Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór wzmacniacza do Klipsch B2

Lucas89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

od około pół roku jestem posiadaczem zestawu 5.0 marki Klipsch (m.in. front F3, tylne B2). Sprzęt został rozdzielony tzn. F3 grają razem z Yamaha ax-900 (zakupiona ok 3 miesiecy temu) oraz na potrzeby filmów załaczany zostaje również głosnik centralny. B2 posiadam w innym pomieszczeniu, grają w połaczeniu ze wzmacniaczem technics'a SU-V500.

Do tego pierwszego zestawu na obecna chwile nie posiadam żadnych zastrzeżeń, jestem z niego zadowolony :)

Niestety tak kolorowo już nie ma w połączeniu B2'ek z technics'em, gdyż graja... bardzo przecięęętnie. Wiem, że sporym minusem jest tu szeroko krytykowany SU-V500, dlatego prosiłbym o doradzenie na jaki wzmacniacz polecacie go zmienić (oczywiście używany).

Budżet w jakim bym sie chciał zmieścic to 600zł. 90% odtwarzanej muzyki to trance/techno, lecz od razu zaznaczam, że nie zależy mi tylko na głośnym "łup łup" :)

Z góry dziekuję za pomoc! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/92406-dob%C3%B3r-wzmacniacza-do-klipsch-b2/
  • 7 miesięcy później...

Witam,

pozwolę sobie odgrzebać stary temat, na który niestety nie otrzymałem odpowiedzi. Podobnie jak wcześniej, zależy mi na Waszych opiniach odnośnie doboru wzmaka do Klipschów B2. Planowana kwota na sprzęt 500-800zł.

Moją propozycją w tym temacie jest Harman 670, 680 lub 690 (tak wiem, kupno tego ostatniego graniczy z cudem i przekracza mój budżet, ale chętnie poczytam co o nim myślicie). Priorytet - dynamika, detaliczność dźwieku.

Pozdrawiam, Łukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.