Skocz do zawartości
IGNORED

Akai AM-57 , przycisk MUTING(-20dB) zniekształca dźwięk w lewym głośniku

patriqo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój problem polega na tym, że po włączeniu przycisku MUTING(-20dB) na wzmacniaczu AKAI AM-57 zniekształca mi się dźwięk w lewej kolumnie- zaczyna "charczeć" przy uderzeniach basu lub stopy perkusji. Daje się też słyszeć zniekształcenie wysokich i średnich tonów przy tych uderzeniach. Cała kolumna wydaje to "charczenie". Moje kolumny to Tonsil Ton 200

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeczyściłem wzmacniacz sprężonym powietrzem i pędzelkiem lecz nic to nie pomogło.

Proszę o pomoc.

W razie pytań odpowiem.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MUTING na ogol jest realizowany poprzez wlaczenie tlumika z rezystorow. Uszkodzenie samych rezystorow raczej jest niemozliwe, wiec zostaja tylko wadliwe styki wlacznika - przeczysc je sposobem juz tu opisanym, czyli delikatnie uzycie tego specyfiku do stykow w spraju. Na krotko powinno pomoc wielokrotne szybkie nacisniecie wlacznika,

Podejrzewam że masz rację gdyż własnie po kliknięciu wielokrotnie tego przycisku na chwilę zadziałało i głośnik nie zniekształcał dźwięku.

Czy mógłbyś podać link do tego tematu być może wpisuję złe hasła do wyszukiwarki, oczywiście znalazłem pewne tematy o czyszczeniu styków preparatem np kontakt S.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.