Skocz do zawartości
IGNORED

S606 HCS3 czy S608 HCS3?

niceman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niby pytanie proste i zaraz część z Was stwierdzi, że było wałkowane milion razy... ALE przekopałem fora polsko i angielskojęzyczne i nie znalazłem prostej odpowiedzi na pytanie: czy warto dopłacić te 300 zł do S608? Waham się między tymi dwiema opcjami od dłuższego czasu. Kolumny mają być głównie do muzyki, w wydzielonej części dość "trudnego" pokoju w kształcie litery T. Ta część to około 16m2.

Z góry dzięki za jakąkolwiek radę, bo już głupieję :P

https://www.audiostereo.pl/topic/92414-s606-hcs3-czy-s608-hcs3/

Witaj,

Przy pomieszczeniu około 16m2 pozostań przy modelu Jamo S606. Jamo S608 mogą powodować problemy z basen.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No właśnie, straszny problem mogę mieć z basem z boku i BR. Obawiam się, że jedna kolumna będzie stała plecami do ściany (ewentulanie pod kątem), a druga z kolei bokiem. Czy to będzie bardzo duży problem? Czy w takim wypadku możecie polecić coś dobrego w zbliżonej cenie? Chodzi głównie o sprzęt do muzyki, więc póki co wystarczy stereo, z opcją późniejszej rozbudowy.

w jaki sposób tu można coś doradzić ? nikt nie wie za ile możesz kupić te Jamo

nikt nie wie też ile kosztuje cała reszta,zestawu którą zamierzałeś kupić, mało tego - nawet nie napisałeś co to by miało być bo najpierw piszesz o zestawie kinowym, a potem głównie muzyka i dwie kolumny...

ostatnio tak od każdego trzeba wymuszać bardziej logiczne myślenie i pisanie z sensem....

Napisałem w pierwszym poście, że głównie muzyka (soul, jazz). Stąd też priorytetem są fronty. Fakt, w pierwszym poście wymieniłem zestawy 5.0, patrząc perspektywistycznie z racji ich ceny i mimo wszystko nienajgorszych recenzji. Innymi słowy: w dalszej perspektywie dążę do rozbudowy do 5.0/5.1, ale nie musi to być dzisiaj.

Jeśli chodzi o amplituner to dostałem "w spadku" Pioneera 205-RDS (tak, wiem, że stary i stereo) i póki co to jest jedyna opcja, wymienię go za jakiś czas, więc tematu amplitunera w ogóle nie poruszam.

A jeśli chodzi o ceny to poruszamy się w cenach rynkowych. Na dzień dobry nie chcę wydać więcej niż 1600-1700 zł.

Jamo się do takiej muzyki nie nadają kompletnie, zresztą to bardzo słabe kolumny ogólnie do obojętnie jakiej muzyki (do kina ujdą, tam różnicy jakości aż tak bardzo nie słychać) - niekontrolowany wleczący się bas, góra, średnica, wszystko brzmi nie za ciekawie

przeznaczając całą kwotę na fronty możesz już coś dobrego kupić, z nowych np Oli Roth 30, Monitor Audio MR4, w 16m zagra to dobrze

Ustawienie kolumn pod katel do sluchajacego to tak jakbys rozmawial z kims kto mowi na bok a nie do ciebie. Klipsche wobec tego tez odpadaja, dobry głosnik ale tez frontowo musi byc ustawiony do ciebie. Do 16m przeanalizuj sobie wybor Quadral quintas 5000 lub jakas Kode. Mniejsze glosniki i latwiej ustawic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.