Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Cayin Klub
IGNORED

Klub miłośników i sympatyków produktów Cayin / Spark.

lord_vader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witajcie, melduję się w klubie ze wzmacniaczem Cayin A55TP. Wzmacniacz gra z Vienna Acoustics Mozart(pierwsza wersja) Sprzęt jest ze mną od dzisiaj i już wiem że zostanie ze mną na bardzo długo, połączenie VA+Cayin - cos znakomitego - w końcu mam wzmacniacz, który porządnie prowadzi te kolumny. Wcześniej miałem Fezz’a Silver Luna - po przesiadce na Cayina poprawił się dosłownie każdy aspekt brzmienia - bas rewelacja, w końcu porządna podstawa w niskich rejestrach, scena szersza, więcej szczegółów, powietrza, mniej krzykliwosci. W moim odczuciu wzmacniacz gra bardzo przyjemnym , niemęczącym dźwiękiem, zupełnie dalekim od tego jak niektórzy opisują charakterystykę brzmienia lamp KT88 czyli zimne, tranzystorowe. Tutaj jest miękko z dozą ciepełka. Wracając jeszcze do basu - Cayin odzywa się basem już przy niskich poziomach głośności, Silver Luna tutaj wypadała blado - przy niskich poziomach basu jak na lekarstwo, dopiero przy głośniejszym graniu odzywał się dół, ale potrafił się pogubić, nie był zaakcentowany, w głośniejszych momentach w nagraniu zakrzyczany przez średnicę i górę. Jestem ponadto bardzo zaskoczony faktem, że pre phono wbudowane w tym wzmacniaczu na prawdę daje radę - dół i góra bardzo dobre, może jedynie w moim przypadku przydałoby się odrobinę więcej dolnej średnicy, ale już teraz jest bardzo przyjemnie 🙂 Także chyba wreszcie koniec poszukiwań na dłuższy czas 🙂serdecznie pozdrawiam 🙂 

W dniu 16.05.2024 o 00:13, Peff1802 napisał:

W moim odczuciu wzmacniacz gra bardzo przyjemnym , niemęczącym dźwiękiem, zupełnie dalekim od tego jak niektórzy opisują charakterystykę brzmienia lamp KT88 czyli zimne, tranzystorowe. Tutaj jest miękko z dozą ciepełka.

Potwierdzam. Mam takie same odczucia muzyczne w moim Cayin A55TP.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.