Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do głośników 5.1 Wharfedale Diamond 10.7

Robert Kulesza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pisze w imieniu znajomego, posiada on komplet głośników 5.1 Diamond 10.7, reszta czyli satelity i subwoofer też najwyższe modele z serii Diamond.

Miał Amplituner Denona, nie wiem dokładnie który model, ale pewnie jakiś w okolicach 3-3,5k, ale niestety coś się w nim posypało i teraz szuka czegoś solidnego.

Podobno głośniki zbyt mocne dla niego.

I teraz szuka czegoś w cenie 4-5k solidnego żeby nie było z tym problemów, chodził dzisiaj po sklepach i w każdym sprzedawca doradza coś innego, co mu się opłaca sprzedać to jest najlepsze podejrzewam.

Teraz co by było odpowiednie do tych głośników i nie padło za parę miesięcy, bo Denon wytrzymał może pół roku.

Będzie służył do oglądania filmów i słuchania muzyki rzecz jasna.

W sklepach w Warszawie polecali mu modele takie jak: Onkyo TX-NR 809, Yamaha RX-A1010 Aventage, Yamaha RX-A2010 Aventage i jakiś wyższy model Denona w tej cenie.

Dzięki z góry za pomoc na pewno podzielę się wrażeniami po odsłuchu wybranego Amplitunera.

Pozdrawiam, Robert Kulesza.

Cześć

Jakie pomieszczenie , jakie oczekiwania , jakie odsłuchy ( muzyka, kino , gry ) ?

To są kolumny ( moim zdaniem ) głównie do kina....sam zmieniłem stronę mocy na stereo - ale śmiało polecę starsze modele Harman Kardon jeśli Kolega preferuję efekty przestrzenne.......gęsty dźwięk - dokładny - dobrze oddaje aurę flmu... bas ( nawet bez subwoofera ) na dobrym poziomie.. Słuchałem też Onkyo i Denon - moim skromnym zdaniem nie mają startu ( wciaż mówię o modelach 6-10 lat ) .

Pozdr

Filmy i Muzyka, dość głośno, można poznać kiedy słucha muzyki bo na drugim końcu domu trzeba poprawić szklanki w gablotce.

Z tego też względu musi być to mocny sprzęt głównie o to chodzi, i raczej nowy.

Ja wiem że z nowych tak na prawdę nie wiadomo co jest dobre bo to się okaże za parę lat.

Chyba ważne jest żeby zasilanie miał mocne, czyli pobór duży, tamten był jakiś marny ten Denon, bo chyba padł jakiś głośnik a za nim poleciał ampli. Wyłączał sie po kilku minutach słuchania muzyki.

Pokój ma gdzieś 18m.

Jeżeli warto kupić coś starszego to się dowiem co On o tym myśli, może da się przekonać.

A co sądzicie o Cambridge Audio Azur 650R ?

Konsumpcja mocy 1400W, niektóre z amplitunerów mają połowę tego.

Przekonałem się już wielokrotnie że to nie moc jaka jest podana na wyjściu każdego kanału jest najważniejsza tylko właśnie pobór mocy, jeżeli elektrownia jest słaba to i fabryka nie wyprodukuje ile potrzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.