Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz cd - pomoc w wyborze

lexusiatko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z racji tego że planuję zakup odtwarzacza cd zgłaszam się do was z pytaniem o pomoc w wyborze.

Wybrałem dwa modele, z racji tego że amplituner denona a w przyszłości wzmak HK.

Będą to odtwarzacze tych firm.

HK HD 990 cena jaką udało mi się znaleźć to 1216 zł

Denon DCD-710AE za denonka troszkę drożej bo 1295 zł

Sprzęt jaki teraz posiadam to Denon AVR 1911 + RF 52 RC 52 RS 42 RWD 10

W przyszłości (mam nadzieję nie dalekiej) HK 980 a może HK 990? dobrze by było. :P

Pokój jak na razie to 17m2.

Muzyka jakiej słucham hmm nie będę się może rozpisywał bo słucham wszystkiego.

Zależy mi po prostu na porządny odtwarzaniu płyt. Aktualnie audio leci z ps3

Dziękuję za wszelkie porady i opinie. Do dzieła panowie !

https://www.audiostereo.pl/topic/92359-odtwarzacz-cd-pomoc-w-wyborze/

...cd HK 980 i podobne odpuść sobie...grają suchotniczo...miałem i sprzedałem....ale to twoje uszy...pozdr.

Czyli lepiej Denona tak? napisałeś hd 980 a Ja miałem zamiar wybierać między hd 990 a denonem. Oba hk są takie złe ?

...nie mówię że złe , ale jakoś nie mam serducha do HK...z całym szacunkiem dla "nazwy HK"...poszukaj Ushera CD-7 i będziesz b.zadowolony....a Denony to tylko z wyższej półki....pozdr.

Dużo jest fajnych CD w tej cenie, np. RCD-971, Denon DCD3000/2700, Quad CD66, Revox B126, Primare D20 MKII, EXPOSURE 2010, Parasound C/DP-1000 można by tak długo... To nieporównywalnie i bezapelacyjnie lepsze CDeki pod każdym wględem.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Tak jak wyzej napisano. Za 1000-1200zl kupisz Denona DCD-3000. Ma tani dostepny laser jak sie spali i moze pracowac jako DAC! I przebija brzmieniowo dziesieciokrotnie te 710AE.

?👈

Naczytałem się troszkę recenzji i ten cd chyba by mi odpowiadał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cena dobra ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Z racji tego że planuję zakup odtwarzacza cd zgłaszam się do was z pytaniem o pomoc w wyborze.

Wybrałem dwa modele, z racji tego że amplituner denona a w przyszłości wzmak HK.

Będą to odtwarzacze tych firm.

HK HD 990 cena jaką udało mi się znaleźć to 1216 zł

Denon DCD-710AE za denonka troszkę drożej bo 1295 zł

Sprzęt jaki teraz posiadam to Denon AVR 1911 + RF 52 RC 52 RS 42 RWD 10

W przyszłości (mam nadzieję nie dalekiej) HK 980 a może HK 990? dobrze by było. :P

Pokój jak na razie to 17m2.

Muzyka jakiej słucham hmm nie będę się może rozpisywał bo słucham wszystkiego.

Zależy mi po prostu na porządny odtwarzaniu płyt. Aktualnie audio leci z ps3

Dziękuję za wszelkie porady i opinie. Do dzieła panowie !

Jeśli mogę sobie pozwolić, polecić coś kapkę droższego i używanego:

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem cena dobra, jakość bardzo dobra. Owszem, można lepiej, ale drożej :-)

Odtwarza SACD co moim zdaniem jest bardzo ważne, bo jakość SACD jest bardzo wysoka.

Przemyśl, bo na pewno lepiej kupić tego 1500 używanego niż 710 nowego.

Ukryta Zawartość

Dzięki za propozycję. Sprzęt bardzo dobry ale kolor musi być czarny, nie napisałem wcześniej - gapa ze mnie..... Czekam na dalsze propozycje.Oczywiście cały czas się zastanawiam nad tym EXPOSURE 2010 :)

Jeśli mogę sobie pozwolić, polecić coś kapkę droższego i używanego:

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem cena dobra, jakość bardzo dobra. Owszem, można lepiej, ale drożej :-)

Odtwarza SACD co moim zdaniem jest bardzo ważne, bo jakość SACD jest bardzo wysoka.

Przemyśl, bo na pewno lepiej kupić tego 1500 używanego niż 710 nowego.

Autor nic nie wspomnial o SACD. Wiec mozna lepiej i taniej niz te DCD-1500AE.

Ukryta Zawartość

?👈

Wiem o tym, ale nie mam możliwości odsłuchu wyżej wymienionego odtwarzacza. Po za tym będzie to mój pierwszy cd, więc chciałbym żeby grało to lepiej niż moja ps3, an której to teraz odsłuchuję płytki audio.

Znacie się lepiej niż Ja, i jeżeli ten cd podany przez was powyżej jest dobrym odtwarzaczem w tej cenie to po prostu go kupię.

Chciałem się tylko upewnić.

Widziałem w opisie że masz denonka. Skoro go trzymasz to na pewno musi by to bardzo dobry sprzęt.

Miałem na niego chrapkę, ale nie mam gdzie go kupić.

Noi naczytałem się o M cd-17 i co ? jestem w szoku że tak dobrze go opisują.Aż mnie ochota naszła :P

Na alegro jest za 1800zł to dobra cena ?czy można go kupić taniej.

No chyba że DCD-3000 da się kupić z 500 stówek taniej to wolałbym taką opcję. dzięki za rady widać że masz o tym spore pojęcie.

DCD-3000 to maks 1100-1200zł. Moze pracowac jako DAC. Podobno gra na poziomie CD-17 KI. Wersja KI jest lepsza niz zwykla, którą mozna miec za 1200-1400zł. Nie wiem czy warto doplacac do KI tyle siana.

?👈

Sluchalem dlugo plyt na sprzecie Marantza m.in. CD17. Bardzo dobry wybor, rzeczywiscie warto poszukac. Zupelnie przypadkowo jakis czas temu kupilem CD Regi, bo kopletowalem drugi zestaw. I ta Rega Saturn calkowicie zmiazdzyla dziwiekowo Marantza. Bylem naprawde zaszokowany. Marantz jest bardziej szczegolowy i jasniejszy w barwie, ale dopiero na Redze mozna zrozumiec co to znaczy muzykalosc. Wszystko jest przepieknie poukladane, wspaniala stereofonia, dzwiek jest miekki, lagodny i jednoczesnie wyrazny i czysty. Jakbys znalazl w rozsadnej cenie Rege, bije na glowe zarowno Denona DCD 1500 jak i Marantza CD17, chociaz sa to tez dobre Cd-ki. Ale nie maja takiej muzykalnosci jak Rega i to naprawde slychac.

Szukam dobrego odtwarzacz cd do 200 zł, W MIARĘ NIEZAWODNEGO. Będzie grał z amplitunerem Onkyo TX 8211.

MOJE TYPY

Marantz CD 46, CD 38, CD 40, CD 4000, CD 43, CD 53

Denon DCD 820, DCD 910, DCD 615, DCD 590, DCD 890, DCD 695, DCD 625

Pioneer PD S 502, PD S 503, PDS 505, PD 7700, PDS 603

KTÓRE MODELE SĄ GODNE UWAGI?

Skoro jesteśmy przy Marantzach to na prawdę super muzykalnym CD jest marantz CD10, dużo bardziej niż CD17k przynajmniej w moim odczuciu tyle że cena trochę ponad budżet. Zdecydowanie ciemniejszy, spokojniejszy ale ma to "coś" co nie pozwala tak szybko iść spać a budowa, sposób pracy... bajka. DCD3000 to fajny CD ale bez mądrej modyfikacji nie zagra tak jak np, Parasound, ale tego trafić to już duża rzadkość.

Skoro jesteśmy przy Marantzach to na prawdę super muzykalnym CD jest marantz CD10, dużo bardziej niż CD17k przynajmniej w moim odczuciu tyle że cena trochę ponad budżet.

I brak laserow.

?👈

Widziałem w opisie że masz denonka. Skoro go trzymasz to na pewno musi by to bardzo dobry sprzęt.

Miałem na niego chrapkę, ale nie mam gdzie go kupić.

Noi naczytałem się o M cd-17 i co ? jestem w szoku że tak dobrze go opisują.Aż mnie ochota naszła :P

Na alegro jest za 1800zł to dobra cena ?czy można go kupić taniej.

No chyba że DCD-3000 da się kupić z 500 stówek taniej to wolałbym taką opcję. dzięki za rady widać że masz o tym spore pojęcie.

Mówisz i masz:

Ukryta Zawartość

i cena chyba niezła

pzdr

Ukryta Zawartość

Już to ktoś napisał, ale tez kategorycznie odradzam kupowania 700AE lub 710AE. Między 1500AE a 710AE jest przepaść, nie mówiąc już o SACD, który brzmi genialnie. Lepiej faktycznie kupić coś używanego w idealnym stanie, a takiego sprzętu z drugiej ręki nie brakuje. Nie słuchałem, ale ktoś mi kiedyś też gorąco polecał Marantza CD17 bodajże lub model oczko niżej.

I brak laserow.

Pasuje tam ramię z głowicą od CDM4/19 które nadal można kupić nowe, poza tym po 30 latach te lasery czytają nawet RW.

P.S. Marantz CD17 za 1000zł to nie jest najlepsza oferta, jak już 17-tka to tylko KI.

Nie widzialem jeszcze taniej CD17. Nawet na licytacjach od zlotowki schodzily zawsze za te minimum 1000zl. A za KI trzeba zaplacic min. polowe wiecej. Jako nowy kosztowal 2 razy tyle co zwykle CD17, chyba z 8tys, podobnie jak Denon DCD-3000.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.