Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY! PADŁ LEWY KANAŁ

ecc83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam prośbę do szanownych forumowiczow w kwesti naprawy mojej lampy.Lewy kanal totalna cisza.Lampy ok., przekladałem z jadnego do drugiego kanalu.

Prosze o porady, nic tak nie boli jak brak muzyki....Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92128-pomocy-pad%C5%82-lewy-kana%C5%82/

Witam,mam prośbę do szanownych forumowiczow w kwesti naprawy mojej lampy.

Ukryta Zawartość

No ale może napiszesz jakiej konkretnie pomocy oczekujesz. Czy chcesz to sam naprawiać i nie bardzo wiesz jak, czy chcesz żeby ktoś Ci to naprawił i nie bardzo wiesz kto to mógłby być. Może jeszcze o coś innego Ci chodzi?

Ukryta Zawartość

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

No ale może napiszesz jakiej konkretnie pomocy oczekujesz. Czy chcesz to sam naprawiać i nie bardzo wiesz jak, czy chcesz żeby ktoś Ci to naprawił i nie bardzo wiesz kto to mógłby być. Może jeszcze o coś innego Ci chodzi?

Witaw, spróbowałbym sam naprawić, tylko nie wiem od czego zaczac

Pozdrawiam

1. Czy lampy w lewym kanale się żarzą?

2. Czy są tam jakieś bezpieczniki? Jeżeli tak to czy sprawne?

3. Co to za konstrukcja? czy masz schemat tego sprzętu?

4. Jak oceniłbyś swoją wiedzę na temat układów elektronicznych?

5. Czy dysponujesz jakimś miernikiem? i czy umiesz się nim posłużyć?

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

1. Czy lampy w lewym kanale się żarzą?

2. Czy są tam jakieś bezpieczniki? Jeżeli tak to czy sprawne?

3. Co to za konstrukcja? czy masz schemat tego sprzętu?

4. Jak oceniłbyś swoją wiedzę na temat układów elektronicznych?

5. Czy dysponujesz jakimś miernikiem? i czy umiesz się nim posłużyć?

Lampy są ok.,graja w prawym kanale,sprawdzilem to na poczatku.Bezpieczniki również.Konstrukcja diy,brak schematu.Miernik posiadam,kiedyś coś tam dłubałem.

Lampy są ok.,graja w prawym kanale,sprawdzilem to na poczatku.Bezpieczniki również.Konstrukcja diy,brak schematu.Miernik posiadam,kiedyś coś tam dłubałem.Żarzą sie w lewym i prawym, ale gra tylko prawy.

Lampy są ok.,graja w prawym kanale,sprawdzilem to na poczatku.

Nie o to mi chodziło czy lampy grają w prawym kanale, tylko czy się żarzą kiedy są w lewym kanale.

Jak moge to sprawdzić?

Najprościej na początku i na końcu, czyli na kondensatorach w zasilaczu i na odczepach uzwojenia pierwotnego trafa wyjściowego.

Porównaj pomiary w obu kanałach.

Who's Afraid of Music?

• 1 rok później...

Najprościej na początku i na końcu, czyli na kondensatorach w zasilaczu i na odczepach uzwojenia pierwotnego trafa wyjściowego.

Porównaj pomiary w obu kanałach.

Witam , minął rok i nic nie zrobiłem w tym kierunku z różnych życiowych względów.Może znajdę życzliwego forumowicza ze Śląska który pomoże w tym temacie?Mieszkam w Tarnowskich Górach.

Pozdrawiam

Arek

Rzeczywiście nie zauważyłem tego linka. Nie widać na nim zbyt wiele. Jeśli możesz to umieść inne jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.