Skocz do zawartości
IGNORED

Mordaunt-Short Avant 902 - usterka naprawa

tranceaddict

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Puki co byłem raczej cichym obserwatorem tego zacnego forum, jednak życie zmusiło mnie do założenia wątku. Posiadam kolumny mordaunt-short avant 902. Do niedawna sprawowały się całkiem dobrze, jednak od pewnego czasu głośnik średnio-niskotonowy w jednej kolumnie gra ciszej niż w drugiej. Wysokie są ok. Czy wiecie może co może być przyczyną i gdzie ewentualnie mogę tę usterkę naprawić? Proszę o porady i pozdrawiam

Witam.

Puki co byłem raczej cichym obserwatorem tego zacnego forum, jednak życie zmusiło mnie do założenia wątku. Posiadam kolumny mordaunt-short avant 902. Do niedawna sprawowały się całkiem dobrze, jednak od pewnego czasu głośnik średnio-niskotonowy w jednej kolumnie gra ciszej niż w drugiej. Wysokie są ok. Czy wiecie może co może być przyczyną i gdzie ewentualnie mogę tę usterkę naprawić? Proszę o porady i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ok, u mnie słychać ocieranie przy niskim basie, poza tym głośnik ten gra ciszej i daje mniej basu niż druga kolumna, czy w takim przypadku wycentrowanie głośnika pomoże ?

ok, u mnie słychać ocieranie przy niskim basie, poza tym głośnik ten gra ciszej i daje mniej basu niż druga kolumna, czy w takim przypadku wycentrowanie głośnika pomoże ?

Czy widac jakies odksztalcenia na membranie "zepsutego" glosnika? Wycentrowanie pomoże ale nie jest to takie proste, to kwestia milimetrow, lub czasem nawet mniej :) dużo zalezy też od szczęścia :)

Jutro postaram się wstawić zdjęcie żebyś mógł zobaczyć jak on wygląda z zewnątrz. Tylko mnie zastanawia czy przez to też grałby ciszej? Czy to nie będzie coś z cewką, ewentualnie zwrotnicą? Sam na pewno sobie nie wycentruję ani nie naprawię, bardziej szukam jakiegoś serwisu lub osoby, która by się tego podjęła jeśli w ogóle jest sens, tzn żeby naprawa nie przekroczyła wartości kolumn :)

Nie kombinuj sam, proszę namiary na dobrego fachowca:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.