Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie DVD do okolo 1000 zł

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Mam prosbe jakie polecicie DVD do 1000 zł mzoe byc nawet taniej, nie zalezy mi na obrazie, poniewaz narazie mam TV, ale zalezy mi na odtwarzaniu dźwieku w filmach, chce to podlaczyc do H/K AVR430 + B&W603, w przyszlosci wraz z wymiana TV na projektor bede wymienial i DVD ale poporstu na ten czas potrzebuje jakiegos niedorgiego DVD. np za 400 zł, 500 zł no nie wiem poradzcie cos!!

https://www.audiostereo.pl/topic/9176-jakie-dvd-do-okolo-1000-z%C5%82/

Avathar,

Pineer 464 - dobry dźwięk, niezły obraz, niezawodnu i funkcjonalny.

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Jesli zalezy Ci na jakosci dzwieku to za ok. 1000 (ale w Niemczech) mozna kupic Denona DVD-700, (1.5 m-ca temu dalem za niego 1030 z importu), obraz trudno mi oceniac bo mam tylko nie najlepszej jakosci 32" 16:9 ale za to dzwiek rewelacja, zarowno w kinie jak i stereo.

Witam

Dolaczam sie do Tematu Avanthara dla mnie dzwiek rowniez jest na pierwszym miejscu.

Zastanawiam sie nad Philips DVD793 SA w cenie 700zl czy mial ktos mozliwosc odsluchu tego modelu? O 963 mozna przeczytac wiele dobrego zas o 793 cisza.

A słuchal ktos DVD22 Harman/kardon?? Bo jak pisalem mam ampli z nowej serii i ten DVD ladnie by mi pasowa :D, ale najwazniejszy jest dzwiek niz dopasowanie heheh. CO o nim sadzicie i czy warto wydawac 1200 na harmana niz kupic taniego Panasonica czy pionnera!!??

Prosze cos sie wypoweidziec na ten temat :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy on nie powinien miec tez PAL??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-> Avathar

Hej,

Napisz cos o wrażeniach ze słuchania muzyki (stereo) przy połączeniu HK z B&W. Ja obecnie mam Yamahe z B&W i jestem nie zadowolony. Naturalnie w kinie wszystko jest OK ale w stereo . . . .plakać mi się chce. Dlaczego wybrałeś HK, czy świadomie łączyłeś go z Bowersami czy tak wyszło. Ja osobiście dużo dobrego (i to coraz więcej) wynajduję o tych ampli i już jestem o krok od pożegnania się ze swoją yamahą. Gdybym tylko miał pewność, że HK z B&W to dobry wybór.

Yamahe nabyłem jako zielony w tym zakresie. Miałem kiedyś zwykły wzmak i te głośniki i wszystko grało. No ale zachciało mi się kina..... a teraz mam kino ale brak stereo. Może HK pomoże tu wypośrodkować?

Wiem, że może to nie na temat, więc jak nie chcesz tu to wal na priva. Będę wdzięczny. Thx.

Słuchając rozumu....

-->> Foni

Nie wiem czy Ci pomogę - bo nie mam za duzo obycia z innym sprzetem, w swoim zyciu nie sluchalem setek glosnikow na setce amlitunerow. Moje serce najpier pobily glosniki Bowersow z opisów!! i na nie sie ukierunkowalem. Potem sluchajac amplitunerow porownywalem wlasnie h/k tylko starsze modele 2550 3550 z yamaha 640 740 1400 - i wtedy moje serce zdobym harman, dxiwek jest dynamiczny w calym zakresie, sluchasz cichutko muzyki a w brzuchu to cos sie dzieje. I tak wlasnie zamowilem na przemycie AVR430 - nie wiedzac jak brzmi bo w tedy w polsce nie mozna bylo takiego zdobyc. Jak mialem juz amplituner pojechalem z nim do Krakowa i podlaczylem tyko B&w seri 300 a potem serii 600 - i upadlem na kolana!! Poszlem do banku i woriclem z B&W 603s3 + LCR60 (mam maly pokoj i wystarcza) + a na tylach mam anrazie inne kolumny ale nie najgorsze.

Yamaha w porownaniu do Harmana gra dennie - malo obrazowo, Harman ocieplil wysokie tony bowersow co dalo naprawde dobry wynik - przynajmniej tak mi sie wydaje, nie mam dobrego pomieszczenia i kable mam zaledwie za 50 zł/m - i narazie to gra z AUDIGY z kompa :))) hehe smieszne ale prawdziwe - wlasnie chodze za DVD jak widac hehehe. Prawdziwosc tego zestawu mozna bylo ozbaczyc w pomieszczeniu odsluchowym tam gdzie kupilem kolumny!!!!! Jak masz jakies pytania to wal - postaram sie pomoc, jak nie mieszkasz daleko to apraszam na odluch hehehe

Dzięki serdeczne za tą odpowiedź. Ja podobnie jak ty HK nabyłem Yamahę, tzn. jako nowość w ciemno. Już zdążyłem upłynnić dvd (model 540) i podłączyłem stary CD Fonici model OO1 (!) najgorszymi kablami jakie miałem na stanie. DVD miałem przez optyka podłączony, więc tu pierwsze podłączenie zrobiłem na zasadzie: zobaczymy czy ten cd w ogóle gra. Oczywiście wiesz co się stało: kopara w dół. Ten stary cd gra lepiej jak dvd yamahy. Podkreślam: mówię o stereo, bo w kinie było całkiem fajnie. Niestety nie ma dvd w zwiazku z tym ale wolę nic jak byle co. Teraz już sam dochodzę do tego ze Bowersy sobie zostawię ale sprzedam ampli yamahy (model 440). Może nie jestem tu obiektywny, może nie lubię dźwięku yamahy, a może b&w do tego ampli to nie najlepsze połączenie. Nie wiem, ale już decyzja podjęta i czeka na realizację. W nawiązaniu do twojego wątku wiem jedno: używany cd za 300-400 zł da Ci więcej radości w stereo aniżeli nowe dvd za grube pieniądze. Czytałem gdzieś test droższych odtwarzaczy dvd i przy yamaszce 830 testujący stwierdził, że jest to pierwszy (cenowo) dvd, na którym da się słuchac muzyki. No ale to 1,8 kzł na Allegro. Jeśli mogę Ci doradzić to kup tanie dvd, które ma opinie dobrego obrazu (np. panas, pioneer) i do tego osobno cd. Nie łudź się, że trafisz w coś pośrodku. Ja to już wiem ale niestety troszkę mnie to już kosztowało i do tego będzie kosztować. Niestety czekają mnie przez to ciche dni z małżowinką......

Słuchając rozumu....

Tak tez myslalem nawet znalazlem na Allegro CD h/k hiend za 400 zł i do tego kupie DVD do 500 zł i mysle ze to da lepszy efekt niz DVD harmana za 1200 zł choc jak bym mogl to przyniesc do domu i posluchac na wlasne uszy to bym sie otwierdzil ale mieszkam w takiej wiosce gdzie SONY to szyt techniki a jak znajomi przychodza do mnie to mowia: "Boshe co to jest kompuiter??, co to sa firma hormon kordon, a te glosniki BMW ile za to dales.. hehehe taki zywot :( - no ale mam tu firme i raczej narazie sie satad nie bede ruszal!!

dawno mnie tu nie było,czytam sobie i czytam a tu Avathar sie wczuwa w experta:D ale jak narazie wyczucie jest dobre i spostrzeżenia:D w sumie popieram go;),a tak bardziej na temat to ja zakupił bym dvd Philipsa 963 sa,wart jest dopłaty tych 700zł,foni Twoje zestawienie jest rzeczywiście fatalne,yamaha i B&W to bardzo złe rozwiązanie mozna nawet powiedzieć że yamaha przy B&W nie pokazuje swoich możliwości i gra jak Diora tosca:D do yamahy to Paradigm albo coś o łagodnym brzmieniu,super też wypada z Kefami Q1 i na dodatek extra wygląd,ostatnio jeszcze słuchałem Dynaudio audience 42 i....... ło ho ho było jak w niebie,no ale to już inna zupełnie klasa i cena,wiec nie dziwie sie że nie pasuje Ci dzwięk wydobywający sie z tego zestawu,ale jeśli chciał byś to zmienić np za pomoca kabli które wbrew "Stowarzyszeniu antykablarzy" zmieniaja w brzmieniu bardzo duzo w szczególnosci głośnikowe kable,to polecam cos z oferty Van den Hula,sam ostatnio wymieniłem głośnikowe z monstera Xp na VdH CS122 i był to bardzo trafny wybór,słucham muzyki na okragło,dzwięk miodzio a zarazem szczegółowy,antykablarze nie wiedzią co tracą no chyba że nie słyszałą:) wiec polecam poexperymentować,możesz sie bardzo zdziwić.POZDRO

-->> DO debila ELfana

Nawet nie czytam co piszesz tylko jak widze Twojego NICA to mi sie rzygac chce!! Nie od Ciebie pisze dobrze o tym wiesz i to co powiesz jest naprawde główno warte, wiec idz sie baw swoimi klockami lego a nie mieszaj sie w powazne tematy - NARAZIE!!

Jeszcze raz do ELfana!! - moglem przeczytac hehehe

WIdze ze Elfan sie poprawil !!! wiec cofam posta !!! Nie chwali juz tylko swojej cud Yamahy Tylko iwdze wypowiada sie coraz bardziej sensownie!!!!! Zwracam honor!!!!!!!

jak chwale yamahe ale wiem poprostu kiedy to robic:D tylko pasowało by dokładniej czytać i zrozumieć to co sie pisze,bez urazy oczywiscie:D,poprostu troszke już słuchałem i troszku wiem jak pewnien ampli gra w pewnymi kolumnami;) i tak na ogół jest że np Twój h/k z paradigmami albo innymi źle dobranymi kolumnami zagra fatalnie czyli jak diora tosca,a znów yamaha z dobrze dobranymi kolumnami zagra niebiasko,wiec tak to już jest,Ty akurat dobrze wybrałeś i sam bym też tak zrobił no ale wole yamahe no wiesz.....;) i B&W do niej bym nie kupił o czym pisałem wyżej,a dobry wybór sprzetu rozpoznaje sie po tym ze muzyki jak i filmów słucha i oglada sie z przyjemnością i godzinami,wiec to jest najwazniejsze,ja tak mam i zycze tego innym.POZDRO

Panowie (elfan i Avathar),

Wygląda na to, że się wreszcie pogodziliście (albo jesteście tego blisko). Szczerze gratuluje, bo skoro obaj piszecie, że macie coś wspólnego z audiofilizmem to, nie należy skakać sobie do oczu.

Pzodrawiam

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Co do DVD najwazniejsza sprawa aby czytal kazdy syf bo nie stac mnie na koncert czy fil za 100 zł :), pasuje aby cztal fimy nagrane z pbrazow ISO ktore sa dostepne w necie np, na nagrywarve liteon. Slyszalem ze do tego to najlepszy pioneer - jakiego pioneera wartu kupic??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.