Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do hotelowego apartamentu

Petru23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakie kino domowe złożyć aby wyglądało i grało? Ma być czyściutki dźwięk, wypaśny wygląd. Miejsce docelowe - apartament w hotelu, do 25m2. Fajnie, jakby głośniki były mało widoczne (niewielkie rozmiary o sporej mocy i bdb jakości brzmienia)

Myślę również o czymś wieszanym na ścianie obok TV, coś na wzór MONITOR AUDIO SF1 + jakiś ampli + bluray (ten ostatni to chyba dowolny)

2.1 ew 5.1, bas nie jest jakoś specjalnie wymagany bo w hotelu mogą narzekać na dudnienie wink.gif

Pod TV Samsunga ale to chyba nie ma znaczenia.

Podzielmy na przedziały

do 10k zł

do 20k zł

ostatecznie do 30k zł

Czekam na sugestie bo jestem zielony w temacie a muszę coś takiego wykonać.

Kwoty oczywiście za jeden zestaw i proszę o podanie propozycji dla każdej z opcji z jakimś wytłumaczeniem dlaczego taki sprzęt a nie inny. Na audio się nie znam a wypadałoby coś zleceniodawcy powiedzieć.

Jako że ma być to na wyposażeniu apartamentów w hotelu zależy mi na zadowoleniu zamożnego klienta, aby ktoś, kto wynajmie sobie taki pokój był zadowolony.

Duże wrażenie wizualne robią na mnie właśnie MONITOR AUDIO SF1 ale nie mam pojęcia jak się sprawują. Nie znalazłem obiektywnych opinii na necie a producent jak to producent... jego jest naj i koniec. Jakby się dało takie coś zmontować z 4-5 głośników obok TV i za kanapą byłoby zacnie.

Nie wchodzą w grę żadne systemy do zabudowy ze względu na niezbyt grube ściany.

https://www.audiostereo.pl/topic/92599-kino-domowe-do-hotelowego-apartamentu/

Myśle że bezpiecznym wyborem będzie jakiś zestaw Bose. Dyskretny, elegandzki i przyjemny w odbiorze dźwięk. Na "Kowalskim" napewno zrobi wrażenie. Jako naped all in one może być marantz melody lub arcam solo mini. Bardzo designerskie i wszystkomające urządzenia.

Bose , jak najbardziej ale dla prawdziwych VIP-ów ;) proponuję Bang & Olufsen

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

no ale jaki ten Bose? Może jakieś konkretne modele? Bo po wyglądzie to ja sobie mogę...

To ma przede wszystkim dobrze grać i przy okazji zacnie wyglądać.

I "Kowalski" może nie być przysłowiowym "Kowalskim" i mieć pojęcie o audio. Jak ktoś płaci za apartament x kasy to wymaga. I w tych wymaganiach zawiera się również dźwięk.

Jeśli miałoby to tylko wyglądac i mieć markę to brałbym cokolwiek a tu znaczenie ma jakość brzmienia.

Może inaczej...

Jaki sprzęt audio podpięty do TV chcielibyście zastać w apartamencie, coby ładnie grał i nie rzucał się w oczy lub też wyglądał ładnie, nie przytłaczał kolumnami. Biorąc pod uwagę informacje z pierwszego postu proszę o jakieś konkretne propozycje.

Arcam solo mini wygląda bardzo ciekawie tylko ciężko będzie dobrać odpowiedni designersko bluray. Aczkolwiek możliwe.

Na pierwszy ogień głośniki, później ampli a na koniec odtwarzacz.

Wracając do Bose... widzę jedynie dwie opcje:

1. Lifestyle® V25

2. Lifestyle® V35

do tego Bluray chyba, tak? Coś takiego wystarczy?

Czy składać oddzielnie coś w stylu

Głośniki Bose® 191 lubAcoustimass 10/6

Arcam solo mini

jakiś bluray

dziękuję za odpowiedzi. Zdecydowalem się na ofertę Bose ;)

Powiedzcie jeszcze proszę, czy takie zestawienie jak zaproponowałem wyżej będzie odpowiedni

1. Lifestyle® V25 2. Lifestyle® V35 do tego Bluray chyba, tak? Coś takiego wystarczy? Czy składać oddzielnie coś w stylu Głośniki Bose® 191 lubAcoustimass 10/6 Arcam solo mini jakiś bluray

źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Głośniki Bose® 191 lubAcoustimass 10/6 Arcam solo mini jakiś bluray

Ukryta Zawartość

Zerknij jeszcze na to - ma wbudowanego blue raya.

Marantz Melody Movie: M-ER803

Pamietaj też że sprzęt to nie wszytsko - zwróć uwage na akustyke w tym apartamencie. Bez tego ani rusz....

Myśle że bezpiecznym wyborem będzie jakiś zestaw Bose. Dyskretny, elegandzki i przyjemny w odbiorze dźwięk. Na "Kowalskim" napewno zrobi wrażenie. Jako naped all in one może być marantz melody lub arcam solo mini. Bardzo designerskie i wszystkomające urządzenia.

na pewno, na pewno i tak za karę sto razy :)

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Na mnie nie zrobiły by dobrego wrażenia takie głośniki Bose.Skoro ma to być apartament to potrzeba odrobinę luksusu.A wygląd tych głośników nie wzbudza zaufania.Nawet nie ma porównania do tych.B&W

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tez tak mysle . jak kino to musza byc dobre kolumny subwoofer i elektronika .

jesli apartament to b&w sprawdzily by sie mysle az nadto . podstawki na standach

do tego fajna plazma i jest kino . co do elektroniki to dobry amplituner i blu ray . nic wiecej bo za duzo tego bedzie i zwykly zjadacz chleba nie bedzie potrafic nawet tego wlaczyc

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Bowers może zabrzmieć agresywnie z nieodpowiednią elektroniką. Trudno też uznać je za mało widoczne jak prosił autor wątku.

Ale żeby nie było że sie upieram przy BOSE:

Marantz melody movie (ze wzgledu na wygląd i wbudowane Blue ray, wzmacniacz i wyjście na subwoofer).

Głośniki B&W te od kolegów z postów wyżej

Subwoofer B&W PV1 (świetny design i ponoć wymiata jeśli chodzi o dźwiek - do kompletu z głosnikami kolegów)

No to Petru masz zagwozdke.. ;)

aha, zapomniałem najważniejszego.

Całość ma być zintegrowana z:

Modbus

Autobus Emiter Teletask

KNX

Bose mamy na miejscu, B&W to dla nas egzotyka a i cenowo pewnie odpowiednio stoi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.