce na dyskusję wypada zostawić. I nie przesadzać z krytyką - najwyżej z umiarem moderować.

I tyle.

Jest duża różnica pomiędzy ludźmi, którzy zaczynają, a osobami, którzy wchodzą tutaj i leczą swoje EGO!!!!

Rozmowa: ja mam DVD i mi styka, nie wiem, czym się podniecać, DVD-Audio gra najlepiej, a ty i tak nic nie wiesz i nic nie kumasz, i co CD lepsze, stuknij się w głowę.....

Jak ma DVD to niech leczy swoje kompleksy gdzie indziej, niech powstanie zakładka: Odtwarzacze DVD i niech już przestaną zaśmiecać forum!!!

Nie można zwrócić uwagi, bo Cię od razu zbanują - to nie można już nic powiedzieć??????

Tak, mam pewne doświadczenie w audio, trochę już posłuchałem, mam już swoje preferencje, ale mam też własny rozum, nie mogę oceniać nagrań, zestawów, pojedyńczych klocków, muszę znać najpierw oryginał instrumentów/głosów. To mi daje przewagę i pewien obraz brzmienia. Chodząc na odsłuchy, robiąc eksperymenty mój mózg i uszy zaczynają być czulsze na pewne zmiany dźwięku, dzięki temu mogę spokojnie powiedzieć, czy coś gra, czy też nie. Dlatego ważne jest, by się z brzmieniem oswajać, a nie zamykać się na jednym segmencie. To dla mnie nie jest audiofilizm, tylko trollowanie - bo mój DVD i ampli spokojnie pokona też wszystkie drogie konstrukcje - żenada!

Tak samo ogarnia mnie śmiech, jak ktoś gada, że DVD-AUDIO i gęste pliki grają, bo brzmią analogowo i gładko. To samo tyczy się lamp. Bzdura! Dźwięk analogowy w cale nie jest gładki, tylko potężny, energetyczny, dynamiczny, gra z jajem. Dobra lampa i dobry analog grają szybo i z niesamowitą rozdzielczością. Tylko do tego trzeba trochę doświadczenia i osłuchania...

Ale ludzie przestali korzystać z czyjejś wiedzy i to za darmo! Własny czubek nosa i nakarmione EGO im wystarcza.....

W 99,9% masz rację, ale akurat jako doświadczony audiofil z górnej półki nie musisz tego czytać siedząc sobie komfortowo w interesujących Cię zakładkach tematycznych. Jak frustraci chcą się wyżywać na STEREO, dajmy im tam (ale tylko tam) się powymądrzać. Ja tam np. w ogóle nie zaglądam.

P.S.

Oczywiście frustratów spotkasz też na BOCZNICY, ale ci tutejsi są akurat nieliczni i dostarczają niezłego ubawu :)))

pzdr. :)

generalnie utarło sie ze jak taki napisze, to w ten sposob juz jezd lepszy.To kazdy chce byc pierwszy.A generalnie nic sie nie zmienilo, oprocz tego ze zmieniaja sie ...naprawiacze.

Nie rozumiem dlaczego nie moze sie przebic rozwiazanie najprostsze..Nie czytam STEREO.

bum, Ty jesteś głuchy bo nie słyszysz kabli i nie powinieneś pisać na tematy dot. "brzmienia" poza bocznicą:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) : przeczytajcie ostatnia strone tego watku, pasuje jak ulal do omawianej sytuacji...

Wybaczcie brak polskich znakow, ale nie wiem co sie stalo.... jeszcze :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież to jasne, że gość Cie wkurzył( zdajesie nawet zbanował) i założyłeś ten wątek, a niech se pisze co chce, być może jego prawda jest bardziej "mojsza niż twojsza" To tylko wirtualna wymiana poglądów, nie warto się podniecać.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.