Skocz do zawartości
IGNORED

Van Der Graaf Generator - Present, może ktoś sprawdzić?

m4c

Rekomendowane odpowiedzi

Oszaleję... Lubiłem tą płytę (płyty). Próbowałem już kilka metod odtwarzania i ciągle to samo: pierwsza płyta, utwór nr 1, okolice czasowe: 2.20 i dalej... Zapiaszczenie, niemal charczenie w górze pasma... Potem dobitnie słychać ten sam efekt w okolicach 3:40... Czy może ktoś sprawdzić u siebie?

Ale jaja... Czwarty utwór do 15 sekundy - dramat w lewym kanale... Czy pirat? Teraz jestem już przekonany... Nawet pamiętam gdzie kupiłem te i inne płyty. Nic, dziękuję za porównanie.

Już miałem dać za wygraną i wyrzucić płyty, ale mnie tknęło i znalazłem (niestety...):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dokładnie 20min. 08s, lewy kanał (powtarza się kilka razy...) ? Ten sam efekt jest na płycie (utwór czwarty, od początku)...

Co ciekawe, próbka tego utworu w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zaczyna się dopiero od 30 sekundy, kiedy jest już po wszystkim;)

Do tego pomyliłem się, nie chodziło mi o moment 2.20 na pierwszej płycie CD i pierwszym utworze, tylko 2.35 (prawy kanał)... Mimo kompresji, słychać to również w wersji na youtube...

Nie szukam dziury w całym - jestem po prostu ciekaw, trochę się dziwię, ale też straciłem przyjemność...

Na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest wersja 'remastered', chociaż nigdzie nie znalazłem informacji o tym, że taki 'remaster' w ogóle się pojawił...

Mogę prosić o powtórne porównanie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem tych fragmentów na YT i na plycie i niestety nic nie słyszałem. Fakt, plyta jest dziwnie nagrana ale ja tam nie słyszę nic takiego.

Dla porównania nr IFPI 2527, płytę zakupiłem z angielskiego sklepu, więc chyba o piracie nie ma mowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.